طرز تهیه چلو گوشت زعفرانی خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

طرز تهیه چلو گوشت زعفرانی خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

طرز تهیه چلو گوشت چلو گوشت یکی از انواع غذاهای قدیمی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از غذاهای مجلسی خاص هم محسوب می شود. به این دلیل می گوییم غذای مجلسی …

طرز تهیه عدس پلو مشهدی

طرز تهیه عدس پلو مشهدی خوشمزه با گوجه فرنگی و مرغ

برنج یکی از محبوب ترین و پر مصرف ترین غذا ها در سراسر جهان است. هم چنین این غذا با روش های مختلفی پخته و سرو می شود. یکی از این نوع برنج ها، برنج مخلوط است که همراه انواع حبوبات و گوشت یا مرغ طبخ می شود. عدس پلو مشهدی یکی از انواع برنج های مخلوط است که با عدس و مرغ چرخ کرده تهیه می شود. این برنج به خاطر وجود رب و گوجه و ادویه های معطر، طعم و بوی فوق العاده ای دارد. این غذا همانطور که از اسمش مشخص است یکی از غذاهای سنتی مشهد است. این پلو را می توان در کنار انواع سالاد فصل یا سالاد شیرازی تهیه و سرو نمود.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۲ پیمانه
عدس پخته۳۵۰ گرم
سینه مرغ۳۵۰ گرم
گوجه۴۰۰ گرم
رب گوجه۱ قاشق غذا خوری
پیاز۲ عدد
زردچوبه۱ قاشق غذا خوری
دارچین۱ قاشق مربا خوری
نمک و فلفل قرمزبه میزان لازم

دستور پخت عدس پلوی مشهدی

مرحله اول

برای تهیه عدس پلوی مجلسی به سبک مشهدی در ابتدای کار برنج را شسته و با کمی نمک و آب می گذاریم داخل کاسه تا حدود یک ساعت خیس بخورد. سپس یک قابلمه را آب می کنیم و می گذاریم با کمی نمک بجوشد.

مرحله دوم

وقتی آب به جوش آمد، آبی که برنج با آن خیس خورده است را می ریزیم و برنج را درون آب جوش اضافه می کنیم تا بجوشد و تقریبا نیم پز شود. سپس آبکش می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه سینه مرغ را شسته و خرد می کنیم.

مرحله سوم

همراه با یک پیاز دیگر درون چرخ گوشت می ریزیم و به خوبی چرخ می کنیم. پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت خلالی خرد می کنیم. یک ماهی تابه را بر می داریم و روی شعله گاز قرار می دهیم. روغن درون آن می ریزیم و صبر می کنیم تا روغن گرم شود.

مرحله چهارم

سپس پیاز ها را درون روغن تفت می دهیم و مرتب هم می زنیم تا پیاز ها سبک و طلایی شود. وقتی پیاز کمی سرخ شد و رنگ آن طلایی شد، سینه مرغ چرخ کرده را به پیاز درون تابه اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا سینه مرغ هم تفت بخورد و رنگ آن تغییر کند.

مرحله پنجم

سپس رب گوجه و زرد چوبه و فلفل قرمز به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ باز شود و عطر ادویه ها هم خارج شود. دارچین هم به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا کمی تفت بخورد. گوجه را رنده می کنیم یا با استفاده از دستگاه غذا ساز پوره می کنیم.

مرحله ششم

سپس مخلوط می کنیم تا گوجه ها هم کمی تفت بخورد و رنگ بگیرد. از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. عدس نیز شسته و حدود نیم ساعت خیس می کنیم. سپس با کمی آب درون قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا عدس ها پخته شود.

مرحله هفتم

در این مرحله باید کاملا مواظب باشیم تا عدس ها له نشود و فقط در حدی که پخته شود، از روی حرارت بر می داریم و آبکش می کنیم. در ادامه یک قابلمه بر می داریم. کمی کف آن را روغن می ریزیم. سپس روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله هشتم

حالا بسته به سلیقه خود هر نوع ته دیگی می توان کف قابلمه قرار داد. سپس یک لایه برنج آبکش شده را روی ته دیگ می ریزیم. یک لایه عدس و یک لایه از مایه گوشتی را روی برنج می ریزیم. سپس یک لایه دیگر برنج آبکش شده می ریزیم.

مرحله نهم

در این مرحله این کار را انقدر ادامه می دهیم تا برنج و مایه گوشتی به طور کامل تمام شود. سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روی قابلمه را دم کنی می گذاریم تا دم بکشد. زمان دم کشیدن برنج بین ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان می برد.

مطالب پیشنهادی

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 26 اسفند 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.