چکار کنیم رب گوجه قرمز شود؟ + مهم‌ترین نکات را بدانید!

چکار کنیم رب گوجه قرمز شود؟ + مهم‌ترین نکات را بدانید!

چکار کنیم رب گوجه قرمز شود؟ رب گوجه‌فرنگی، یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در آشپزخانه‌ها و به ویژه در غذاهای ایتالیایی است. این ماده اولیه اصلی توسط ایتالیایی‌ها ابداع شده است. آنها …

مقدار مرغ برای جوجه کباب هر نفر + با استخوان و بدون استخوان

مقدار مرغ برای جوجه کباب هر نفر + با استخوان و بدون استخوان

مقدار مرغ برای جوجه کباب هنگام تصمیم به تهیه جوجه‌کباب، یکی از مسائل مهم و چالش‌برانگیز این است که چه مقدار مرغ برای مهمانان باید تهیه کنیم. در این مقاله از سایت …

اشتباهات فریز کردن گوشت + نکات و راهکارهای مهم

اشتباهات فریز کردن گوشت + نکات و راهکارهای مهم

اشتباهات فریز کردن گوشت گوشت قرمز، علاوه بر طعم لذیذی که دارد، محتوای غذایی بسیار مفیدی نیز ارائه می‌کند. اما برای حفظ این مفید بودن، باید با دقت به آماده کردن و …

مهم‌ترین نکات حلیم گندم

مهم‌ترین نکات حلیم گندم راز خوشمزگی حلیم بازاری

حلیم نوعی آش سنتی است که از گندم کامل پوست‌دار یا بلغور آن درست می‌شود. روش پخت حلیم گندم بسیار ساده است و نیاز به دانستن فوت و فن خاصی ندارد. تنها باید برای تهیه این غذای خوشمزه صبر داشته باشید و زمان بیشتری را اختصاص دهید تا به قوام و لعاب دلخواه برسد. به طوری که هر چه زمان بیشتری برای پخت این غذا صرف کنید گندم و گوشت بیشتر له می‌شود و حلیم لذیذتر می‌شود. این غذا خوشمزه و مقوی سرشار از آهن، فیبر، منیزیم، نیاسین و پروتئین است و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. سبوس گندم برای بهبود عملکرد سیستم گوارش بدن بسیار مفید است به دلیل به زنان باردار، کودکان و نوجوان خوردن حلیم گندم همواره توصیه می‌شود. در صورت دانستن نکات حلیم گندم به سادگی می‌توانید، حلیم نذری را به مناسبت آیین‌ مذهبی و سنتی، افطار در ماه مبارک رمضان یا وعده صبحانه خود تهیه کنید.

نکات پخت حلیم گندم

مهم‌ترین نکات حلیم گندم

همانطور که می‌دانید برای پخت حلیم باید از ۲۴ ساعت قبل گندم‌ها را با آب ولرم خیس کنید و بعد از تخلیه و آبکشی مجدد، گندم را درون قابلمه یا دیگ مورد نظر حاوی آب بریزید. همزمان با جوش آمدن فرایند هم زدن حلیم گندم به صورت هفت و هشتی آغاز می‌شود تا قابلمه ته نزند. شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید و کف جمع شده روی سطح آب را جمع کنید تا رنگ حلیم گندم تیره نشود. زمانی که گندم‌ها پخته شد، گوشت‌های پخته و ریش ریش شده را به آن اضافه کنید. برای داشتن یک حلیم خوشمزه و لذیذ به نکات زیر هنگام پخت تا سرو غذا توجه کنید.

مدت زمان پخت حلیم

زمان پخت حلیم خانگی به عوامل مختلفی مانند نوع گندم انتخابی، حجم مواد و میزان شعله گاز دارد. البته از گندم سبوس‌دار استفاده می‌کنید باید زمان بیشتری برای پخت صرف کنید تا پوست آن جدا شود. در صورتی که بلغور گندم سریع‌تر پخته می‌شود و قوام می‌آید. به طور کلی پخت حلیم حدود ۴ تا ۵ ساعت زمان نیاز دارد تا به خوبی پخته و آماده شود.

نکات حلیم گندم و گوشت مناسب آن

یکی از نکات حلیم گندم مربوط به نوع گوشت مورد استفاده در پخت این غذا می‌شود. برای درست کردن یک حلیم خوشمزه بهتر است از گوشت گردن، سر سینه یا دنده گوسفندی استفاده کنید. هر چقدر میزان گوشت بیشتر باشد به همان اندازه حلیم کشدار و خوشمزه‌تر می‌شود. در صورت استفاده از قسمت گاه و گردن گوسفند، حلیم شما چرب‌تر خواهد بود. پخت حلیم بدون گوشت برای افراد گیاه‌خوار و دارای رژیم غذایی خاص بسیار مناسب است.

ادویه و چاشنی حلیم

جالب است بدانید که حلیم ادویه خاصی ندارد و در صورت تمایل تنها می‌توانید برای ایجاد عطر و بوی مناسب یک چوب دارچین درون حلیم بیاندازند و بعد از پخت آن را خارج کنید. هنگام سرو حلیم هر فردی متناسب با ذائقه خود از دارچین، شکر، شیره انگور، روغن، کنجد برای تزیین این غذا استفاده می‌کند.

نکته جلوگیری از ته گرفتن حلیم گندم

یکی از دردسرهای پخت حلیم گندم مربوط به ته گرفتن و سوختن آن می‌شود. اگر شعله گاز زیاد باشد و حلیم به صورت مرتب همزده نشود، قابلمه ته می‌گیرد. پس شعله گاز را کم کنید و هر ۵ دقیقه یکبار فرایند هم‌زدن حلیم را تکرار کنید تا مانع ته گرفتن آن شوید.

نکات حلیم گندم و راز کشدار شدن آن

خاصیت حلیم به غلظت و کش‌دار شدن آن است، پس برای پخت یک حلیم گندم کشدار باید آن را به صورت هفت هشتی و نه دورانی هم بزنید. یکی دیگر از نکات حلیم گندم کشدار مربوط به نوع گوشتی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. گوشت دنده بعد از پخت کشدار می‌شود و این خاصیت را به حلیم منتقل می‌کند. همچنین گوشت‌ها را بعد از پخت در یک قابلمه جداگانه به صورت ریش ریش درآوردید و سپس درون حلیم بریزید. در صورت امکان می‌توانید با استفاده از گوشت کوب برقی یا دستی نسبت به له کردن گوشت‌های پخت شده اقدام کنید. البته برخی از افراد گوشت را همراه با استخوان درون حلیم می‌ریزند تا همزمان با هم پخته شوند و سپس گوشت را از حلیم خارج کرده و استخوانش را جدا می‌کنند. هرگز از چرخ کردن گوشت برای تکه تکه آن استفاده نکنید.

غلظت حلیم گندم

غلظت حلیم گندم باید متناسب باشد نه آنقدر رقیق که شل و آبکی به نظر برسد و نه آنقدر غلیظ که سفت شود. برای رسیدن حلیم به غلظت مناسب باید شعله گاز را کم کنید و با هم زدن مداوم با قاشق چوبی اجازه دهید تا به مرور قوام بیاید.

طعم ترش حلیم گندم

علت ترش شدن حلیم مربوط به نوع گندم مورد استفاده شده در آن دارد. اما اگر گندم را بیش از اندازه درون آب بخیسانید، خراب می‌شود و طعم آن ترش می‌شود. سعی کنید برای درست کردن از گندم مرغوب و تازه استفاده کنید.

نحوه سرو حلیم گندم

نحوه سرو حلیم گندم بستگی به ذائقه و سلیقه افراد دارد. خوردن حلیم با نمک یا شکر مرسوم است و برخی از افراد برای کم کردن حجم کالری مصرفی از نمک استفاده می‌کنند. برای سرو حلیم رژیمی به جای کره آب شده یا روغن حیوانی و شکر می‌توانید از عسل نیز استفاده کنید.

کلام آخر

در این مقاله درباره نکات حلیم گندم صحبت کردیم و مهم‌ترین نکات و فوت و فن‌هایی که لازم است برای درست کردن یک حلیم خوشمزه و کشدار رعایت کنید را توضیح دادیم. در صورت دانستن نکته خاصی در زمینه پخت حلیم آن را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 10 خرداد 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.