طرز تهیه هریسه گندم ساده و خوشمزه به روش سنتی جنوبی
طرز تهیه اشکنه رستورانی خوشمزه و مجلسی به روش تهرانی
طرز تهیه اشکنه اشکنه یکی از انواع غذاهای بسیار قدیمی و اصیل ایرانی است که امروزه شاید در میان نسل جدید خیلی شناخته نشده باشد. اشکنه انواع بسیار متنوعی دارد که از …
طرز تهیه کباب شیشلیک در فر خوشمزه و لذیذ رستورانی
طرز تهیه کباب شیشلیک در فر کباب یکی از غذاهای اصیل ایرانی، ترکی و عربی است. کباب شیشلیک یکی از انواع کباب ها است که به دلیل تهیه از بهترین قسمت گوشت …
طرز تهیه شامی کباب آبدار و لذیذ با گوجه فرنگی و سیب زمینی
طرز تهیه شامی کباب آبدار شامی کباب آبدار یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه مانند شامی کباب تهیه می شود، …
طرز تهیه هریسه
هریسه گندم یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که معمولا برای صبحانه تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی جنوبی در ادامه با چیشی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بلغور گندم | ۱ پیمانه |
آب قلم | ۲ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار کافی |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور پخت هریسه گندم
مرحله اول
برای تهیه هریسه گندم جنوبی ابتدا بلغور را از دو ساعت قبل داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و تا بند انگشت روی آن آب سرد می ریزیم و اجازه می دهیم خیس بخورد. در ادامه پیاز را پس از پوست گرفتن به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز خرد شده به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز کاملا سبک و شیشه ای شود، سپس مقداری نمک، زردچوبه و دارچین اضافه می کنیم و کمی با پیاز تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله آب قلم را به همراه ۲ پیمانه آب و بلغور گندم به قابلمه اضافه می کنیم، سپس حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم پس از اینکه آب درون قابلمه به نقطه جوش رسید، حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا هریسه با حرارت بسیار ملایم بپزد.
مرحله چهارم
نکته مهم در مورد پایین آوردن کالری این غذای خوشمزه این است که در صورتی که تمایل داشته باشیم این غذا را با کالری پایین تری درست کنیم می توانیم به جای استفاده از بلغور گندم از بلغور جو استفاده کنیم و آب قلم کمتری استفاده کنیم.
مرحله پنجم
نکته دیگر در مورد درست کردن هریسه این است که این غذا را مانند حلیم گندم بعضی افراد با نمک سرو می کنند و بعضی افراد با شکر بیشتر می پسندد. به همین جهت باید توجه داشته باشیم که هریسه را به صورت کم نمک درست کنیم.
مرحله ششم
در پایان پس از اینکه هریسه بلغور گندم به خوبی لعاب انداخت و آماده شد آنرا درون ظرف مورد نظرمان می کشیم. برای تزیین هریسه می توانیم به سلیقه خود از پیاز داغ، مخلوط دارچین و شکر، کنجد و .. استفاده کنیم.
- منبع :
- img from yummi.taste