طرز تهیه کشمش پلو خوشمزه و مخصوص با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ کرده

کشمش پلو با گوشت چرخ کرده , طرز تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ کرده

کشمش پلو یک غذای بسیار خوشمزه و خوش خوراک است که به دلیل مخلوط بودن با گوشت و کشمش، نیازی به خورش کنار آن ندارد و به تنهایی سرو می شود. کشمش پلو در سراسر کشور پخته می شود اما روش پخت آن در هر شهر متفاوت است. کشمش پلو به عنوان یک غذای سنتی اردبیلی یا تبریزی و همچنین مازندرانی معروف است. می توان آن را با گوشت چرخ کرده، گوشت قلقلی و یا مرغ ریش ریش شده طبخ نمود. در این دستور، کشمش پلو با گوشت چرخی بیان گردیده است. کشمش طعم شیرینی دارد که در غذای با نمک، ترکیب طعم فوق العاده ای ایجاد می کند.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج3 تا 4 پیمانه
پیاز1 عدد درشت
کشمش پلویی8 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده200 گرم
زعفران دم کردهبه مقدار دلخواه
سیب زمینی2 عدد متوسط
مغز گردو½ پیمانه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت کشمش پلو با گوشت چرخی

مرحله اول

برای تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ کرده ابتدا سیب زمینی ها را شسته و پوست می کنیم و به صورت خلالی پهن، خرد می کنیم. یک ماهیتابه مناسب برداشته و با کمی روغن مایع روی شعله ملایم گاز قرار می دهیم.

مرحله دوم

سپس سیب زمینی ها را خوب سرخ می کنیم تا هم پخته شود و هم رنگ آن طلایی شود. از روغن خارج کرده و کنار می گذاریم. در ادامه پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.

مرحله سوم

یک ماهی تابه برداشته و کمی روغن درون آن می ریزیم و روی شعله متوسط گاز قرار می دهیم تا کمی داغ شود. پیاز ها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا پیاز ها سبک و طلایی شود. گوشت را اضافه کرده و تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد.

مرحله چهارم

زردچوبه را هم به آن اضافه می کنیم تا کمی رنگ پس دهد. نمک و فلفل را هم اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا نمک و فلفل به خورد گوشت و پیاز برود. سیب زمینی های سرخ شده را به مخلوط گوشت اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله کشمش ها را شسته و داخل آبکش می ریزیم. وقتی آب آن رفت به مخلوط گوشت که روی حرارت است اضافه کرده و با گردو خرد شده کمی تفت می دهیم. سپس زیر گاز را خاموش کرده و کنار می گذاریم.

مرحله ششم

در این مرحله برنج را شسته و حدود 4 ساعت یا از شب قبل با آب و نمک خیس می کنیم. یک قابلمه با چهار برابر برنج آب، روی حرارت گاز گذاشته تا آب به جوش آید. آب برنج را خالی کرده و داخل آب جوش می ریزیم و با کمی نمک می گذاریم بپزد.

مرحله هفتم

وقتی برنج ها نیم پز شد، زعفران را به آن اضافه کرده وبعد از اینکه برنج دو قل خورد، داخل آبکش می ریزیم تا آب آن کشیده شود. کف قابلمه را کمی روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر (می توان از سیب زمینی ورقه شده یا نان استفاده کرد) را کف قابلمه می چینیم.

مرحله هشتم

سپس یک لایه برنج آبکش شده ریخته، مواد گوشتی را روی آن اضافه می کنیم. دوباره یک لایه دیگر برنج و بعد مواد گوشتی. این کار را به همین صورت ادامه می دهیم تا برنج و مواد به طور کامل تمام شود و قابلمه پر شود.

مرحله نهم

در مرحله پایانی قابلمه را روی شعله کم گاز قرار داده تا کشمش پلو دم بکشد. وقتی دم برنج بالا آمد و بخار کرد، دم کنی روی قابلمه گذاشته و زیر قابلمه نیز شعله پخش کن قرار می دهیم تا با شعله ملایم بپزد و دم بکشد

چه امتیازی میدی؟
دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در یکشنبه 19 بهمن 1399

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.