طرز تهیه شامی کشمشی خوشمزه و مجلسی به سبک اصیل و سنتی

طرز تهیه شامی کشمشی

طرز تهیه شامی کشمشی

شامی کشمشی، غذایی سنتی و خوشمزه است که در میان غذاهای ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. ترکیب بی‌نظیر کشمش با گوشت و ادویه‌جات این غذا را به یک انتخاب عالی برای شام‌های خانوادگی و مهمانی‌های دوستانه تبدیل می‌کند. این غذا با بافت نرم و طعم دلپذیرش می‌تواند ذائقه‌های مختلفی را به سمت خود جلب کند.

برای تهیه شامی کشمشی به سبک خانگی، ابتدا نخود و برنج را خیس کرده و کشمش را شسته و آماده می‌کنیم. سپس گوشت، برنج، نخود و ادویه‌جات را با مقداری آب می‌پزیم تا نیم‌پز شوند. پس از جداسازی و چرخ کردن گوشت و نخود، با برنج پوره شده، کشمش، پیاز داغ، ترخون، آرد، پودر کاری، نمک، فلفل و تخم‌مرغ مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم. مواد را به شکل شامی درآورده و در روغن داغ سرخ می‌کنیم تا طلایی و خوشرنگ شوند. این شامی‌های خوش طعم و معطر را می‌توانید همراه با برنج یا نان سرو نمایید.

مواد لازممقدار
نخود خیس کردهدو پیمانه
پیاز داغ۲ قاشق غذاخوری
گوشت گوسفند یا گوساله بی استخوان۳۰۰ گرم
زردچوبه۱ قاشق چایخوری
آرد گندم۲ قاشق غذاخوری
ترخون خرد شده۲ قاشق غذاخوری
برنجیک پیمانه
پیاز متوسط۱ عدد
کشمشیک پیمانه
تخم مرغ۲ تا ۳ عدد
پودر کاری۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
روغنبه میزان کافی

طرز تهیه شامی کشمشی

مرحله 1: آماده‌سازی مواد اولیه

ابتدا نخود را چند ساعتی در آب خیس کنید و برای نتیجه بهتر چند بار آب آن را عوض کنید. در همین حال، برنج و کشمش را نیز به خوبی بشویید تا هرگونه آلودگی از بین برود.

مرحله 2: پخت مواد

گوشت را همراه با یک پیمانه پیاز خرد شده، برنج، نخود، مقداری فلفل و زردچوبه به همراه دو لیوان آب بپزید. زمانی که گوشت و نخود نیم پز شدند، آن‌ها را از بقیه مواد جدا کرده و آماده مرحله بعدی کنید.

مرحله 3: چرخ کردن مواد

گوشت و نخود را از آب جدا کرده و به همراه برنج که به طور جداگانه آماده شده، در چرخ گوشت چرخ کنید. این کار باعث می‌شود تا مواد به خوبی با هم ترکیب شده و بافت یکدستی داشته باشند.

مرحله 4: افزودن ادویه و ترکیب مواد

حالا مواد چرخ‌کرده را به همراه کشمش، پیاز داغ، ترخون خرد شده، آرد، پودر کاری، نمک و فلفل در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. دو عدد تخم مرغ را نیز به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید تا چسبندگی لازم به دست آید.

مرحله 5: بررسی بافت مواد

اگر احساس کردید مواد به اندازه کافی چسبندگی ندارند و خوب به هم نمی‌چسبند، می‌توانید تخم مرغ سوم را نیز به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود مواد بهتر به یکدیگر بچسبند و هنگام سرخ کردن شکل خود را حفظ کنند.

مرحله 6: سرخ کردن شامی‌ها

تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود. سپس، از مخلوط آماده شده به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته و در روغن داغ قرار دهید. با پشت قاشق، سطح آن‌ها را صاف کنید تا به خوبی و یکنواخت سرخ شوند.

مرحله 7: سرو و لذت بردن

پس از اینکه شامی‌ها از هر دو طرف به خوبی سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج کرده و در ظرف مورد نظر خود سرو کنید. اکنون زمان آن رسیده که در کنار خانواده و دوستان، از طعم دلچسب و منحصر به فرد شامی کشمشی لذت ببرید. نوش جان

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 9 فروردین 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

ممنون که اولین امتیاز را دادید!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.