خواص میوه به + مروری بر مزایای تغذیه‌ای و هشدارهای مصرف

خواص به

خواص به برای مردان خواص به برای رحم خواص به برای کبد خواص به پخته خواص به پخته با عسل خواص به پخته در طب سنتی خواص به برای اسپرم خواص به در طب سنتی

از میوه‌های بومی بخش‌های متفاوت آسیا و مدیترانه، می‌توان به میوه به اشاره کرد. میوه به، به میوه‌هایی مثل سیب و گلابی شباهت دارد. مانند بسیاری دیگر از نهال‌ها، نهال به، برای اینکه رشد کند به آب‌و‌هوایی معتدل و به نسبت گرم نیاز دارد. چون گلدهی به در فصل گرما است، پس برداشت آن در فصل‌های سرد پاییز و زمستان انجام می‌شود. از مهم‌ترین خواص به می‌توان به دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های قوی، سرشار از مواد مغذی، کمک به حالت تهوع بارداری، برطرف کردن مشکلات گوارشی، درمان زخم معده، کاهش علائم رفلاکس اسید معده، کاهش واکنش‌های آلرژیک و تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد، برای مشاهده مضرات و خواص به در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.

خواص به

مهم ترین خواص به

  • تقویت سیستم ایمنی
  • بهبود گوارش
  • کاهش وزن
  • ضد التهاب
  • تقویت قلب
  • کنترل دیابت با میوه به
  • سلامت پوست
  • کاهش استرس
  • بهبود خواب با مصرف به
  • آنتی‌اکسیدان بالا

سرشار از مواد مغذی

به دارای مواد معدنی لازم برای بدن، فیبر و چند نوع ویتامین است که با توجه به این مواد می‌توان به را به‌عنوان یک مکمل مغذی برای رژیم های غذایی در نظر گرفت. اگر بخواهیم ترکیب به را بررسی کینیم شامل پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، ویتامین C، تیامین، ویتامینB6، مس، آهن، پتاسیم و منیزیم است. به مواد معدنی و ویتامین‌های بالا را در مقادیر کم برای بدن تامین می‌کند.

دارای آنتی‌اکسیدان قوی

از خواص به می‌توان گفت که منبع غنی از آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌ها باعث کاهش التهاب و استرس متابولیک می‌شوند و از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال آزاد حفاظت می‌کنند. مطالعات نشان داده است که بعضی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در به، به‌خصوص فلاونول‌ها مثل کورستین و کامفرول، علاوه بر این که التهاب را کاهش می‌دهند، در برابر بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌قلبی نقش حفاظتی دارند.

کمک به حالت تهوع بارداری

از رایج‌ترین علائم در ابتدای دوران بارداری، استفراغ و حالت تهوع است. بعضی مطالعات تسکین به برای این علائم را نشان داده‌اند. در مطالعه‌ای که روی ۷۶ زن باردار انجام ‌شد، به علت وجود ویتامین B6 در میوه به، حالت تهوع بارداری کاهش یافته است. البته برای اثبات این موضوع، تحقیقات بسیار بیشتری مورد نیاز است.

برطرف کردن مشکلات گوارشی

در طب سنتی و عموم مردم از به در درمان اختلالات گوارشی استفاده می‌کنند. مطالعات اخیر نشان داده که عصاره به ممکن است در برابر آسیب‌های مربوط به بیماری‌های التهابی روده، از بافت آن حفاظت کند. تحقیقی روی موش‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو انجام شده است که نتایج جالبی دارد. در این مطالعه موش‌هایی که عصاره به را دریافت کرده بودند، در مقایسه با گروه کنترل، کاهش قابل توجه آسیب بافت روده را نشان دادند.

درمان زخم معده

از دیگر خواص به، می‌توان به احتمال درمان زخم معده اشاره کرد. ترکیباتی که در به وجود دارد، امکان دارد در پیشگیری و درمان زخم معده موثر باشد. مطالعاتی در این مورد انجام گرفته که یکی از آنها نشان می‌دهد، به از رشد عامل ایجاد زخم معده که نوعی باکتری است، جلوگیری می‌کند. در مطالعه دیگری روی موش‌ها، عصاره به در برابر زخم معده ناشی از الکل حفاظت می‌کند.

کاهش علائم رفلاکس اسید

به، به درمان بیماری رفلاکس معده به مری که به نام رفالکس اسید شناخته می‌شود، کمک بسیاری می‌کند. اگر به بعد از غذا استفاده شود، در تسکین علائم این بیماری به اندازه داروهای متداول تاثیر دارد. همچنین استفاده از کنسانتره به همراه داروهای متداول، نسبت به استفاده از دارو به تنهایی، علائم را بهبود می‌بخشد.

واکنش‌های آلرژیک

به با سرکوب فعالیت بعضی از سلول‌های ایمنی که مسئولیت واکنش آلرژیک را دارند، علائم آلرژی مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه و غیره را کاهش می‌دهد. مطالعه‌ای بر روی موش‌ها نشان داده که عصاره دانه و میوه به، ممکن است از درماتیت آلرژی مصنوعی ایجاد شده، جلوگیری کرده و به درمان آن هم کمک کند. بعضی کارشناسان هم اعتقاد دارند، به بتواند جایگزینی ایمن برای داروهای آلرژی باشد.

تقویت سیستم ایمنی

به دارای خواص ضدباکتریایی است که باعث جلوگیری از رشد بیش از اندازه بعضی باکتری‌های مضر می‌شود، پس امکان دارد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین دارای ویتامین C است که سیستم ایمنی سالم به آن نیاز دارد.

فیبر برای حفاظت از باکتری‌های مفید موجود در دستگاه‌گوارش لازم است و باعث کاهش التهاب و مقاومت در برابر عفونت‌های باکتری‌های مضر موجود در دستگاه ‌گوارشی می‌شود. پس استفاده روزانه از به، فیبر مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کند.

فواید “به” برای لاغری

“به”، به عنوان یک میوه با فیبر بالا، قادر است که احساس سیری را افزایش دهد. از این رو، بسیاری از متخصصان تغذیه به را به عنوان یک معجزه برای لاغری می‌بینند. یکی دیگر از خواص بی‌نظیر “به” این است که این میوه حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که می‌تواند باعث افزایش متابولیسم شود. وقتی متابولیسم شما افزایش پیدا کند، بدن شما قادر به سوزاندن کالری‌ها و چربی‌ها به صورت کارآمدتر خواهد بود، که این به نوبه خود منجر به کاهش وزن می‌شود.

مضرات دانه به

در قلب دانه‌های میوه به، ترکیباتی به نام سیانید وجود دارند که می‌توانند در صورت مصرف بیش از حد برای بدن بسیار مضر و حتی کشنده باشند. این ترکیبات، که بطور طبیعی در بسیاری از دانه‌های میوه‌ها یافت می‌شوند، در دوزهای کم بی‌خطر هستند، اما مصرف بیش از اندازه می‌تواند منجر به مسمومیت با سیانید شود. از این رو، بسیار مهم است که از مصرف بیش از حد دانه‌های به و دیگر میوه‌های حاوی سیانید خودداری کنیم تا از عوارض جانبی جدی پیشگیری شود.

مضرات مصرف به، به صورت خام

مصرف خام میوه به می‌تواند برای برخی افراد، به ویژه آنهایی که طبعی گرم دارند، نامناسب باشد. این میوه به طور طبیعی دارای خواص گرمی است و ممکن است باعث مسدود شدن رگ‌ها و ایجاد مشکلات گردش خون در بدن شود. بنابراین، توصیه می‌شود افراد با طبع گرم یا کسانی که مستعد مشکلات گردش خون هستند، از خوردن خام این میوه خودداری کنند و به دنبال روش‌های جایگزین برای لذت بردن از فواید آن بدون مواجهه با این مخاطرات باشند.

مضرات به برای هضم

علاوه بر این، روی پوست میوه به پرزها و کرک‌هایی وجود دارد که می‌توانند هضم را برای برخی افراد به چالش بکشند. این پرزها نه تنها ممکن است باعث سنگینی و ناراحتی در هضم شوند، بلکه ممکن است برای حلق و سیستم تنفسی نیز مشکل‌ساز باشند، به ویژه اگر به صورت خام و بدون پاک کردن کامل مصرف شوند. بنابراین، توصیه می‌شود قبل از مصرف میوه به، حتماً پرزهای موجود بر روی آن را به دقت پاک کرده و به خوبی بشویید تا از بروز هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری کنید.

دسته بندی: خواص مواد غذایی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 3 اسفند 1402

توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.