11 مورد از مهم ترین خواص و مضرات شنبلیله برای سلامتی
خواص شنبلیله
شنبلیله یکی از گیاهان محبوب در سراسر جهان است که علاوه بر استفاده در صنایع غذایی، خواص درمانی نیز دارد. نام علمی گیاه شنبلیله به انگلیسی “Trigonella foenum-graecum” می باشد و در تیره باقلائیان دسته بندی می شود. شنبلیله به دلیل اینکه در کنار راه ها به صورت طبیعی می روید در گذشته به گل راه رو شهرت یافته بود. این گیاه پر خاصیت به صورت علفی در طبیعت یافت می شود و ارتفاع آن به طور معمول بین پنج تا ده سانتی متر می باشد. جالب است بدانید که شنبلیله از گیاهان بومی کشورمان ایران است و در خیلی از شهرها به وفور یافت می شود. از مهمترین خواص شنبلیله میتوان به تقویت کلیهها، تقویت مغز و حافظه، کاهش درد آرتریت، تقویت قوای جنسی مردان، کاهش کلسترول خون، پیشگیری از سرطان روده بزرگ، افزایش سایز سینهها، سلامت دستگاه گوارش و افزایش شیر مادران اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با خواص شنبلیله در ادامه با چی شی همراه باشید.
خاصیت ها و زیان های شنبلیله
طبع شنبلیله
طبع سبزی شنبلیله در طب سنتی گرم و خشک است.
خواص شنبلیله برای کلیه ها
دانه شنبلیله دارای مقادیر مناسبی از فلاونوئیدهای پلی فنولی می باشد و به همین دلیل باعث بهبود عملکرد کلیه های می شود. علاوه بر این مصرف دانه شنبلیله می تواند از ایجاد غشا در اطراف کلیه ها جلوگیری کند که در نهایت به سلامت بیشتر کلیه های می انجامد، کسانی که مشکلات کلیوی دارند می توانند با مشورت پزشک دوز مناسب شنبلیله را در رژیم غذایی خود قرار دهند. جالب است بدانید که در طب سنتی کشور چین هم از شنبلیله برای درمان برخی مشکلات کلیوی استفاده می شود.
تقویت مغز و حافظه
شنبلیله از گیاهان دارویی محسوب می شود که برای تقویت و سلامت مغز بسیار مناسب است. شنبلیله علاوه بر اینکه به سلامت مغز کمک می کند برای افزایش یادگیری و تقویت حافظه نیز یک گزینه بسیار مناسب محسوب می شود. ضمن اینکه مصرف شنبلیله با تقویت عملکرد مغز باعث می شود که خطر ابتلا به بیماری های شناختی مرتبط با افزایش سن مثل آلزایمر و پارکینسون ( یکی از بیماری های مخرب و تاثیرگذاری روی سیستم عصبی مغز ) نیز کاهش یابد.
خواص شنبلیله برای مردان
مشکلاتی مثل فتق، طاسی و اختلالات نعوذ را می توانید به کمک شنبلیله درمان کنید. شنبلیله دارای مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که کمک می کند از بیماری ها و اختلالات شایعی مثل اختلال نعوذ پیشگیری کنید. علاوه بر این، برای تقویت میل جنسی و همچنینی تقویت قوای جنسی مردان نیز می توانید از شنبلیله کمک بگیرید. مصرف شنبلیله باعث می شود که سطح هورمون تستوسترون افزایش شود که در نتیجه می تواند برخی مشکلات جنسی مردان را درمان کند.
خواص شنبلیله برای آرتریت
آرتریت یکی از عارضه های شایع امروزی است که باعث ورم و درد شدید در ناحیه مفاصل می شود که در موارد شدید می تواند شما را از حرکت هم باز نگهدارد. شنبلیله دارای خواص ضد التهابی قوی می باشد و به همین دلیل می تواند به کاهش دردهای مفاصل کمک کند.
کاهش کلسترول خون
اگر با مشکلاتی مثل چربی خون و کلسترول بالا دست و پنجه نرم می کنید بهتر است شنبلیله را در رژیم غذایی غذایی خود جای دهید. فلاونوئید نارینجنین که در شنبلیله به وفور یافت می شود می تواند به کاهش سطح چربی و کلسترول بد خون کمک کند.
پیشگیری از سرطان روده بزرگ
یکی از دلایل ایجاد سلول های سرطانی در روده های بزرگ این است که این روده ها با مواد سمی پر شوند و به صورت طبیعی پاک سازی نشوند. شنبلیله به دلیل وجود ساپونین می تواند باعث سم زدایی بدن شود و به همین دلیل می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.
افزایش سایز سینه
یکی از خاصیت های جالب شنبلیله این است که می تواند به افزایش سینه های بانوان کمک کند. شنبلیله در خود خواصی شبیه به هورمون استروژن دارد که به همین دلیل می تواند به تعادل هورمونی در بانوان کمک کند که در نتیجه به افزایش سایز سینه ها کمک می کند.
خواص شنبلیله برای دستگاه گوارش
شنبلیله به دلیل وجود انواع آنتی اکسیدان های قوی و مقادیر غنی از فیبر می تواند به هضم آسانتر غذا، درمان اختلالات گوارشی ، کاهش دردهای معده و دفع سموم موجود در بدن کمک شایانی کند. برای گرفتن بهترین نتیجه بهتر است از چای شنبلیله استفاده شود.
خواص شنبلیله برای دیابت
برگ شنبلیله حاوی مقادیر غنی از گالاکتومانان می باشد و به همین دلیل باعث می شود که جذب گلوکز در خون کاهش یابد. علاوه بر این مصرف شنبلیله می تواند به افزایش تولید انسولین در بدن کمک کند و به همین جهت شنبلیله یک گزینه مناسب برای افراد دیابتی می باشد.
خواص شنبلیله برای افزایش شیر مادر
عوامل بسیار متنوعی می تواند روی میزان ترشح شیر مادر تاثیر بگذارند و معمولا مادرهایی که شیر کافی برای نوزاد خود ندارند با تجویز پزشک باید دارو مصرف کنند. یکی از مواد غذایی که به صورت طبیعی می تواند باعث افزایش شیر مادر شود، شنبلیله می باشد و می تواند برای مادرانی که از کمبود شیر رنج می برند گزینه مناسبی باشد.
البته باشد توجه داشته باشید که حتما قبل از اضافه کردن شنبلیله به رژیم غذایی خود با پزشک متخصص مشورت کنید. یکی دیگر از نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که مصرف شنبلیله در دروان باراداری می تواند باعث عوارضی شود و بهتر است با مشورت پزشک مصرف شود.
زیان های شنبلیله
مشکلات گوارشی
کسانی که دارای معده های ضعیف هستند، بهتر است از مصرف بیش از حد شنبلیله به صورت خوراکی خودداری کنند، زیرا مصرف زیاد شنبلیله می تواند مشکلاتی شدید گوارشی مثل اسهال، نفخ شکم و ایجاد گاز در معده ایجاد کند.
مطالب جذاب از سراسر وب
- طرز تهیه بامیه پلو به روش سنتی با طعم فوق العاده خوشمزه
- ۱۵ مدل دفتر مشق فانتزی سیمی؛ مدلهای شیک و جذاب برای دفترهای مشق
- ۱۵ طرح خط کش ساده و طرحدار ژله ای که هر دانشآموزی باید داشته باشه
- ۱۵ مدل کیف دستی کنفی؛ انتخابهای شیک و منحصر به فرد برای کیف دستی
- آرایش ملایم دخترانه ساده | شیک و مناسب برای هر موقعیت + گالری تصاویر
- منبع :
- womenfitness
خیلی عالی بود درود بر شنبلیله
با تشکر از خانم دکتر برای اطلاعات جامع شون
سلام مطالب خیلی عالی بود تشکر
درود خدا بر شما