طرز تهیه آش رشته مازندرانی خوشمزه و مخصوص به روش اصلی
طرز تهیه آش رشته مازندرانی
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع آش، آش رشته مازندرانی است. این آش یک غذای سنتی مربوط به استان مازندران است که مانند آش رشته تهیه می شود با این تفاوت که از ماست چکیده نیز در کنار آش استفاده می شود. این آش بسیار خوشمزه است و می توان برای افطار ماه رمصان آن را تهیه و سرو نمود. برای مشاهده آموزش طرز تهیه آش رشته مازندرانی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۱۰ نفر | |
کشک | ۱ شیشه |
رشته | ۱ بسته |
پیاز | ۱ کیلو |
لوبیا | ۱ کاسه ماست خوری |
عدس | ۱ کاسه ماست خوری |
نخود | در صورت دلخواه ۱ کاسه ماست خوری |
سیر داغ | ۶ قاشق غذا خوری |
ماست چکیده | نیم کیلو گرم |
سبزی آش | |
اسفناج | ۱ بسته |
شنبلیله | ۱ بسته |
تره | ۱ بسته |
گشنیز | ۱ بسته |
نعناع | ۱ بسته |
جعفری | ۲ دسته |
سیر سبز | ۱ دسته |
طرز تهیه آش رشته مازندرانی
فهرست محتوا
مرحله اول
برای تهیه آش خوشمزه مازندرانی در ابتدای کار، پیاز ها را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت خلالی ریز خرد می کنیم. یک تابه بر می داریم و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم. سپس پیاز ها را درون آن می ریزیم و سرخ می کنیم.
مرحله دوم
بهتر است پیاز ها را چند سری بریزیم و سرخ کنیم. هنگام سرخ شدن، فلفل و کمی نمک و زردچوبه به آن می زنیم. سیر را پوست کنده و به صورت حلقه ای نازک برش می زنیم. سپس در یک تابه با کمی روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله لوبیا و نخود را یکی- دو روز قبل خیس می کنیم تا نفخ آن گرفته شود. در این مدت چند بار آب آن را عوض می کنیم. عدس را هم جدا گانه ۳ ساعت قبل از پخت خیس می کنیم. سبزی ها را پاک کرده و می شوییم.
مرحله چهارم
سپس بعد از این که آب آن خارج شد و خشک شد، خرد می کنیم. برای آش نیاز نیست خیلی ریز خرد شود. یک قابلمه برداشته و با کمی آب روی حرارت قرار می دهیم. سبزی را هم درون آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا بجوشد.
مرحله پنجم
در این مرحله حبوبات را اضافه کرده و درب قابلمه را می بندیم تا به طور کامل بپزد. در ادامه وقتی حبوبات و سبزی ها به طور کامل پخت، در این مرحله کشک و ماست را در یک کاسه ریخته و با کمی آب جوش رقیق می کنیم تا با هم یکدست شوند.
مرحله ششم
سپس به قابلمه آش اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا به جوش آید و با مواد آش ترکیب شوند. بعد از این که ۱۰ دقیقه جوشید، سیر داغ و پیاز داغ ها را اضافه کرده و می گذاریم تا کمی بجوشد. سپس رشته ها را اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله وقتی رشته ها را اضافه کردیم مدام هم می زنیم تا ته نگیرد و آش که غلیظ شد و رشته ها پخته شد، آش آماده است. آن را درون ظرف مناسب می ریزیم و با پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ و کشک تزیین می کنیم.