طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی خوشمزه با سس رستورانی
طرز تهیه دنده کباب
دنده کباب یکی از انواع کباب های سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر کرمانشاه می باشد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
دنده گوسفندی | ۴ عدد |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۲ عدد درشت |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد درشت |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت دنده کباب کرمانشاه
فهرست محتوا
مرحله اول
برای تهیه دنده کباب رستورانی ابتدا گوشت گوسفندی را به صورت درشت چرخ می کنیم، سپس پیاز را هم به صورت رنده می کنیم و به گوشت چرخ شده اضافه می کنیم. در ادامه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله مواد را چند دقیقه با دست ورز می دهیم تا منسجم شوند. در ادامه دنده ها را درون یک سیخ نازک به سیخ می کشیم، سپس گوشت چرخ کرده را در کنار دنده ها قرار می دهیم و با یک کارد مناسب انرا حالت می دهیم.
مرحله سوم
گوشت چرخ کرده را در کنار دنده ها پهن می کنیم و برای اینکه گوشت چرخ کرده نریزد، ۳ عدد سیخ پهن مخصوص کوبیده زیر آن قرار می دهیم و ته سیخ ها را جمع می کنیم. حالا منقل زغال را اماده می کنیم و دنده کباب را روی منقل قرار می دهیم.
مرحله چهارم
ابتدا باید صبر کنیم تا گوشت چرخ کرده به سیخ هایی که زیرش قرار داده ایم بچسبد، سپس آنرا به صورت متداوم بچرخانیم تا به صورت یکدست کباب شود. در حین کباب شدن دنده کباب به سراغ آماده کردن سس مخصوص آن می رویم.
مرحله پنجم
برای تهیه سس ابتدا کره را در یک تابه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کره ذوب شود، سپس گوجه فرنگی ها را پوست می گیریم و پس از خرد کردن به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا به روغن بیفتند.
مرحله ششم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. حالا زعفران دم کرده را به همراه آب لیمو ترش و مقداری نمک و فلفل اضافه می کنیم و به خوبی مواد را مخلوط می کنیم.
مرحله هفتم
حالا سس را روی حرارت ملایم کنار می گذاریم تا داغ بماند، پس از اینکه کار کباب کردن دنده کباب به پایان رسید با یک قلموی تمیز سس را به دو سمت دنده کباب می مالیم، سپس دنده کباب را به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
نکات پخت دنده کباب
دنده کباب در فر
برای تهیه دنده کباب در فرف پس از اینکه گوشت و دنده ها را اماده کردیم، آنرا در فویل می پیچانیم و به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه درون طبقه وسط فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا کباب آماده شود. در ۱۵ دقیقه پایانی فویل را باز می کنیم تا کباب برشته شود.
- منبع :
- img from instagram.com/kermanshah_recreation_group