طرز تهیه خورش نخود آله خوشمزه و سنتی به روش کاشانی

طرز تهیه خورش نخود آله

طرز تهیه خورش نخود آله , دستور پخت خورش نخود آله

خورش نخود آله یکی از غذاهای اصیل و سنتی کاشان است که در میان ایرانیان بسیار پرطرفدار است، این خورشت خوشمزه در یزد و دزفول هم درست می‌شود و به قیمه دزفولی یا قیمه یزدی معروف است. برای آشنایی با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش نخود آله در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
نخود۱ پیمانه
مغز ران گوسفند یا گوساله۴۰۰ گرم
پیاز۳ عدد
لیمو عمانی۴ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده۵ عدد
زعفران۲/۱ قاشق سوپ‌خوری
روغنبه مقدار کافی
چوب دارچین۲ تکه
گل محمدی۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاریبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش نخود آله

مرحله اول

برای تهیه خورش نخود آله ابتدا نخود‌ها را از چند ساعت قبل در آب خیسانده تا نفخ آن‌ها گرفته شود بعد آبکشی کنید، سپس نخودها را روی تخته ریخته و با وردنه روی آن‌ها بکشید تا پوستشان جدا و دو لپه شوند.

نکته: آله در زبان محلی کاشان به معنی نصفه و نیمه است به همین دلیل در این خورشت نخود را دو نیم می‌کنند.

مرحله دوم

حالا لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ‌ کنید و همراه با ۲ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه بجوشد، سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب به مدت ۲ ساعت بماند تا خیس بخورد.

مرحله سوم

در ادامه پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای مناسب به مقدار کافی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند، سپس زردچوبه را اضافه کنید تا پیاز خوشرنگ شود.

مرحله چهارم

سپس گوشت را که مکعبی خرد کرده‌اید به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا خوب آب گوشت کشیده شود، بعد گوجه فرنگی پوره شده و در ادامه نخودها را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه با هم بپزند.

مرحله پنجم

حالا ۵ پیمانه آب را به مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید، زمانی که آب به جوش آمد و چند جوش زد، حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و نخود کامل پخته شوند.

مرحله ششم

در نیم ساعت آخر پخت، در یک تابه کوچک روغن ریخته و روی حرارت متوسط یک قاشق رب را تفت دهید، وقتی رنگ آن عوض شد، همراه با زعفران به خورشت اضافه کنید.

مرحله هفتم

در این مرحله لیمو عمانی‌ها را که خوب خیس خورده‌اند از آب خارج کنید و در خورشت بریزید و بعد از آن نمک، فلفل و چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید خورشت خوب بپزد و کاملا جا بیفتد.

نکته: نمک باعث می‌شود که گوشت دیرتر بپزد به همین دلیل در آخر به خورشت اضافه کنید تا پروتئین و عطر و طعم گوشت حفظ شود.

مرحله هشتم

در چند دقیقه آخر گل‌ها را اضافه کنید و بگذارید تا چند جوش بخورد بعد از این‌که خورشت کاملا جا افتاد چوب دارچین و گل را از آن خارج کنید و از روی حرارت بردارید. حالا خورشت را در ظرف مناسب بکشید و همراه با پلو ایرانی و دورچین سرو کنید.

چه امتیازی میدی؟
دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در یکشنبه 16 بهمن 1401

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.