طرز تهیه آش ترخینه دوغ خوشمزه و ساده به روش اصیل لرستان

طرز تهیه آش ترخینه دوغ خوشمزه و ساده به روش اصیل لرستان

طرز تهیه آش ترخینه دوغ آش ترخینه دوغ یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متافوتی طبخ می شود، برای مشاهده این آموزش …

طرز تهیه مرغ سوخاری پولکی خوشمزه و مخصوص رستورانی

طرز تهیه مرغ سوخاری پولکی خوشمزه و مخصوص رستورانی

طرز تهیه مرغ سوخاری مرغ سوخاری یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار محبوب در سراسر جهان است که با روش های بسیار متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه که در …

طرز تهیه خورش لوبیا سبز اصیل مجلسی و خوشمزه رستورانی

طرز تهیه خورش لوبیا سبز اصیل مجلسی و خوشمزه رستورانی

طرز تهیه خورش لوبیا سبز خورش لوبیا سبز یکی از انواع خورش های خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روش های متفاوتی طبخ می شود. این خورش را می …

طرز تهیه آش کله جوش

آش کله جوش , طرز تهیه آش کله جوش خوی , دستور پخت آش کله جوش ارومیه

آش کله جوش یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با سبک های بسیار متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش کله جوش در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
سبزی آق پنچر۱ کیلو
بلغور۱ و ½ پیمانه
نخودنصف پیمانه
عدس۱ پیمانه
پیاز۳ عدد
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
سیر۳ حبه
کشک و آب قلمبه میزان لازم

طرز تهیه آش کله جوش

مرحله اول

در مواد اولیه این آش به سبزی کوهی آق پنچر اشاره کرده ایم. شما می توانید این سبزی کوهی معطر را از عطاری ها و به شکل خشک تهیه کنید. برای مصرف آق پنچر در آش باید ابتدا آن را کمی بخیسانید.

مرحله دوم

پس از خیساندن باید چند باری آب سبزی را عوض کنید تا گرد و خاک و آلودگی آن کاملا برطرف شود. سپس سبزی را در یک قابلمه برای مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس سبزی را داخل آبکش ریخته و کناری بگذارید.

مرحله سوم

پیازها را شسته و پوست بگیرید. بر روی تخته برش پیازها را به صورت نگینی ریز و خرد کنید. یک تابه را بر روی حرارت گذاشته و سپس پیازهای خرد شده را درون آن بریزید. پیازها را کمی تفت دهید تا سبک شوند.

مرحله چهارم

سپس به آن روغن اضافه کرده و پیازها را کمی سرخ کنید. نیازی نیست که پیازها خیلی کاراملی شوند. بلغور را قبل از مصرف پاک کنید. ممکن است تکه سنگ کوچکی درون بلغور باشد. سپس بلغور را در یک ظرف جادار و مناسب ریخته و رویش آب بگیرید.

مرحله پنجم

درست مانند شستن برنج، باید بلغور را بشویید تا گرد و خاک و آلودگی های احتمالی آن برطرف شود. در یک قابلمه بزرگ بلغور شسته شده و سبزی را ریخته و روی آن یک پارچ آب بریزید. قابلمه را بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا بلغور و سبزی به خوبی بپزد.

مرحله ششم

بهتر است در قابلمه را نیمه باز بگذاریم و هر از گاهی مواد درون قابلمه را هم بزنید. البته بلغور به نسبت گندم و جو سریعتر می پزد. در اواسط پخت بلغور را زیر دندان امتحان کنید. اگر نیم پز شده بود و نرم بود می توانید نخود را به مواد درون قابلمه اضافه کنید.

مرحله هفتم

یادتان باشد که باید از شب قبل نخود را بخیسانید. چند باری نیز آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. اگر فرصت این کار را ندارید؛ از کنسرو نخود استفاده کنید. وقتی که نخود کمی نرم شد؛ عدس را اضافه کنید.

مرحله هشتم

بهتر است عدس را از قبل بخیسانید و بپزید. در این زمان می توانید کمی نمک به آش اضافه کنید. اضافه کردن نمک در اوایل پختن آش باعث می شود تا حبوبات نپزند. برای جا انداختن هر آشی، باید همیشه آب جوش آماده داشته باشید.

مرحله نهم

هر زمان که آب درون قابلمه کشیده شد؛ کمی آب جوش به آن اضافه کنید. البته می توانید از آب قلم هم استفاده کنید. آب قلم یا عصاره پای مرغ می تواند طعم آش را بسیار خوشمزه کند. در اواخر پخت کمی کشک به آش اضافه کنید.

مرحله دهم

در مورد کشک یادتان باشد که باید حتما از انواع پاستوریزه و جوشانده استفاده کنید. بعد از اضافه کردن کشک به آش نیم ساعتی زمان بدهید تا حسابی جا بیفتد. بعد از اینکه آش حسابی جا افتاد زیر آن را خاموش کنید.

مرحله یازدهم

هنگام سرو می توانید روی آش را با پیاز سرخ کرده و همین طور سیر داغ تزئین کنید. دلیل جوشاندن سبزی آق پنچر این است که این سبزی بسیار دیر می پزد. اگر به این سبزی دسترسی نداشتید می توانید درون آش از سبزی آش یا تره خرد شده استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 20 مهر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.