طرز تهیه ته چین تن ماهی، غذای ساده و بسیار خوشمزه
طرز تهیه ته چین تن ماهی
اکثر افراد تن ماهی را با پلوی سفید و یا شوید پلو میل میکنند. ما امروز غذایی را به شما معرفی میکنیم که حتی اگر به تن ماهی علاقه ندارید، به دلیل طعم فوقالعاده آن به راحتی از آن عبور نخواهید کرد. گشنیز یکی از سبزیهای معطری است که طعم بینظیری به غذا میبخشد. در غذاهایی مانند قلیه ماهی و میگو، برای گرفتن بوی ماهی و میگو، از گشنیز استفاده میکنند. چون عطر و طعم این سبزی باعث میشود، بوی ماهی را حس نکنید و به همین دلیل حتی برای کسانی که بوی ماهی و میگو را دوست ندارند، بسیار لذیذ خواهد بود. در ادامه طرز تهیه ته چین تن ماهی را آموزش خواهیم داد. این غذا علاوه بر داشتن طعمی بینظیر، بسیار راحت و آسان در مدت زمان کوتاهی درست میشود. گشنیز پلو را میتوانید به همراه گوشت، کباب مرغ و یا کوفته قلقلی هم سرو کنید ولی زمانی که همراه با غذاهای دریایی پخته میشود، بسیار خوشمزهتر خواهد بود.
مواد لازم برای ۲-۳ نفر | |
پیاز متوسط | یک عدد |
تن ماهی | یک عدد |
نمک و زردچوبه و فلفل | به میزان کافی |
پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
سبزی گشنیز تازه | به مقدار لازم |
برنج | دو و نیم پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
دستور پخت تن چین تن ماهی
مرحله اول
برای طرز تهیه ته چین تن ماهی به روش مجلسی ابتدا باید تن ماهی را آماده کنیم، برای این منظور پیاز پایه ثابت غذاهای ایرانی را به صورت نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم تا نرم و سبک شود. سپس ادویه که شامل زردچوبه و فلفل سیاه است را به پیاز اضافه میکنیم و تفت دادن را یکی دو دقیقه دیگر ادامه میدهیم.
مرحله دوم
در مرحله بعد تن ماهی را از قبل ۲۰ دقیقه بجوشانید، روغن آن را گرفته و به پیاز در حال سرخ شدن اضافه میکنید. در این مرحله پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز را به باقی مواد اضافه کنید و با دیگر مواد مخلوط کنید. مواد تن ماهی را پس از کمی تفت خوردن کنار بگذارید. فراموش نکنید که برای خوشمزهتر شدن این غذا به پودر پاپریکا و گشنیز نیاز دارید و نمیتوانید آن را حذف کنید. برای یاد گرفتن طرز تهیه تهچین تن ماهی تا آخرین مراحل با ما همراه باشید.
مرحله سوم
قابلمهای را تا نیمه از آب پر کرده و روی شعله گاز قرار میدهیم. زمانی که آب جوش آمد، برنج را به همراه نمک درون قابلمه ریخته و اجازه میدهیم نیمپز شود. سپس برای اینکه متوجه شوید برنج شما برای آبکشی کردن آماده است یا خیر؟ یک دانه برنج را بین دو انگشت له کنید. اگر اطراف دانه نرم شده و مغز آن کمی گیر داشت، یعنی برنج برای آبکشی آماده است. برنج را که آبکشی کردید، در مرحله بعد به سراغ آماده کردن سبزی بروید.
مرحله چهارم
سبزی گشنیز تازه، از مهمترین مواد این غذا است و نمیتوانید جایگزین دیگری انتخاب کنید. سبزی گشنیز تازه را شسته و به صورت کاملاً ریز خرد کنید. سپس سبزی تازه را با برنج آبکشی شده مخلوط کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله برای داشتن یک تهچین جذاب و خوشرنگ، باید مواد را به صورت لایهای درون قابلمه بریزید. ابتدا یک لایه سیبزمینی برای تهدیگ کف قابلمه بچینید (در این مرحله میتوانید برای خوشرنگتر شدن تهدیگ به آن زعفران اضافه کنید). سپس یک لایه از مخلوط برنج و سبزی گشنیز را در قابلمه ریخته و لایه بعدی را مواد تن ماهی اضافه کنید. بر روی مواد کمی ادویه دارچین بریزید. برای لایه سوم و آخر برنج را اضافه کنید.
مرحله ششم
در آخرین مرحله و پس از انجام تمام مراحل طرز تهیه تهچین تن ماهی، غذا را بر روی شعله کم به همراه شعله پخش کن قرار دهید. درب قابلمه را با دمکنی پوشانده و در حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه اجازه دهید غذا دم بکشد. پس از این مدت این غذای خوشمزه برای سرو آماده است.
نکته مهم
برای اینکه تهدیگ سیبزمینی خوشمزهتری داشته باشید، ابتدا زمانی که قابلمه را روی شعله گاز قرار دادید، به مدت هشت دقیقه شعله گاز را زیاد کرده و پس از این مدت شعله را کم کرده و به مدل چهل دقیقه اجازه دهید غذا دم بکشد.
جمعبندی
تهچین تن ماهی برای زمانهایی که عجله دارید و میخواهید غذایی راحت و خوشمزه درست کنید، غذایی بسیار خوشمزه و راحت است. این غذا بدون شک شما را با طعم بینظیرش عاشق خود میکند. وجود گشنیز در این غذا باعث میشود حتی کسانی که به تن ماهی و یا بوی غذاهایی دریایی علاقه ندارند، به آن علاقهمند خواهند شد. خوردن غذاهای برنجی عادت دیرینه ما ایرانیها است و وجود گشنیز به همراه تن ماهی در این غذا باعث میشود یک غذای برنجی خوش عطر و طعم داشته باشید.
دمپخت ماهی هم میشه با تن درست کرد عالی میشه
من معمولا سبزی که برای تن ماهی استفاده میکنم شوید هست خیلی دوست داریم و خوشمزه میشه.گشنیز رو تا حالا امتحان نکردم.پودر گشنیز تلخ نمیشه بزنیم؟
با سلام
به مقدار کم استفاده کنید، مشکلی پیش نمیاد.
هر چند ذائقهها با هم متفاوت هستند، ولی اگر با گشنیز تازه درست کنید، طعم بسیار خوبی دارد.