طرز تهیه لپه پلو خوشمزه و مجلسی به روش سنتی کرمانی

طرز تهیه لپه پلو

طرز تهیه لپه پلو بدون گوشت دمی با کشمش با سویا زیره و مرغ g i g vlhkd

لپه پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در شهرهای مختلف با دستور های متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چی شی سایت همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
لپه½ پیمانه
برنج۲ پیمانه
گوشت گوسفندی۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
پیاز۱ عدد
زیره سیاه۱ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت لپه پلو

مرحله اول

برای تهیه لپه پلوی کرمانی ابتدا لپه را از شب قبل داخل یک کاسه آب می خیسانیم تا نفخ آن برطرف شود. در ادامه لپه خیسانده شده را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم.

مرحله دوم

در این مرحله برنج را نسبت به نوع آن به مدت ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با ۱قاشق چایخوری نمک و آب ولرم می خیسانیم. پس از اینکه پخت لپه به پایان رسید آنرا با آب سرد آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافی اش خارج شود.

مرحله سوم

در این مرحله پیاز را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه کوچک تفت می دهیم، سپس گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد می کنیم و به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شوند.

مرحله چهارم

پس از اینکه گوشت سرخ و رنگ آن تغییر کرد، ۲ پیمانه به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت به طور کامل بپزد. برای اینکه گوشت خوشمزه تر شود بهتر است آب درون قابلمه به طور کامل جذب گوشت شود.

مرحله پنجم

در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش امد برنج خیسانده شده را اضافه می کنیم و ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.

مرحله ششم

پس از گذشت ۳ دقیقه، لپه را به همراه مقداری زردچوبه و زیره به برنج اضافه می کنیم و زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغزشان گیر داشت برنج و لپه را آبکشی می کنیم. حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله مقداری نان یا سیب زمینی ورقه ای شده برای ته دیگ در کف قابلمه قرار می دهیم، سپس نصف مخلوط برنج و لپه را  روی ته دیگ می ریزیم. در ادامه گوشت های پخته شده را در وسط برنج قرار می دهیم و باقیمانده برنج را اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

حالا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در پایان پس از اینکه غذا آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوشت های تکه ای تزیین کرده و سرو می کنیم.

چه امتیازی میدی؟
دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 27 شهریور 1399

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.