طرز تهیه نان محلی خوشمزه و ساده به روش سنتی
طرز تهیه کباب لقمه دستی خوشمزه و خانگی به روش رستورانی
طرز تهیه کباب لقمه کباب لقمه ای یکی از انواع کباب های خوشمزه ایرانی است که مانند کباب تابه ای ساده نوعی کباب خانگی محسوب می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی …
طرز تهیه سالاد شوید ساده و خوشمزه با مرغ و سیب زمینی
طرز تهیه سالاد شوید سالاد یکی از پیش غذاهایی است که مورد علاقه افراد زیادی قرار دارد. همچنین از بعضی سالادها می توان به عنوان وعده سبک غذایی نام برد. یکی از …
طرز تهیه دیگچه مشهدی خوشمزه و سنتی به روش نذری
طرز تهیه دیگچه مشهدی دیگچه مشهدی یکی از دسر های قدیمی و سنتی ایرانی مخصوص شهر مشهد است. این دسر بیشتر برای افطار ماه رمضان و در مجالس عزاداری و محرم استفاده …
طرز تهیه نان محلی
نان محلی یکی از انواع نان های خوشمزه و خوش عطر است که به عنوان وعده صبحانه بسیار مناسب می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان محلی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم نان محلی | |
آرد نان | ۴ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۶ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
کره آب شده | ۵ قاشق غذاخوری |
ماست شیرین | ½ لیوان |
آب | ½ لیوان |
خمیر مایه فوری | ۴ قاشق چایخوری |
بهبود دهنده | ۱ پینچ |
پودر هل و زردچوبه | از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری |
پودر زنجبیل و زیره | از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری |
مواد لازم رومال | |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زرده تخم مرغ | ۱ قاشق غذاخوری |
کنجد | به مقدار کافی |
طرز تهیه نان محلی
مرحله اول
برای تهیه نان محلی خوشمزه در ابتدای کار دو سوم مقدار آب را به همراه ۲ قاشق چایخوری شکر، ۲ قاشق چایخوری آرد و خمیر مایه درون یک کاسه مناسب ریخته و کمی مخلوط می کنیم تا ترکیب شوند.
مرحله دوم
حالا روی کاسه را با درپوش می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر مایه به عمل بیاید. در ادامه مابقی آرد را به همراه نمک، بهبود دهنده، پودر هل، پودر زنجبیل، زردچوبه و زیره درون الک ریخته و ۳ مرتبه الک می کنیم.
مرحله سوم
در ادامه تخم مرغ و روغن را درون یک کاسه مناسب ریخته و با همزن دستی هم می زنیم تا بافت تخم مرغ ها از لختگی خارج شوند. حالا خمیر مایه به عمل آمده را به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه کرده و کمی مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله مواد خشک را به کاسه اضافه کرده و ورز می دهیم تا خمیر درون کاسه جمع شود، سپس آب باقی مانده را کم کم به کاسه اضافه کرده و به ورز دادن ادامه می دهیم تا خمیری نرم و لطیف حاصل شود.
مرحله پنجم
زمانی که خمیر به تست پنجره رسید، آنرا چانه گرفته و درون یک کاسه چرب شده قرار می دهیم، سپس روی کاسه را با پارچه نخی پوشانده و اجازه می دهیم خمیر به مدت ۳۰ دقیقه در دمای محیط استراحت کند.
مرحله ششم
پس از گذشت این مدت، زمانی که حجم خمیر دو تا سه برابر شد، آنرا از اطراف به سمت مرکز خمیر تا کرده و مجددا چانه می گیریم، سپس اجازه می دهیم مجددا خمیر استراحت کند تا حجیم شده و پف کند.
مرحله هفتم
پس از اینکه خمیر حجیم شد، آنرا به ۶ قسمت مساوی تقسیم می کنیم، سپس هر قسمت را چانه گرفته و با کمک انگشت آنها را درون سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده ایم به صورت نازک پهن می کنیم.
مرحله هشتم
حالا روی خمیرها را با پارچه پوشانده و اجازه می دهیم خمیرها حجیم شوند. اواخر استراحت خمیر، فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود، خمیرها را با مخلوط تخم مرغ و زعفران رومال می کنیم.
مرحله نهم
در ادامه مقداری کنجد به صورت پخش روی خمیرها می پاشیم، سپس سینی را طبقه وسط فر گذاشته و اجازه می دهیم نان ها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا پخته و در صورت نیاز گریل می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- neginbread