نکات سرخ کردن بادمجان و فوت و فن سرخ کردن با روغن کم

نکات سرخ کردن بادمجان و فوت و فن سرخ کردن با روغن کم

نکات سرخ کردن بادمجان بادمجان یکی از انواع صیفی جاتی است که در بسیاری از خورش های سنتی ایرانی و همین طور غذاهای فرنگی یافت می شود. بسیاری از گیاهخواران در خورش …

نکات نگهداری از آجیل و ظرف مناسب برای نگهداری آجیل

نکات نگهداری از آجیل و ظرف مناسب برای نگهداری آجیل

نکات نگهداری از آجیل با فرا رسیدن ایام عید اکثر افراد دغدغه ی خریدن آجیل را دارند. اما پس از مدتی که از دوران تعطیلات عید می‌گذرد، ممکن است مقداری از آجیل …

روش تشخیص بکینگ پودر سالم با روش های بسیار ساده خانگی

روش تشخیص بکینگ پودر سالم با روش های بسیار ساده خانگی

تشخیص بکینگ پودر سالم همان طور که می دانید تهیه کیک های خانگی ترفندهای خودش را دارد. یکی از چیزهایی که بسیار مهم است این است که مواد اولیه شما با کیفیت …

خشک کردن ریحان

خواص ریحان بنفش خشک خواص ریحان خشک مصارف ریحان خشک خشک کردن سبزی با مایکروویو قیمت ریحان خشک خواص دمنوش ریحان خشک ریحان خشک برا چی خوبه

سبزیجات معطر، در فرهنگ غذایی ایران نقش به سزایی دارند. ایرانی ها این سبزیجات را به شکل خام و پخته و همین طور خشک شده در انواع و اقسام خوراک ها و مزه ها استفاده می کنند. بعضی از این سبزیجات، فصلی هستند و برخی را نیز به سبب حساس بودن، نمی توان به مدت طولانی نگهداری کرد. یکی از معطر ترین و حساس ترین گیاهانی که در آشپزی ایرانی بسیار محبوب است، ریحان است. ریحان خشک، تا حدودی عطر و مزه گیاه تازه را دارد و می توان از آن در تهیه انواع خورش و سالاد و به عنوان طعم دهی انواع بورانی ها استفاده کرد. با وجود اینکه در اکثر نقاط ایران ریحان یافت می شود، اکثر افراد امروزه ریحان خشک بازاری تهیه می کنند چرا که فکر می کنند نمی توانند از پس خشک کردن این گیاه حساس به شکل خوب بر بیایند. با ما همراه باشید تا با روش های سنتی و جدید خشک کردن ریحان با بالاترین کیفیت آشنا شوید.

 خشک کردن ریحان با روش های متنوع

چرا خشک کردن ریحان سخت است؟

به دو دلیل عمده، خشک کردن ریحان به نسبت سایر سبزیجات سخت تر است. اولین دلیل همان طور که ذکر کردیم، حساس بودن بسیار زیاد برگ های ریحان است. این برگ ها، با کوچک ترین آسیبی سیاه می شوند. این برگ ها، نه تنها برای خشک شدن به زمان زیادی نیاز دارند، بلکه حاوی روغن نیز هستند. ما روش سنتی و جدید را به شما می آموزیم اما پیشنهاد ما استفاده دستگاه خشک کن و یا ماکروفر است. این روش علاوه بر سریع بودن نتیجه مطلوب تری را برایتان به ارمغان می آورد.

روش سنتی خشک کردن ریحان: هوای آزاد

این روش محبوب مادر بزرگ هاست! اگر به آن ها بگویید که می شود در مایکروفر هم همین نتیجه را گرفت به شما اخم می کنند و می گویند: چه حرفا! ریحان را باید در هوای آزاد خشک کرد! البته اگر در شهرهای خشک زندگی می کنید این روش می تواند برایتان کاربردی باشد اما ساکنین شهرهای شرجی و مرطوب چندان طرفدار این روش نیستند!

روش مادر بزرگ

مدت زمان مورد نیاز: تا ۲ هفته

مواد لازم: نخ، دستمال آشپزخانه، کیسه کاغذی و صبر ایوب

قبل از هر چیزی، باید بدانید که بهترین مکان برای خشک کردن سبزی جات، یک فضای آرام و بدون آلودگی و در عین حال گرم و خشک است. برای مثال می توانید از انباری استفاده کنید.

انتهای ریحان ها را ببرید.

یک کاسه بزرگ و جادار را پر از آب سرد کنید.

انتهای ریحان را در دست گرفته و برگهایش را در آب تکان دهید تا تمیز شود.

نهایت تلاش خودتان را بکنید تا هیچ برگی آسیب نبیند و برگ های پژمرده یا آسیب دیده را به آرامی جدا کنید.

پارچه آشپزخانه تمیز را پهن کنید.

ریحان ها را بر روی پارچه قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. به هیج وجه با فشار پارچه آن را خشک نکنید. اجازه دهید تا به آرامی خشک شود.

در نظر داشته باشید با قرار دادن ریحان بر روی پارچه، آب اضافی آن خارج می شود و در نتیجه به هیچ وجه ریحان شما کپک نمی زند و لکه دار نمی شود. این نکته را حتما رعایت کنید.

چندشاخه ریحان را در کنار هم دسته کرده و ساقه اش را با نخ ضخیم ببندید. بهتر است از ۳ الی ۴ شاخه در هر دسته بگذارید تا بهتر خشک شوند.

بهتر است یا روی نخ، برچسب بزنید و یا جایی تاریخ را یادداشت کنید.

حالا نخ ها را با فاصله در جای مناسب آویزان کنید.

اگر فکر می کنید ممکن است در فضای مد نظر شما کمی آلودگی و گرد و غبار باشد، می توانید هر دسته را داخل یک کیسه کاغذی قرار دهید.

اگر از کیسه کاغذی استفاده می کنید، برای اینکه داخل آن هوا جریان داشته باشد، چند شکاف در آن ایجاد کنید.

اجازه دهید تا ریحان کاملا خشک و شکننده شود.

برگ های ریحان خشک شده را جدا کنید.

برای نگهداری از این برگ ها، دو نکته را در نظر داشته باشید. اول اینکه نباید برگ ها را خرد کرده یا تحت فشار نگهداری کنید. به همین دلیل همیشه توصیه می شود تا برگ ریحان خشک شده را در پاکت های کاغذی یا ظروف شیشه ای دهان گشاد نگهداری کنید.

هر بار قبل از مصرف، تعداد مورد نظر برگ را بر روی کف دستان خشکتان مالش داده و در غذا بریزید.

مادر بزرگ ها از همین روش برای خشک کردن گیاهان دیگری همچون پونه، اسطوخودوس، شوید، نعناع، گزنه و مریم گلی استفاده می کردند.

روش مدرن: استفاده از مایکروفر

همان طور که در ابتدا گفتیم، این روش بسیار توصیه می شود. با این روش، هم در زمان بسیار سریع می توانید ریحان ها را خشک کنید و هم تا میزان قابل قبولی عطر و طعم آن ثابت باقی می ماند.

مدت زمان مورد نیاز:۳ دقیقه

مواد لازم: دستمال آشپزخانه، ظرف مناسب، مایکروفر

طبق توضیحات قبلی ریحان را بشویید.

روی ظرف مورد نظر، یک حوله کاغذی یا دستمال آشپزخانه تمیز قرار دهید. سپس ریحان ها را روی آن قرار دهید. بهتر است از هم کمی فاصله داشته باشد.

به مدت ۳۰ ثانیه، با بیشترین حرارت اجازه دهید تا خشک شود. این کار را هر بار تکرار کنید.

هر بار، کمی گیاه خشک می شود. وقتی کامل برگ ها پیچ خوردند، می توانید آن را از مایکروفر خارج کنید.

با این روش می توانید به میزان کم یا زیاد، ریحان خشک کنید.

به همان روشی که گفتیم ریحان ها را نگهداری کنید.

تا این جا با دو روش برای خشک کردن ریحان آشنا شدید. روش سوم از چند نظر محبوب است. اول اینکه به نسبت روش سنتی، بسیار زمان کمتری مورد نیاز است و دوم اینکه به نسبت روش مایکروفر می توانید حجم بیشتری ریحان را به کمک آن خشک کنید. با این روش روغن موجود در ریحان نیز از بین نمی رود.

روش محبوب: استفاده از فر

مدت زمان مورد نیاز: کمتر از یک روز

مواد لازم: فر خانگی کاغذ فر

طبق توضیحات قبلی، ریحان را تمیز کنید.

برگ ها را از ساقه به آرامی جدا کنید.

بر روی سینی فر، یک کاغذ روغنی قرار داده و برگ ها را روی آن پهن کنید. سینی فر از سیاه شدن برگ ها جلوگیری می کند.

اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۰۰ درجه بماند.

دمای بالا، باعث سوختن و تلخی ریحان می شود.

بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، فر را خاموش کنید اما سینی را خارج نکنید.

اجازه دهید تا ریحان ها به مدت ۴ ساعت در فر گرم بماند.

روش دیگر: استفاده از خشک کن

در چند سال اخیر، دوباره مصرف میوه خشک در بین خانواده ها رواج پیدا کرده است. اگر در منزل دستگاه خشک کن دارید, می توانید از آن برای خشک کردن ریحان استفاده کنید. به ویژه اینکه می توانید حجم بالایی ریحان را با این روش خشک کنید.

مدت زمان مورد نیاز: ۱۲ساعت تا یک روز

مواد لازم: دستگاه خشک کن، سرکه، دستمال آشپزخانه

طبق توضیحات قبلی، ریحان را تمیز کنید.

برگ ها را از ساقه به آرامی جدا کنید.

برگ های آسیب دیده، حتما در دستگاه خشک کن می سوزد پس حتما آن ها را جدا کنید.

جهت اطمینان برای از بین بردن تمامی باکتری ها می توانید اجازه دهید تا با آبی که در دمای معمولی است و کمی سرکه گندزدایی شود.

برگ ها را باید کاملا روی دستمال آشپزخانه خشک کنید.

دستگاه خشک کن را روی ۹۵ درجه بگذارید. البته ممکن است دستگاه شما تنظیمات متفاوتی داشته باشد.

بهتر است هر چندساعت برگ ها را چک کنید.

معمولا حدود ۱۲ تا نهایتا یک روز زمان می برد.

حالا که با بهترین ترفندهای خشک کردن ریحان آشنا شدید، یکی از آن ها را که برایتان مناسب است انتخاب کنید. بعد از اینکه برگ های ریحان را خشک کردید، باید از آن ها خوب نگهداری کنید.

روش نگهداری ریحان خشک

بهترین مکان برای نگهداری از نعناع خشک: داخل کابینت و فضای تاریک

ظرف مناسب: پاکت کاغذی یا ظرف شیشه ای درگشاد

امکان نگهداری در فریزر: دارد. بهتر است در زیپ لاک بریزید تا به راحتی از آن خارج نشود.

امکان نگهداری در یخچال: دارد. حتما در ظرف در بسته نگهداری کنید.

مدت زمان نگهداری: نهایتا یک سال

اگر خودتان در منزل گیاه ریحان را کاشته اید باید بدانید که ریحان با گل کردن روغن خود را از دست می دهد پس حتما قبل از آن که گل بدهد، ریحان ها را برداشت کنید.

مطالب پیشنهادی

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 25 اسفند 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.