طرز تهیه آش جو خوشمزه و مخصوص به روش سنتی اراکی

طرز تهیه آش جو خوشمزه و مخصوص به روش سنتی اراکی

طرز تهیه آش جو آش جو یکی از انواع غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که با روش های بسیار متنوعی طبخ می شود. این غذای خوشمزه دستور پخت های بسیار متنوعی …

طرز تهیه حلیم گندم کشدار و نذری خوشمزه به روش بازاری

طرز تهیه حلیم گندم کشدار و نذری خوشمزه به روش بازاری

طرز تهیه حلیم گندم حلیم گندم یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که بیشتر به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد. این غذا ترکیب بسیار ساده ای دارد …

طرز تهیه پیاز سوخاری خوشمزه و پفکی به روش رستورانی

طرز تهیه پیاز سوخاری خوشمزه و پفکی به روش رستورانی

طرز تهیه پیاز سوخاری پیاز سوخاری یکی از انواع پیش غذاهای محبوب در سراسر جهان است و بیشتر در کنار غذاهای فست فودی سرو می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در …

طرز تهیه پرده پلو

طرز تهیه پرده پلو ترکیه ای خوشمزه و مخصوص xvc jidi vni g

پرده پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه کشور ترکیه است که با مواد بسیار متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۴ پیمانه
سینه مرغ۴۰۰ گرم
قارچ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه ای رنگی۴ قاشق غذاخوری
پیاز۱ عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زعفران دم کرده۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی
شوید خشک۴ قاشق غذاخوری
ادویه پلوییبه مقدار کافی
مواد لازم برای خمیر
آرد۱٫۵ پیمانه
مایه خمیر½ قاشق مرباخوری
ماست½ لیوان
روغن مایع۲ قاشق غذاخوری
شکر½ قاشق چایخوری
نمک½ قاشق چایخوری

دستور پخت پرده پلو

مرحله اول

برای تهیه پرده پلوی مجلسی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با با آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری نمک می خیسانیم. در ادامه برای تهیه خمیر تمام مواد خمیر را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم.

مرحله دوم

سپس به خوبی ترکیب می کنیم تا خمیری یکدست شکل بگیرد که به دست نچسبد. پس از اینکه خمیر آماده شد، آنرا به مدت ۵ دقیقه با دست ورز می دهیم، سپس یک کاسه مناسب را چرب می کنیم و خمیر را داخل کاسه قرار می دهیم.

مرحله سوم

در این مرحله روی درب کاسه حاوی خمیر را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه در فضای محیط استراحت می دهیم. در ادامه سینه مرغ را به صورت نواری یا نگینی خرد می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.

مرحله چهارم

در این مرحله زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پیاز خرد شده و ۱ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا گوشت مرغ به طور کامل بپزد و آب درون قابلمه کشیده شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه آب درون قابلمه کشیده شد، مقداری روغن اضافه می کنیم، سپس قارچ و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. مواد را کمی تفت می دهیم تا قارچ و فلفل دلمه ای به طور کامل سرخ شوند.

مرحله ششم

حالا مخلوط گوشت مرغ و سبزیجات را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید، سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن به آب جوش اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود. پس از اینکه اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله قابلمه ای که برای پخت پرده پلو در نظر گرفته ایم را با روغن به خوبی چرب می کنیم، سپس خمیر را روی سطح کار کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی آن گرفته شود. در ادامه خمیر را با وردنه باز می کنیم و داخل قابلمه قرار می دهیم.

مرحله نهم

خمیر را باید به صورتی در قابلمه قرار دهیم که تمام دیواره های داخلی قابلمه را بپوشاند. در صورتی که می خواهید این غذا را با دردسر کمتری درست کنید، می توانید به جای استفاده از خمیر از نان رگاگ یا خمیر یوفکا استفاده کنید.

مرحله دهم

در این مرحله کمی برنج کف قابلمه می ریزیم، سپس روی برنج کمی شوید خشک و ادویه پلویی می پاشیم. در ادامه مقداری از مخلوط گوشت مرغ روی برنج می ریزیم. به همین ترتیب مواد را به صورت لایه ای داخل قابلمه می ریزیم.

مرحله یازدهم

حالا نصف استکان آب و روغن داخل قابلمه می ریزیم و اطراف خمیرها را در وسط قابلمه جمع می کنیم، به صورتی که روی برنج را به طور کامل بگیرد. در ادامه قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج دم بکشد.

مرحله دوازدهم

پس از گذشت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت که برنج به طور کامل دم کشید، پرده پلو را از قابلمه خارج می کنیم و آنرا به صورت برعکس درون قابلمه می دهیم تا خمیر سمت بالایی آن نیز طلایی شود، سپس در ظرف مورد نظرمان می کشیم و سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 7 آبان 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.