طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود خوشمزه به روش شیرازی

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود , دستور پخت آبگوشت یخنی نخود طرز تهیه یخنی گوشت گوسفندی طرز تهیه یخنی نخود و لوبیا طرز تهیه یخنی مجلسی طرز تهیه آبگوشت یخنی جهرمی طرز تهیه یخنی گیلانی طرز تهیه یخنی لوبیا طرز تهیه یخنی گوشت و لوبیا طرز تهیه یخنی بوشهری

آبگوشت یخنی نخود، یکی از غذاهای محلی و اصیل شیرازی است که بسیار خوشمزه و فوق‌العاده است، این غذا در شهرهای مختلف با روش‌های متفاوتی درست می‌شود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۳ نفر
گوشت گوسفندی با کمی دنبه۲۵۰ گرم
نخود گردیک و نیم پیمانه پلوپز
پیاز۲ عدد متوسط یا ۱ عدد بزرگ
سیب‌زمینی۲ عدد
گوجه فرنگی۲ عدد
لیمو عمانی درسته۲ عدد بزرگ
پودر آویشن۲/۱ قاشق چایخوری
پودر زعفران۳/۱ قاشق چایخوری
زردچوبه۱ قاشق غذاخوری سر خالی
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمزبه میزان لازم
روغن، ادویه گوشت، دارچینبه میزان لازم
آببه میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود

مرحله اول

برای تهیه آبگوشت یخنی نخود در ابتدا نخودها را ۲۴ ساعت قبل از طبخ غذا در آب خیسانده تا نفخ آن‌ها کامل گرفته شود، در طول این مدت بهتر است چند بار آب ظرف را عوض کنید.

نکته: اگر زمان کافی برای خیساندن نخودها نداشتید در هنگام پخت از آویشن استفاده کنید تا نفخ نخودها گرفته شود.

مرحله دوم

مقداری روغن در قابلمه، ظرف سفالی یا ظرف سنگی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، وقتی که گرم شد گوشت را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله سوم

حالا زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید و کامل با آن مخلوط کنید، حالا پیاز‌ها را ۴ قارچ کنید و در قابلمه بریزید تا بوی گوشت از بین برود.

مرحله چهارم

بعد از آن فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه گوشت، دارچین و پودر آویشن را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر و بوی ادویه‌ها پخش شود.

مرحله پنجم

حالا نخودها را که خوب خیس خورده‌اند آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید و بعد از آن مقداری آب جوش به ترکیب مواد آبگوشت اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.

مرحله ششم

سپس گوجه‌ها را ۴ قارچ کنید و در قابلمه بریزید، وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید، کف روی ظرف را با قاشق بگیرید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا آرام آرام بجوشد.

مرحله هفتم

وقتی گوشت تقریبا پخته شد، روی لیمو عمانی‌ها چند سوراخ ایجاد کنید و به مدت ۵ دقیقه در آب خیسانده تا تلخی آن‌ها گرفته شود، سپس آن‌ها را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله هشتم

در این مرحله نمک را هم با ترکیب مواد آبگوشت مخلوط کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا گوشت و نخودها کاملا پخته شوند.

مرحله نهم

سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و ۴ قارچ کنید و به ترکیب مواد آبگوشت اضافه کنید و بگذارید تا خوب بپزند، سپس در ده دقیقه آخر پخت پودر زعفران و دارچین را هم اضافه کنید.

مرحله دهم

بعد از این‌که آبگوشت یخنی نخود خوب پخته شد و کاملا جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید، سپس آب، آبگوشت را جدا کرده در کاسه بریزید و با نان سنگگ میل کنید.

مرحله یازدهم

بعد از آن گوشت، دنبه، نخود، پیاز، گوجه و سیب زمینی را با گوشتکوب در قابلمه خوب بکوبید و سپس در ظرف مناسب بریزید.در آخر گوشت کوبیده را همراه با لیموترش، نارنج، ترشی، سبزی خوردن و نان سنگک تازه میل کنید. نوش جان

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در دوشنبه 17 بهمن 1401

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.