طرز تهیه نان مغزدار خرما و گردو خوشمزه به روش ترکیه ای
طرز تهیه نان مغزدار نان مغزدار یکی از انواع نان های سالم و بسیار خوشمزه بین المللی است که با مواد متنوعی پخته می شود، برای مشاهده این دستور شیرینی پزی در …
طرز تهیه کیک شکلاتی آلبالویی خوشمزه به روش خانگی
طرز تهیه کیک شکلاتی آلبالویی کیک شکلاتی آلبالویی یکی از انواع کیک های خوشمزه و مجلسی است که با رسپی های مختلفی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به …
خواص زردچوبه برای زنان، برای رحم، تخمدان و قاعدگی!
خواص زردچوبه برای زنان در میان گنجینههای طبیعی که در آشپزخانههای ایرانی و آسیایی به وفور یافت میشود، زردچوبه جایگاه ویژهای دارد. این ادویه نه تنها به خاطر رنگ زیبایی که به …
طرز تهیه شیرینی کله کنجی خوشمزه و مخصوص به روش ایلام
طرز تهیه شیرینی کله کنجی
کله کنجی یک نوع شیرینی مخصوص شب یلدا در ایلام به شمار می آید و از دیرباز در شب یلدا مورد استفاده قرار می گرفته است. این نوع شیرینی به سادگی و با دو ماده کنجد و خرما قابل تهیه است و نیازی به مواد خاصو غیر سالم ندارد. در قدیم برای ساخت این شیرینی چندین ساعت از هاون استفاده می کردند تا منسجم شود اما امروزه نیازی به هاون نیست و با چرخ گوشت می توان انسجام کافی را بدست آورد . نیازی به فر ندارد و به راحتی روی گاز طبخ می شود که می تواند به عنوان حسن این شیرینی به شمار آید. همچنین این شیرینی طبع گرمی دارد که در زمستان به عنوان میان وعده یا عصرانه در کنار چای، مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم کله کنجی | |
کنجد | 500 گرم |
خرما خشک | 1 کیلوگرم |
دستور تهیه کله کنجی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی کله کنجی خوشمزه و مخصوص در ابتدای کار کنجد ها را می شوریم و می گذاریم خشک شود. همچین خرما ها را نیز شسته و می گذاریم خشک شود. یک ماهی تابه برداشته و روی شعله گاز قرار می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله کنجد ها را درون ماهی تابه ریخته و به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن به طور کامل گرفته سود. باید مرتب هم بزنیم تا نسوزد و تلخ نشود. هسته های خرما ها را در می آوریم.
مرحله سوم
سپس به کنجد های تفت داده شده، خرماهای بدون هسته را اضافه کرده و صبر می کنیم تا خرماها هم به خوبی تفت بخورد. تقریبا حدود 5 دقیقه خرما و کنجد با هم تفت می خورند تا کاملا با هم یکدست شوند.
مرحله چهارم
ترکیب را با استفاده از دستگاه چرخ گوشت چرخ می کنیم تا به خوبی با هم ترکیب شود. جرخ کردن را 2 تا 3 بار انجام می دهیم. صبر می کنیم تا ترکیب بدست آمده خنک شود و از داغی بیفتد. سپس روی یک سطح آن را به ضخامت 2 میلی متر پهن می کنیم.
مرحله پنجم
سپس با قالب های موجود آشپزی آن را قالب می زنیم. این حلوا حالت چسبنده دارد و می توان به راحتی از آن برای تزیینات استفاده کرد. در صورت تمایل می توان از کمی جوز هندی یا گردو و دارچین در ترکیب استفاده کرد.
- منبع :
- img from azin_cook