طرز تهیه آش جو خوشمزه و مخصوص به روش سنتی اراکی

طرز تهیه آش جو

طرز تهیه اش جو بدون حبوبات اراکی پرک و گندم نذری ساوه ای رژیمی دونفره xvc jidi Ha   

برای طرز تهیه آش جو، ابتدا نخود، لوبیا چیتی، و جو پوست کنده را جداگانه خیس می‌کنیم و چندین بار آب آن‌ها را عوض می‌کنیم. سپس آن‌ها را می‌پزیم و کنار می‌گذاریم. سبزیجات آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، و شوید را تمیز می‌کنیم، می‌شوییم، خشک و خرد می‌کنیم.

حبوبات پخته شده و سبزی‌های خرد شده را به جو اضافه می‌کنیم. کمی نمک اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا مواد آش بپزند. در این میان، پیاز و سیر را تفت داده و نعناع خشک را نیز در تابه تفت می‌دهیم.

در نهایت، به آش جو، سیرداغ، پیازداغ، زردچوبه، فلفل سیاه، و کشک اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم. پس از پخت کامل و قوام یافتن آش، آن را با کشک، نعناع داغ، پیازداغ، و سیر داغ تزئین می‌کنیم و سرو می‌نماییم.

آش جو یکی از انواع غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که با روش های بسیار متنوعی طبخ می شود. این غذای خوشمزه دستور پخت های بسیار متنوعی دارد که به دو دسته بدون گوشت و با گوشت تقسیم می شوند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله «طرز تهیه آش جو سنتی» در ادامه با «چی شی» همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
جو پوست کنده۱ لیوان
لوبیا چیتینصف لیوان
نخودنصف لیوان
سبزی آش۶۰۰ گرم
سیر۶ حبه
پیاز۳ عدد
کشک۵۰۰ گرم
نعناع خشک۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی

طرز تهیه آش جو

مرحله 1: آماده‌سازی و خیساندن حبوبات

ابتدا نخود و لوبیا چیتی و جو پوست کنده را هر کدام به صورت مجزا در کاسه ای از آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۶ ساعت خیس بخورند و در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن ها را تعویض می کنیم تا نفخ موجود در حبوبات از بین برود.

مرحله 2: پخت حبوبات

بعد آب آن ها را خالی می کنیم و می شوییم و در قابلمه ای مجزا هر کدام را قرار می دهیم و روی آن ها آب می ریزیم و اول حرارت آن ها را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا به مرور زمان حبوبات پخته شوند.

مرحله 3: آماده‌سازی سبزیجات آش

دقت کنید که قابلمه جو بزرگ تر باشد چون آش را در آن می خواهیم طبخ کنیم.سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شوید به اندازه های یکسان است را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.

مرحله 4: خشک کردن و خرد کردن سبزیجات

بعد پارچه ای پهن می کنیم و سبزی ها را روی پارچه به صورت پخش می ریزیم تا کاملا خشک شوند و روی تخته آشپزخانه سبزی ها را درشت خرد می کنیم و کنار می گذاریم. سپس لوبیا چیتی و نخود پخته شده را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.

مرحله 5: اضافه کردن حبوبات پخته شده به جو

بعد به جو سر می زنیم و در مدت پخت آن گه گاه جو را هم می زنیم تا ته نگیرد و زمانیکه ۲ ساعت از زمان پخت آن گذشت و حسابی لعاب انداخت نخود و لوبیا چیتی پخته شده را به آن می افزاییم.همین طور سبزی خرد شده را نیز می افزاییم.

مرحله 6: ادامه پخت و افزودن نمک

بلافاصله کمی نمک نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه دیگر مواد آش بپزند تا سبزی نیز پخته شود.برای تهیه پیاز داغ اول پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.

مرحله 7: تهیه پیاز داغ

در تابه ای بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم روغن داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا طلایی شوند.بعد پیاز داغ ها را از داخل تابه بیرون می اوریم و در بشقابی می ریزیم.

مرحله 8: تفت دادن سیر

سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و به صورت خلالی نازک خرد می کنیم و داخل همان تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سرخ شوند ( برای از بین نرفتن خاصیت های سیر بهتر است مدت زمان بسیار کمی تفت داده شود )

مرحله 9: تهیه نعناع داغ

در این مرحله سیر تفت داده شده را در بشقابی می ریزیم و در آخر نعناع خشک را داخل تابه می ریزیم (اگر نیاز به روغن بود اول روغن را می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود و بعد نعناع را می افزاییم) و تفت می دهیم تا نرم شود.

مرحله 10: افزودن مواد طعم‌دهنده به آش

در ۲۰ دقیقه آخر پخت آش جو نصف از سیرداغ و پیازداغ را داخل آش می ریزیم و کمی زردچوبه و فلفل سیاه و کشک به آش می افزاییم و خوب با مواد آش مخلوط می کنیم. سپس صبر می کنیم تا آش جا بیفتد و به خوبی غلیظ شود.

مرحله 11: تزئین و سرو آش جو

پس از پخت کامل آش و قوام یافتن آن طعم آش را می چشیم اگر نیاز به نمک داشت کمی نمک به آن اضافه می کنیم و از روی حرارت بر می داریم. آش جو آماده شده را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با کشک،نعناع داغ،پیازداغ و سیر داغ تزئین می کنیم و نوش جان کنید.

شاید دوست داشته باشید!

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد امتیاز: 6

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.