طرز تهیه پلو جعفری خوشمزه و مخصوص زعفرانی با گوشت مرغ
طرز تهیه پلو جعفری
برنج یکی از غذاهای اصلی سفره ایرانیان است. برنج را به صورت کته یا آبکش شده می پزند. یکی از انواع برنج ها، برنج های مخلوط است که بدون خورش سرو می شود. پلو جعفری نیز یکی از این نوع برنج ها است. در این برنج از سبزیجات مختلف مثل ذرت و هویج و نخود فرنگی و … استفاده شده است. برای گوشت آن هم از فیله یا سینه مرغ سرخ شده استفاده شده است. این غذا به دلیل عطر و بوی جعفری خیلی خوشمزه است و با توجه به سبزیجات رنگی استفاده شده، ظاهر زیبایی هم دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو جعفری در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
فیله یا سینه مرغ | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
کره | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
دارچین | کمی |
زعفران دم شده | به مقدار لازم |
جعفری خرد شده | ۱ پیمانه |
هویج | ۱ عدد |
نخود فرنگی | نصف پیمانه |
لوبیا سبز | نصف پیمانه |
آب مرغ یا آب معمولی | نصف پیمانه |
برنج | دو و نیم پیمانه |
ذرت | یک سوم پیمانه |
طرز تهیه پلو جعفری
مرحله اول
برای تهیه پلوی خوشمزه و مجلسی با جعفری در ابتدای کار، سینه مرغ یا فیله را به صورت نواری برش می دهیم. پیاز را هم شسته و پوست می کنیم و رنده می کنیم. یک تابه را با ۱ قاشق غذا خوری کره روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله دوم
مرغ ها را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. وقتی که رنگ مرغ ها عوض شد، پیاز را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. به آن نمک و فلفل سیاه و کمی دارچین و زعفران دم شده را اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت بالا سرخ شود.
مرحله سوم
وقتی که مغز پخت شد، جعفری خرد شده را اضافه کرده و تا زمانی که مواد یکدست سرخ شود، تفت می دهیم. هویج را شسته و خرد می کنیم. یک تابه برداشته و هویج و نخود فرنگی و ذرت و لوبیا سبز را درون آن می ریزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله آب مرغ و ۱ قاشق کره و کمی زعفران به آن اضافه می کنیم. در ادامه کمی نمک زده و روی حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد و کاملا به روغن بیفتد و سرخ شود. می توان اگر در دسترس بود از سویا سبز نیز استفاده کرد.
مرحله پنجم
برنج را که از یک ساعت قبل با کمی آب و نمک خیس کرده ایم درون قابلمه آب در حال جوش می ریزیم و تا نیم پز شود. سپس آن را آبکش می کنیم. یک قابلمه دیگر برداشته و کمی روغن کف آن می ریزیم. ته دیگ دلخواه (نان یا سیب زمینی) را کف قابلمه می چینیم.
مرحله ششم
در مرحله پایانی برنح و سبزیجات و مواد گوشتی را لایه لایه درون قابلمه می ریزیم. در آخر روی برنج را زعفران دم شده می ریزیم و می گذاریم روی حرارت خیلی کم تا دم بکشد. موقع سرو روی آن پیاز داغ و زرشک می ریزیم و سرو می کنیم.