مطالب پر بازدید
خواص و مضرات گیاه انجدان در طب سنتی: هشدارها و کاربردها

خواص و مضرات گیاه انجدان در طب سنتی: هشدارها و کاربردها

خواص گیاه انجدان گیاه انجدان رومی، که در میان گونه‌های گیاهی اروپا از اهمیت برجسته‌ای برخوردار است، در سراسر جهان، به ویژه در کشورهایی چون آلمان، ایالات متحده امریکا، مجارستان، جمهوری چک، …

طرز تهیه خوراک لوبیا و عدس خوشمزه با قارچ و سیب زمینی

طرز تهیه خوراک لوبیا و عدس خوشمزه با قارچ و سیب زمینی

طرز تهیه خوراک لوبیا و عدس خوراک لوبیا و عدس، یک خوراک بسیار خوشمزه حبوباتی است که از ترکیب لوبیا و عدس همراه با قارچ و سیب زمینی تهیه شده است. می …

طرز تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی خوشمزه و مخصوص

طرز تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی خوشمزه و مخصوص

طرز تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی این غذا به عنوان فینگر فود و یا میان وعده قابل استفاده است. کراکت مرغ و سیب زمینی همراه با پنیر پیتزا طعم فوق العاده …

طرز تهیه حلیم شیر خوشمزه و مجلسی به روش اصفهانی

طرز تهیه حلیم شیر

طرز تهیه حلیم شیر بدون گوشت طرز تهیه حلیم شیر با بلغور گندم فیلم طرز تهیه حلیم شیر طرز تهیه حلیم شیر نی نی سایت خواص حلیم شیر حلیم شیر اصفهان با مرغ بهترین حلیم شیر اصفهان

حلیم شیر یکی از حلیم‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به اصفهان برمی‌گردد و بسیار مقوی و پرخاصیت است، برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلیم شیر در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده۲ لیوان
گوشت گردن و بوقلمون۲۵۰ گرم
شیر۲ لیوان
پیاز۲ عدد
کره یا روغن محلی۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و برگ بوبه مقدار لازم
کنجد ودارچینبه مقدار لازم

طرز تهیه حلیم شیر

مرحله اول

برای تهیه حلیم شیر خوشمزه در ابتدا از شب قبل مقدار کافی از گندم را در یک ظرف با مقداری آب خیس کرده و تا صبح بگذارید بماند تا نفخ آن گرفته و آماده طبخ شود و در زمان سریعتری بپزد.

مرحله دوم

گندم خیس خورده را داخل یک قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کرده و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید، کف روی آب را بگیرید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گندم کاملا پخته شده و لعاب بیاندازد.

مرحله سوم

حالا گوشت مرغ و گوشت گوسفند را در یک قابلمه قرار دهید مقداری آب روی آن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، یک پیاز را چند قسمت کنید و داخل قابلمه بیاندازید.

نکته: استفاده از انواع گوشت‌ها دلخواه است، اما بهتر است از گوشت بوقلمون و گردن گوسفندی برای پخت حلیم استفاده کنید، چون هم طبع گرم و هم خاصیت بیشتری دارند.

مرحله چهارم

نمک و فلفل و چوب دارچین و برگ بو را هم به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا پخته شوند، و بوی نامطبوع گوشت از بین برود، بعد از پخت کامل گوشت، حرارت را خاموش کنید.

مرحله پنجم

حالا گوشت پخته شده را کاملا ریش ریش کنید یا با یک مقدار از آب حلیم ترکیب کنید و بکوبید که بافت گوشت کامل از هم باز شود و یا با گوشتکوب دستی خوب بکوبید.

مرحله ششم

گندم‌های پخته شده را به وسیله گوشتکوب برقی له کنید یا در بلندر، آنقدر میکس کنید که کاملا پوره شوند و بافتی یکدست و غلیظ پیدا کنند و ترکیب کشدار شود.

مرحله هفتم

حالا گندم‌های له شده را که بافت کشدار و صافی دارند در یک قابلمه دیگر بریزید و برای خوشمزه‌تر شدن آن، آب گوشت پخته شده را به حلیم اضافه کنید و کاملا با هم مخلوط کنید.

مرحله هشتم

سپس مقداری نمک را روی ترکیب مواد بریزید و طعم آن را بچشید تا به اندازه باشد، حالا اگر می‌خواهید حلیم یکدستی داشته باشید با یک صافی آن را کاملا صاف کنید.

مرحله نهم

پوسته‌های گندم را در ظرف دیگری بریزید، همراه با مقداری آب مجدد با گوشتکوب برقی له کنید و به ترکیب اضافه کنید، اگر می‌خواهید که دانه‌های گندم را زیر دندان احساس کنید، نیازی به الک کردن نیست.

مرحله دهم

شیر را در دمای محیط قرار دهید و در اواخر پخت حلیم، شیر را اضافه کنید و کاملا با هم ترکیب کنید، در مدت پخت چندین بار حلیم را به هم بزنید تا بافت نرم و لطیفی داشته باشد.

نکته: رمز خوشمزگی یک حلیم خوب، زمان زیاد و حرارت کم برای پخت آن است.

مرحله یازدهم

حالا گوشت‌های کوبیده یا ریش شده را به حلیم اضافه کنید و خوب ترکیب کنید و با یک گوشتکوب دستی کاملا گوشت‌ها را در حلیم له کنید تا طعم مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله دوازدهم

حالا با توجه به ذائقه خودتان برای خوش طعم‌تر شدن حلیم شیر، یک قاشق روغن محلی یا کره را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید، اگر رژیم دارید نیازی به این مرحله نیست.

مرحله سیزدهم

بعد از پخت کامل، حلیم شیر را در ظرف مناسب بکشید و مقداری کره یا روغن محلی آب شده را روی آن بریزید و با دارچین و کنجد تزئین کنید و با سلیقه خودتان همراه با شکر یا نمک میل کنید.

4/5 - (1 امتیاز)
دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 20 بهمن 1401
استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.