طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی مجلسی و خوشمزه در قابلمه
طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی مرغ شکم پر مازندرانی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار استان مازندران است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ شکم …
خواص انار برای معده و روده، درمان یبوست، درد و زخم معده!
خواص انار برای معده و روده انار، به دلیل فیبر فراوان، نقش مهمی در بهبود سلامت گوارشی دارد. این میوه، نه تنها به بهبود فرآیند گوارش کمک میکند، بلکه به عنوان یک …
طرز تهیه آش ترخینه دوغ خوشمزه و ساده به روش اصیل لرستان
طرز تهیه آش ترخینه دوغ آش ترخینه دوغ یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متافوتی طبخ می شود، برای مشاهده این آموزش …
طرز تهیه آش شنگ خوشمزه و مخصوص به روش لرستانی
طرز تهیه آش شنگ
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع آش، آش شنگ است. این آش یک غذای سنتی مربوط به استان لرستان و چهار محال و بختیاری است که از سبزی کوهی شنگ که در کوهستان های غربی و جنوبی کشور می روید، استفاده شده است. علاوه بر عطر خوبی که شنگ دارد، خواص متنوع و زیادی دارد که برای سلامتی مفید است. شنگ را می توان علاوه بر آش در سالاد و به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کرد. شنگ تقریبا ۱۵ روز تا ۱ ماه می روید و عمر آن به پایان می رسد. می توان شنگ را خرد کرده و درون فریزر نگه داری کرد. شنگ را آذری ها به نام یلمک و شیرازی ها به نام آلاله شنگ و خراسانی ها به نام ریش بزی و قندرون می شناسند. این گیاه از اول فروردین تا اواسط اردیبهشت در روی کوه ها می روید. با شنگ انواع کوکو ها، برانی و پلو و آش می توان تهیه کرد. برای مشاهده آموزش طرز تهیه آش شنگ در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم آش شنگ | |
نخود | ۱ پیمانه |
لوبیا چیتی | ۱ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
سبزی شنگ | نیم کیلو |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
کشک | به مقدار لازم |
پیاز داغ و نعناع داغ | به مقدار لازم |
سیر | ۳ حبه |
طرز تهیه آش شنگ
مرحله اول
برای تهیه آش خوشمزه با سبزی شنگ در ابتدای کار، نخود و لوبیا را از شب قبل خیس می کنیم تا نفخشان گرفته شود. سپس با آب درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. شنگ را شسسته و درشت خرد می کنیم.
مرحله دوم
سپس به حبوبات اضافه می کنیم. شنگ دیر پز است و زمان زیادی لازم دارد تا بپزد. وقتی که شنگ و حبوبات نیم پز شد، عدس را که ۱ ساعت خیس کرده ایم به آن اضافه می کنیم. سیر له شده هم اضافه کرده و حرارت را کم می کنیم تا آش پخته و جا بیفتد.
مرحله سوم
سپس نیمی از کشک را اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را شسته و به صورت خلالی ریز می کنیم. سپس یک تابه مناسب برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. پیاز ها را درون تابه ریخته و تفت می دهیم تا طلایی شود.
مرحله چهارم
سپس زرد چوبه هم به آن اضافه می کنیم. وقتی آش به طور کامل جا افتاد و غلیظ شد، کمی از نعنا و پیاز داغ را در آش ریخته و مخلوط می کنیم. سپس درون ظرف مناسب سرو کرده و با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.
- منبع :
- azin_cook