طرز تهیه خورش قیمه یزدی

طرز تهیه خورش قیمه یزدی نی نی سایت رستوران ادویه تالار یزد کجا بخوریم xvc jidi o va rdli dcnd

خورش قیمه یزدی یکی از انواع خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر یزد می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۵ نفر
گوشت گوسفندی۵۰۰ گرم
نخود۲۰۰ گرم
پیاز۳ عدد متوسط
سیب زمینی۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری غلیظ
پودر دارچین۱ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت خورشت قیمه یزدی

مرحله اول

برای تهیه خورشت قیمه یزدی اصیل ابتدا نخود را از ۲۴ ساعت قبل در یک کاسه حاوی آب می خیسانیم و در صورت امکان حداقل دو مرتبه آب موجود در کاسه را دور می ریزیم و آب تازه جایگزین می کنیم تا نفخ نخود به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم

پس از گذشت این زمان به راحتی می توانیم پوست نخودها را بگیریم، پس از اینکه پوست نخودها را گرفتیم آنها از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم و یا همان به شکل کنار می گذاریم. در ادامه پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا کاملا سبک شود، سپس گوشت گوسفندی را به صورت خورشتی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله چهارم

پس از اینکه آب گوشت به طور کامل کشیده شد و کمی سرخ شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا ادویه ها با گوشت و پیاز یکدست شوند، سپس ۵ پیمانه آب به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب موجود در قابلمه سریعتر به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت نیم پز شود. پس از اینکه گوشت نیمپز شد نخودها را آبکشی می کنیم و اضافه می کنیم.

مرحله ششم

در ادامه مقداری نمک هم به خورش اضافه می کنیم و مجددا درب قابلمه را می گذاریم تا نخود و گوشت به طور کامل بپزند. در همین حین سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد می کنیم و ۱۵ دقیقه در آب سرد قرار می دهیم.

مرحله هفتم

در این مرحله سیب زمینی ها را از آب سرد خارج می کنیم و با یک دستمال تمیز خشک می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم، در ادامه سیب زمینی ها را در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله هشتم

پس از اینکه خورش جا افتاد، زعفران را به همراه دارچین اضافه می کنیم و با خورش ترکیب می کنیم تا خورش رنگ بگیرد، سپس خورش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه سیب زمینی سرخ کرده و برنج سرو می کنیم.

مرحله نهم

نکته مهم در مورد رنگ این خورش این است که رنگ خورش قیمه یزدی باید زعفرانی باشد ولی در برخی از شهرها برای اینکه رنگ این خورش قرمز تر باشد و مانند خورش قیمه ایرانی شود از رب گوجه فرنگی تفت داده شده استفاده می کنند.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.