طرز تهیه عدس پلو با خرما خوشمزه به روش مجلسی
طرز تهیه عدس پلو با خرما
عدس پلو با خرما یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی پخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عدس پلو با خرما در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
عدس پخته | ۳۵۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
پیاز | ۱ عدد |
ادویه پلویی | ۱ قاشق چای خوری |
دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
کشمش | نصف پیمانه |
پودر زنجبیل و پودر سیر | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک، روغن و خرما | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه عدس پلو با خرما
مرحله اول
برای تهیه عدس پلو با خرما در ابتدای کار عدس را با کمی آب می پزیم و کنار می گذاریم. برنج را شسته و با کمی نمک و آب می گذاریم داخل کاسه تا حدود یک ساعت خیس بخورد. سپس برنج را داخل یک قابلمه می ریزیم.
مرحله دوم
حال به اندازه ۱ بند انگشت روی برنج آب ریخته و با کمی نمک و روغن روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و برنج بپزد. وقتی آب برنج کشیده شد، عدس پخته که آبکش کرده ایم را به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
پیاز را شسته و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا سبک و طلایی شود. سیر را له کرده یا رنده می کنیم و به پیاز ها اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا کمی تفت می دهیم، سپس ادویه ها (ادویه پلویی و پودر سیر و زنجبیل و فلفل سیاه) را اضافه کرده و با پیاز تفت می دهیم. گوشت چرخ کرده را در این مرحله اضافه کرده و هم می زنیم تا گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد.
مرحله پنجم
وقتی گوشت خوب سرخ شد به آن پودر دارچین و کشمش پلویی اضافه می کنیم. نیاز نیست زیاد کشمش سرخ شود و در حد چند همزدن تفت بخورد کافی است. کف یک قابلمه دیگر را کمی روغن ریخته و سیب زمینی ورقه شده را کف آن قرار می دهیم.
مرحله ششم
مخلوط برنج و عدس را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم. یک قسمت از برنج را روی سیب زمینی ها می ریزیم. مواد گوشتی را روی آن ریخته و و بقیه برنج را روی مواد اضافه می کنیم و آنرا کمی فشرده می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم و حدود ۴۵ دقیقه زمان می دهیم تا برنج دم بکشد. وقتی برنج کامل دم کشید به آن زعفران اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
حالا یک تابه را با کمی روغن و کره روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس خرما ها را درسته یا هسته گرفته درون کره و روغن تفت می دهیم. در نهایت عدس پلو را درون دیس می ریزیم و روی آن را با خرمای تفت داده شده تزیین می کنیم.