طرز تهیه کباب آبی خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده
طرز تهیه کباب آبی
کباب یکی از غذاهای سنتی ایرانی و ترکی است که طرفداران زیادی دارد و برای مهمانی و جشن ها، پای ثابت غذاها است. کباب آبی یک نوع کباب کوبیده به صورت خوراک و آبکی است که می توان آب آن را به صورت آبگوشت مصرف نمود یا به صورت خوراک و کم آب تهیه کرد. این غذا با وجود سبزیجات مختلف همراه با گوشت چرخ کرده مزه دار شده یک غذای خوشمزه و در عین حال به خاطر این که گوشت ها سرخ نمی شود یک غذای سالم و رژیمی هم می تواند محسوب شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کباب آبی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
پیاز کوچک رنده شده | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
هویج متوسط | ۱ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
گوجه فرنگی | ۴ عدد متوسط |
آب گرم | ۱ لیوان |
آب قلم (یا عصاره گوشت حل شده در آب جوش) | نصف لیوان |
نمک و پودر فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
سیر | در صورت دلخواه |
طرز تهیه کباب آبی
مرحله اول
برای تهیه کباب خوشمزه و مخصوص آبی در ابتدای کار، پیاز کوچک را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را رنده کرده و آب آن را می گیریم و درون کاسه می ریزیم. دو پیاز دیگر را شسته و پوست کنده و به صورت خلالی ریز می کنیم.
مرحله دوم
هویج را شسته و به صورت حلقه ای ضخیم خرد می کنیم و کنار می گذاریم. سیب زمینی را شسته و پوست می کنیم و درشت خرد می کنیم. گوجه فرنگی ها را هم شسته و پوست می گیریم و به صورت نگینی درشت خرد می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله گوشت را به پیاز رنده شده اضافه کرده و نمک و فللف سیاه اضافه می کنیم و با دست ورز می دهیم و خوب مخلوط می کنیم تا تمام مواد مزه دار و یکدست شود. سپس ۱ ساعت درون یخچال استراحت می دهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی شود. نمک و پودر فلفل سیاه و زرد چوبه را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم.
مرحله پنجم
اگر سیر بخواهیم درون مواد باشد در این مرحله به پیاز ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم. بعد از این که عطر ادویه ها خارج شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ باز کند. سپس گوجه ها را اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله درب تابه را به طور کامل بسته و اجازه می دهیم تا گوجه ها نرم شود و به روغن بیفتد. سپس هویج ها را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا با دیگر مواد یکدست شوند و مجدد در تابه را می گذاریم تا هویج تفت بخورد و نرم شود.
مرحله هفتم
در این مرحله یک و نیم لیوان آب جوش را به مواد اضافه کرده و می گذاریم بجوشد و سس به طور کامل منسجم و یکدست شود. سپس از گوشت اندازه یک گردو برداشته و به شکل شامی یا کتلت های گوچک گرد تهیه می کنیم.
مرحله هشتم
سپس روی سس قرار می دهیم. در ماهیتابه رو می بندیم تا گوشت ها خودشان را بگیرند و یا به اصطلاح جمع شوند. گوشت ها را پشت و رو کرده و سیب زمینی ها و آب قلم را در این مرحله اضافه می کنیم. درب تابه را می بندیم
مرحله نهم
سپس اجازه می دهیم تا بجوشد و جا بیافتد. مقدار آب آن بستگی به ذائقه خانواده دارد و اگر می خواهیم به صورت آبگوشتی و تیلیت مصرف شود نیاز به آب بیشتری است. وگرنه آنقدر روی حرارت نگه می داریم تا آب آن کشیده شود و به مقدار دلخواه برسد.