طرز تهیه نان تفتان خوشمزه و ساده به روش سنتی
طرز تهیه کیک موز و خامه خوشمزه و مخصوص به روش قنادی
طرز تهیه کیک موز و خامه کیک موز و خامه از انواع کیک هایی است که دستورهای مختلف و متنوعی دارد. کیک بدست آمده از این دستور و تزیین گفته شده، مجلسی …
طرز تهیه نان تفتان
نان تفتان یکی از انواع نان های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با طعم های متنوعی پخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان تفتان در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم نان تفتان | |
آرد نان | ۷ پیمانه |
خمیر مایه فوری | ۲ قاشق چایخوری |
شکر دانه ریز | ۱ قاشق چایخوری |
آب ولرم | ¼ پیمانه |
روغن مایع | ¾ پیمانه |
شیر ولرم | ۳ پیمانه |
زیره سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | به مقدار کافی |
تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
سیاه دانه | ۱ قاشق چایخوری |
کنجد | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
مواد لازم رومال | |
شیر | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه نان تفتان
مرحله اول
برای تهیه نان تفتان خوشمزه ابتدای کار خمیر مایه را به همراه شکر و شیر ولرم درون یک کاسه مناسب می ریزیم و مخلوط می کنیم، سپس روی کاسه را می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر مایه به مدت ۱۰ دقیقه عمل بیاید.
مرحله دوم
حالا آب ولرم را به همراه روغن مایع، زردچوبه، سیاه دانه، کنجد، نمک، زیره سیاه و تخم گشنیز درون یک کاسه جداگانه می ریزیم و هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود، سپس مخلوط خمیر مایه را به آن اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله آرد را درون الک می ریزیم، سپس ۳ مرتبه الک می کنیم. در ادامه آرد را به صورت کنترل شده به مخلوط خمیر مایه اضافه می کنیم و ورز می دهیم، سپس زمانی که خمیری نرم و لطیف درون کاسه جمع شد اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم.
مرحله چهارم
حالا روی خمیر را با سلفون یا پارچه نخی می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر به مدت ۴۵ دقیقه استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود. در ادامه پس از گذشت این زمان روی سطح کار را آرد پاشی می کنیم و خمیر را روی سطح کار قرار می دهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله خمیر را ورز می دهیم تا پف خمیر گرفته شود، سپس خمیر را به ۳ یا ۴ قسمت یکسان تقسیم می کنیم. در ادامه فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم فر کاملا گرم شود.
مرحله ششم
حالا روی سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم، سپس خمیر را با وردنه به صورت دایره ای به قطر ۱ سانتی متر باز می کنیم و روی سینی فر قرار می دهیم. در ادامه شیر را با زعفران دم کرده مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله هفتم
در این مرحله روی خمیر ها را با چنگال سوراخ می کنیم، سپس برس را به مخلوط شیر آغشته می کنیم و روی خمیر ها می مالیم. در ادامه یک کاسه آب جوش درون فر قرار می دهیم که باعث رطوبت درون فر شود تا نان نرم و لطیف بماند.
مرحله هشتم
حالا سینی را طیقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم نان به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد. در ادامه پس از گذشت این زمان نان های تفتان را از فر خارج می کنیم، سپس آن ها را روی پارچه نخی قرار می دهیم تا خنک شوند. نوش جان.
- منبع :
- f.harirforoush