طرز تهیه آبگوشت بختیاری، یک غذای سنتی و بسیار لذیذ!

طرز تهیه آبگوشت بختیاری

طرز تهیه آبگوشت بختیاری, طرز پخت آبگوشت بختیاری, طرز تهیه ی آبگوشت بختیاری

برای طرز تهیه آبگوشت بختیاری، ابتدا لپه و برنج را خیس کرده و سپس همراه با آب به جوش آورید. در ادامه، مایه کوفته‌ای شامل گوشت، پیاز رنده شده، آرد نخودچی و تخم‌مرغ را آماده کرده و پس از استراحت در یخچال، به شکل کوفته‌های کوچک درآورده و سرخ کنید.

میوه‌های خشک را به آبگوشت اضافه کرده و پس از نرم شدن، کوفته‌ها را افزوده و اجازه دهید تا آبگوشت آرام بجوشد. در پایان، با رب انار یا لواشک انار طعم‌دار کرده، نمک و فلفل اضافه کنید و می‌توانید با گردوی خرد شده و نعناع داغ تزیین کنید.

آبگوشت بختیاری، که ریشه در فرهنگ و آشپزی بختیاری‌ها دارد، ترکیبی از مواد اولیه مغذی و طعم‌های گوناگون است که با هم جمع شده و تجربه‌ای متفاوت از یک آبگوشت سنتی را ارائه می‌دهند. در این مطلب که توسط «سایت آموزشی چی شی» ارائه شده، قصد داریم تا شما را با طرز تهیه آبگوشت بختیاری آشنا کنیم.

مواد لازممقدار
برنج۱۰۰ گرم
برگه هلو۵ تا ۶ عدد
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
لپه۱۰۰ گرم
تخم مرغ۲ عدد
آلو خورشتی۶ تا ۷ عدد
نمک و فلفلبه میزان لازم
نعناع داغ و مغز گردوبرای تزیین به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت بختیاری

مرحله ۱: آماده‌سازی لپه و برنج

آماده‌سازی لپه و برنج اولین قدم برای تهیه یک آبگوشت بختیاری خوش طعم است. لپه‌ها را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود و همچنین مدت زمان پخت آن‌ها کاهش یابد. چندین بار آب خیساندن لپه را عوض کنید تا تمام ناخالصی‌ها خارج شود. برنج را نیز پس از شستشو، به مدت چند ساعت در آب خیس دهید و مقداری نمک به آن اضافه کنید تا هم طعم بهتری پیدا کند و هم نرم‌تر شود. این مرحله بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود که هر دو ماده به طور یکنواخت و کامل بپزند.

مرحله ۲: پخت لپه و برنج

پس از آماده‌سازی اولیه، لپه و برنج را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و هفت تا هشت لیوان آب به آن‌ها اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا مخلوط به جوش آید. سپس حرارت را کمی کاهش دهید و درب قابلمه را بگذارید تا مواد به آرامی و به خوبی بپزند. این فرآیند می‌تواند حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان ببرد. مراقب باشید تا آب زیادی تبخیر نشود و در صورت نیاز، مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.

مرحله ۳: تهیه مایه کوفته

در این مرحله، پیاز را رنده کرده و به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید. افزودن پیاز نه تنها باعث خوش طعم شدن گوشت می‌شود بلکه بافت نهایی کوفته‌ها را نیز نرم‌تر می‌کند. آرد نخودچی و تخم مرغ‌ها را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کرده و خوب ورز دهید تا یک خمیر یکدست و هماهنگ به دست آید. خمیر حاصل را برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استحکام پیدا کند و کوفته‌ها در هنگام پخت شکل خود را حفظ کنند.

مرحله ۴: سرخ کردن کوفته‌ها

پس از اینکه خمیر کوفته استراحت کرد و سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید و از مایه به اندازه گردو کوفته‌هایی شکل دهید. یک ماهیتابه بزرگ را با مقداری روغن گرم کنید و کوفته‌ها را در آن قرار دهید. کوفته‌ها را از هر طرف تا زمانی که طلایی و کمی ترد شوند، سرخ کنید. این مرحله نه تنها باعث می‌شود کوفته‌ها طعم بهتری پیدا کنند بلکه باعث می‌شود بافت آن‌ها در زمان افزودن به آبگوشت، حفظ شود.

مرحله ۵: افزودن میوه‌های خشک به آبگوشت

زمانی که لپه و برنج به خوبی پخته و نرم شدند، نوبت به اضافه کردن میوه‌های خشک می‌رسد. برگه هلو و آلو خورشتی را به قابلمه اضافه کنید. میوه‌های خشک با باز شدن و مخلوط شدن در آبگوشت، طعمی ملایم و دلنشین به غذا می‌افزایند که تجربه‌ای متفاوت از یک آبگوشت معمولی را ارائه می‌دهد. درب قابلمه را ببندید و به میوه‌ها فرصت دهید تا کاملا باز شوند و عطر و طعم خود را به آبگوشت منتقل کنند. این مرحله معمولاً ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

مرحله ۶: اضافه کردن کوفته‌ها

پس از آنکه میوه‌های خشک طعم دلپذیری به آبگوشت دادند و آبگوشت شما به طعمی دلخواه رسید، حرارت را تا جای ممکن کم کنید تا به آرامی جوش بیاید. سپس کوفته‌های سرخ‌شده را به آهستگی و با دقت به آبگوشت اضافه کنید تا شکل خود را حفظ کنند و به خوبی با سایر مواد ترکیب شوند. در این مرحله درب قابلمه را کمی باز بگذارید تا بخار اضافی خارج شود و کوفته‌ها به خوبی در آبگوشت بپزند. این کار حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان می‌برد.

مرحله ۷: طعم‌دار کردن آبگوشت

زمانی که کوفته‌ها کاملاً پخته و آبگوشت به غلظت و طعم دلخواه رسید، می‌توانید برای افزایش طعم و عطر آبگوشت، رب انار یا لواشک انار را اضافه کنید. این افزودنی‌ها باعث می‌شوند آبگوشت بختیاری شما طعمی ترش و در عین حال شیرین به خود بگیرد که باعث تعادل طعم‌ها می‌شود. در این مرحله، نمک و فلفل را نیز به آبگوشت اضافه کنید تا طعم آن کامل شود. پس از اضافه کردن ادویه‌جات، آبگوشت را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید تا تمام طعم‌ها به خوبی با هم ادغام شوند.

مرحله ۸: سرو آبگوشت

پس از آماده شدن آبگوشت، آن را از روی حرارت بردارید و آماده سرو کنید. برای تزیین، می‌توانید مقداری گردو را خرد کرده و به همراه نعناع داغ بر روی آبگوشت بپاشید. این تزیین نه تنها زیبایی ظاهری غذا را افزایش می‌دهد بلکه طعمی دلنشین و معطر به آن اضافه می‌کند. البته این مرحله اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید از اضافه کردن این تزیینات صرف نظر کنید. آبگوشت بختیاری شما حالا آماده است تا در کنار دوستان و خانواده لذت برده شود.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.