طرز تهیه سنگ سیر خوشمزه و مجلسی به روش سنتی مهابادی
طرز تهیه سنگ سیر
سنگ سیر یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به غرب کشورمان می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی کردی در ادامه با چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد کامل |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
آرد سوخاری | ۲ قاشق غذاخوری |
هویج | ۱ عدد متوسط |
لوبیا سبز | ۱ پیمانه |
لوبیا چیتی پخته | ½ پیمانه |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
پاپریکا و پودر سیر | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت سنگ سیر
مرحله اول
برای تهیه سنگ سیر کردی ابتدا گوشت مرغ را چرخ می کنیم و داخل یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با فشار دست آب اضافی اش را می گیریم و به همراه آرد سوخاری به کاسه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله مقداری پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه و نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه می کنیم، سپس مواد را با دست چند دقیقه ورز می دهیم تا کاملا یکدست شود. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.
مرحله سوم
در این مرحله پس از اینکه مایه کوفته قلقلی به خوبی استراحت کرد، یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، سپس کوفته ها را با دست درست می کنیم و در روغن داغ سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
لوبیا سبز و هویج را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه لوبیا چیتی پخته شده داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس ۴ پیمانه آب اضافه می کنیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم آب جوش بیاید.
مرحله پنجم
پس از گذشت ۳۰ دقیقهف کوفته های قلقلی را به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۲۰ دیگر مواد با هم بپزند. پس از گذشت ۲۰ دقیقه سیب زمینی ها را به صورت حبه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
پس از گذشت ۱۰ دقیقه برنج را که از قبل خیسانده ایم به همراه کمی روغن به قابلمه اضافه می کنیم، حالا صبر می کنیم تا آب درون قابلمه کم شود، سپس برنج را دم می گذاریم. حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بعد غذای ما اماده سرو است.
- منبع :
- img from instagram.com/negin.foodstories
مطالب پربازدید از سراسر وب
- طرز تهیه خورش آلو زرشک با طعم بی نظیر برای مهمانی های خاص
- طرز تهیه نخود پلو با گوشت ریش ریش؛ غذای مجلسی و فوق العاده خوشمزه
- طرز تهیه خورش گوشت و قارچ؛ برای روزهایی که وقت نداری عالیه!
- طرز تهیه پنکیک چورو؛ با این صبحانه جذاب کلاس آشپزیت رو ببر بالاتر!
- طرز تهیه بلالیت به روش عربی؛ یک میان وعده خاص و خوشمزه جنوبی