طرز تهیه قرابیه خرمایی

طرز تهیه قرابیه خرمایی , دستور پخت قرابیه خرمایی

این شیرینی جزو شیرینی های پذیرایی و برای عید نوروز توصیه می شود. این شیرینی یک شیرینی اصیل مربوط به شهر تبریز است. این شیرینی علاوه بر خوشمزگی، بسیار ترد و خوشمزه است.این شیریی مغزدار است که با خرما و مغزیجات مختلف تهیه می شود. به جای خرما، می توان از قیسی یا برگ هلو استفاده کرد. این شیرینی را حتما باید در ظرف در پوشیده در یخچال نگهداری کرد، برای مشاهده آموزش طرز تهیه قرابیه خرمایی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم قرابیه خرمایی
کره۲۰۰ گرم
روغن مایع۱ فنجان (نصف لیوان فرانسوی)
شکرنصف نجان
ماست۱ قاشق غذا خوری سر پر
تخم مرغ۱ عدد
وانیل۵ گرم
آردچهار و نیم تا ۵ لیوان
خرما سایز بزرگ۱۵ عدد (اگر کوچک بود ۲۰ عدد)
دارچین۱ قاشق چای خوری
گردو یا بادام یا فندق۱ فنجان
آب۳ تا ۴ قاشق غذا خوری

طرز تهیه قرابیه خرمایی

مرحله اول

برای تهیه قرابیه خرمایی خوشمزه در ابتدای کار، یک کاسه مناسب بر می داریم، سپس تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر درون آن می ریزیم و با همزن دستی می زنیم. کره را نیم ساعت زودتر از یخچال خارج می کنیم تا نرم شود.

مرحله دوم

سپس کره و روغن را به مواد تخم مرغی اضافه کرده و هم می زنیم تا یکدست شود. سپس ماست را اضافه کرده و تا مخلوط شدن کامل، هم می زنیم. در ادامه آرد را کم کم اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا یک خمیر لطیف و ملایم بدست آید.

مرحله سوم

سپس آن را به خوبی ورز می دهیم تا کاملا یکدست و منسجم شود. خمیر نباید سفت شود بنابراین کم کم آرد را اضافه می کنیم تا آرد بیشتری اضافه نشود. این خمیر را کنار می گذاریم و سپس مواد داخل قرابیه را تهیه می کنیم.

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که اگر از خرمای خشک استفاده می شود، نیاز است که خرما را درون آب ولرم رو به داغ چند دقیقه خیس کنیم. اگر خرما تازه و نرم بود، نیازی به خیس کردن نیست. هسته خرما را جدا کرده و داخل میکسر با غذا ساز می ریزیم.

مرحله پنجم

سپس آن را پوره می کنیم. اگر نیاز بود، کمی آب ولرم به آن اضافه می کنیم تا کمی شل شود. سپس دارچین و گردو های خرد شده را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم. سینی فر را برداشته و کف آن را کاغذ روغنی می پوشانیم. از خمیر تکه هایی اندازه گردو بر می داریم.

مرحله ششم

به اندازه طول و پهنای چنگال، شکل می دهیم. در قسمت پست چنگال پهن می کنیم. سپس اطراف خمیر را مرتب کرده و از مواد خرمایی درون آن می گذاریم. رول می کنیم تا شکل چنگال روی خمیر بیفتد. سپس شیرینی ها را درون کاغذ روغنی در سینی فر می گذاریم.

مرحله هفتم

فر را از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه روشن می کنیم. سپس سینی فر را درون فر قرار می دهیم حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد. سپس شیرینی ها را از فر خارج کرده و کنار می گذاریم تا خنک شود. از روی کاغذ روغنی به آرامی جدا می کنیم و روی آن را پودر قند می پاشیم.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 23 فروردین 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.