طرز تهیه سس پیله، یک غذای خوشمزه و ساده گیلانی!

طرز تهیه سس پیله

طرز تهیه سس پیله, طرز تهیه سس پیله گیلانی

سس پیله یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ گیلانی است که طعمی فوق العاده دارد این غذای سریع خیلی راحت با کمترین مواد در دسترس درست می‌شود، سس پیله را می‌توانید به روش‌های مختلف درست کنید و به عنوان پیش غذا هم استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه سس پیله در ادامه با سایت آموزشی چی‌ شی همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
پیله پاچ باقلا یا لوبیا چیتیبه مقدار لازم
کره۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوری
شوید خشک۱ تا ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار کافی
گوجه فرنگیبه مقدار لازم ( اختیاری)
سیب زمینی سرخ شدهبه مقدار لازم
نعنا و ریحان تازه برای تزئینبه مقدار لازم

طرز تهیه سس پیله

مرحله ۱: تمیز کردن و پختن باقلا

ابتدا پیله تازه پاچ باقالا یا لوبیا چیتی را پاک کنید و سر و دم آن را بگیرید و اگر نخ دارد آن را جدا کنید سپس آن ها را تمیز بشورید بعد داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و باقالاها را داخل قابلمه بریزید روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا بپزند.

مرحله ۲: خرد کردن سیب زمینی و شستن آن‌ها

در این فاصله که باقالا‌ها پخته می‌شوند چند سیب زمینی را پوست بگیرید، به دلخواه خودتان به شکل نگینی یا خلالی برش بزنید بعد سیب زمینی‌ها را بشورید، سیب زمینی‌ها را داخل سبد بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود و کاملا خشک شوند.

مرحله ۳: سرخ کردن سیب زمینی‌ها

بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود سپس سیب زمینی‌ها را داخل تابه بریزید با روغن داغ سرخ کنید هرازگاهی سیب زمینی‌ها را هم بزنید، تا همه قسمت‌های آن‌ها به یک اندازه سرخ شوند.

مرحله ۴: ریختن کره و روغن در تابه

سپس سیب زمینی‌ها را از داخل تابه بردارید، کنار بگذارید برای درست کردن سس غذا ابتدا داخل یک تابه مقداری روغن بریزید بعد کره را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود، هم بزنید تا روغن و کره خوب با هم مخلوط شوند.

مرحله ۵: اضافه کردن و تفت دادن رب گوجه و شوید

بعد مقداری رب گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید، تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامی رب گوجه گرفته شود سپس مقداری شوید خشک را به تابه اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید تا کمی تفت داده شود و عطر شوید در مواد سس پخش شود.

مرحله ۶: اضافه کردن و تفت دادن شویدها

به دلخواه و با سلیقه خودتان می‌توانید از شوید تازه هم به جای شوید خشک استفاده کنید شویدها را تمیز پاک کنید، بشورید و در اندازه‌های ریز خرد کنید، سپس به مواد سس اضافه کنید، تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند و عطر شوید در سس پخش شود.

مرحله ۷: تفت دادن باقالاها با مواد سس

بعد باقالا‌های تازه را به مواد سس اضافه کنید، هم بزنید تا باقالاها در سس کمی تفت داده شوند و عطر و طعم مخلوط مواد سس کاملاً به خورد باقالا‌ها برود تقریباً بعد از ۵ دقیقه که باقالا‌ها را تفت دادید تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله ۸: تزئین کردن و سرو سس پیله

سپس مقداری سس پیله را داخل ظرف مناسب بریزید در اطراف آن سیب زمینی‌های سرخ کرده را قرار دهید، مقدار سیب زمینی سرخ کرده بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد بعد به دلخواه با چند برگ نعنا و ریحان تازه اطراف ظرف را تزئین کنید. در آخر سس پیله را به عنوان یک غذای ساده و خوش طعم محلی همراه با نان تازه، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

شاید دوست داشته باشید!

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.