طرز تهیه خورش به قورمه خوشمزه و مجلسی به روش شیرازی
طرز تهیه خورش به قورمه
خورش به قورمه که با نام خورش قورمه به هم شناخته می شود یکی از انواع خورش های سنتی شیراز است، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
به | ۱ عدد بزرگ |
پیاز | ۱ عدد درشت |
لپه | ½ پیمانه |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش قورمه به
مرحله اول
برای تهیه خورش به قورمه شیرازی ابتدا لپه ها را از حداقل ۴ ساعت قبل می خیسانیم و در صورت امکان دو تا سه بار آبشان را تعویض می کنیم تا علاوه بر اینکه نفخ شان گرفته شود، با سرعت بیشتری پخته شوند.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته ایم تفت می دهیم تا پیاز شفاف شود، سپس گوشت را به صورت خورشتی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا گوشت را به خوبی تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند، سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با گوشت و پیاز یکدست شوند. در ادامه ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت با حرارت ملایم بپزد. پس از اینکه آب موجود در قابلمه نصف شد، لپه ها را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. حالا اجازه می دهیم لپه ها نیم پز شوند.
مرحله پنجم
پس از گذشت ۳۰ دقیقه به را سلیقه خود خرد می کنیم و به همراه شکر و زعفران دم کرده به قابلمه اضافه می کنیم. مجددا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم خورش با حرارت بسیار ملایم بپزد و به خوبی جا بیفتد.
مرحله ششم
اگر آب خورش کم بود فقط باید آب جوش اضافه کنیم تا طعم خورش بد نشود. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت خورش مقداری نمک و آب لیمو را ترش را اضافه می کنیم. در پایان خورش به قورمه را به همراه برنج زعفرانی سرو می کنیم.
- منبع :
- img from instagram.com/changalpanir