بهترین روش خشک کردن گل محمدی + جلوگیری از تلخ شدن
روش خشک کردن گل محمدی
گل محمدی یک نوع گل رز است که در مقابل کمآبی مقاومت بالایی دارد. ایران ازجمله کشورهای موفق در حوزه گلابگیری و تولید عطر از این نوع گل است. گل محمدی هم بهصورت تازه و هم بهصورت خشک مورد استفاده مردم قرار میگیرد. این گل به مدت کمی حالت تازگی دارد. در صورت عدم خشک کردن، این کل پژمرده و غیرقابل استفاده خواهد بود. از گل محمدی خشکشده برای خوشبو کردن مواد خوراکی و نوشیدنیها و همچنین تزیین آنها استفاده میشود. در این مقاله شما با روشهای مختلف خشک کردن گل محمدی آشنا خواهید شد.
چگونه گل محمدی را خشک کنیم؟
فهرست محتوا
خشک کردن گل محمدی
گل محمدی پس از چیده شدن به مدت محدودی حالت تازگی دارد. اگر این گل بهدرستی خشک نشود، پس از مدتی غیرقابل استفاده و پژمرده خواهد شد. چیدن این گل معمولا در ماههای اردیبهشت و خرداد انجام میشود.
سعی کنید بلافاصله پس از چیدن این گل، اقدام به خشک کردن آن کنید. فرآیند خشک کردن این گل به روشهای سنتی حدود ۱ تا ۲ هفته و به روش صنعتی ۴ ساعت زمان میبرد. ازجمله مهمترین روشهای خشک کردن گل محمدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به نخ کشیدن گل
یکی از روشهای قدیمی و سنتی خشک کردن گل محمدی به نخ کشیدن آن است. برای انجام این روش طبق مراحل زیر پیش بروید:
✅ پس از جمعآوری غنچه این گل، با حوصله و آرامش و بدون اینکه غنچهها آسیبی ببینند، آنها را بشویید.
✅ با استفاده از یک سوزن نخی را از ساقه آنها رد کنید.
✅غنچهها را در محیطی مانند سایه که هوا جریان دارد، آویزان کنید. بهتر است محیط عاری از گردوغبار باشد. آویزان کردن غنچهها باعث میشود آنها با زمین تماسی نداشته باشند. برخی ار افراد ممکن است غنچهها را در آفتاب خشک کنند. اما خشک مردن آنها در سایه موجب میشود رنگ، عطر و دیگر خواص آن حفظ شوند.
آبکش کردن گل و سپس خشک کردن آن
جهت خشک کردن این گل با این روش، مراحل زیر را پیش ببرید:
✅ ابتدا اقدام به جدا کردن گلبرگها از کاسبرگ بکنید.
✅ به مدت ۱۵ دقیقه گلبرگها را در یک ظرف آب سرد خیس کنید.
✅ آب داخل ظرف را بهطور کامل خالی کنید.
✅ یک پارچه نخی خشک و تمیز را روی سطحی انداخته و سپس گلبرگها را روی آن پارچه پهن کنید تا خشک شوند. بهتر است این پارچه در معرض آفتاب نباشد و در سایه قرار بگیرد.
✅ هرچند روز یکبار اقدام به زیرورو کردن گلبرگها کنید تا بهطور یکسان در معرض هوای آزاد قرار بگیرند. استفاده از پنکه میتواند باعث تسریع فرآیند خشک شدن بشود.
قرار دادن گلها در پلاستیک هوا
یکی دیگر از روشهای سنتی برای خشک کردن گل محمدی قرار دادن گلها در داخل یک پلاستیک هوا است. گلبرگها را در داخل یک پلاستیک دستهدار قرار داده و آن را طوری ببندید که مانند یک بادکنک هوا بگیرد. آن پلاستیک را در یک محیط بدون نور و تاریک قرار دهید تا محتویات آن خشک شود.
حرارت دادن با یک ماهیتابه
در این روش مقداری گل محمدی را در داخل یک ماهیتابه قرار داده و سپس حرارت ملایمی به آن بدهید. نکته مهم اینجا است که گلها نباید روی هم انباشته شوند. لذا سعی کنید آنها را زیرورو کرده تا بهطور یکسان حرارت ببینند. پس از حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، این گلها خشک میشوند.
استفاده از فر
یکی دیگر از راههای خشک کردن گل محمدی این است که گلها را در داخل فر قرار داده و به آن حرارت بدهید تا خشک شوند. لازم به ذکر است که باید گلها را مرتبا زیرورو کنید تا بهطور مساوی حرارت ببینند. حرارت دادن گلها در داخل ماهیتابه و فر باعث تقویت عطر گلها میشود.
روش صنعتی
در این روش، گلهای محمدی را در داخل یک وان ریخته و بهآرامی آنها را شستشو دهید. سپس آب وان را بهطور کامل تخلیه کرده و گلها را در داخل دستگاه خشککن قرار دهید.
مزایای خشک کردن گل محمدی به روش صنعتی
روش صنعتی از بهترین روشهای خشک کردن این گل است. ازجمله مزایای بهرهگیری از روش صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🟩 عطر و طعم گلها از بین نمیرود.
🟩 رنگ گلها تغییر نمیکند.
🟩 گلها بهطور یکسان خشک میشوند و نیازی به زیرورو کردن گلها نیست.
🟩 گلها در یک محیط تمیز و بهداشتی خشک میشوند.
کاربردهای گل محمدی خشک
ازجمله کاربردهای این گل خشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🟩 تزیین شیرینی، بستنی، کیک، انواع دسر، حلوا، ماست و شلهزرد
🟩 استفاده بهعنوان یک ادویه معطر در تهیه غذا
نگهداری و استفاده از گل محمدی خشک
در این مقاله به روشهایی جهت خشک کردن گل محمدی اشاره شد. اما پس از خشک کردن این گل، نگهداری و استفاده از آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. ازجمله مهمترین نکات در نگهداری و استفاده از این گل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
✅ گلهای محمدی خشکشده باید در محیطی خنک، خشک و بدون رطوبت نگهداری شوند.
✅ توصیه میشود در هنگام استفاده از گل محمدی خشکشده، آن را پودر کنید تا رنگ و عطرش حفظ شود.
✅ گلهای خشکشده را در یک ظرف دردار نگهداری کنید.
✅ اگر میخواهید این گل را برای مدتی طولانی نگهداری کنید، حتما آن را در داخل فریزر قرار دهید.
خواص گل محمدی خشکشده
از جمله اصلیترین خواص منحصربهفرد گل محمدی خشکشده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
✅ تقویت و درمان دستگاه گوارشی
✅ تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل دارا بودن ویتامین E، پتاسیم، منگنز، انواع ویتامین B و سلنیوم
✅ تقویت سیستم عصبی و رفع استرس، اضطراب و افسردگی
✅ درمان خونریزیهای قاعدگی و بهبود درد آن در زنان
✅ کمک به درمان آلزایمر
✅ کمک به رفع مشکلات قلبی و عروقی و همچنین گردش خون
✅ از بین بردن حرارت کبد و کاهش چربی
✅ کمک به طراوت پوست و کاهش چینوچروک آن
مطالب جذاب از سراسر وب
- گوشواره فانتزی خاص ؛یه جفت گوشواره جذاب که استایل شما رو بینظیر میکنه.
- پالتو سرخابی گرم و شیک؛ یه گزینه برای کسایی که میخوان در زمستون خوشتیپ باشن
- کاپشن سفید و جذاب زمستانی؛ ست کردنش با هر رنگی راحت و خوشگله
- ۱۵ مدل میز تلویزیون مدرن شیک؛ طراحیهایی که خونه شما رو یه پله جذابتر میکنن!
- عود سوز عربی شیک؛ ۱۵ ایده جذاب برای استفاده در جشنها و مراسمهای خاص
- چیدمان مبل و تلویزیون برای سالن پذیرایی با دیزاین ساده و شیک پینترستی
- مدل کیک تولد مینیمال و خاص + گالری تصاویر
سلام ،مقدار زیتدی گل خشک خریداری کردم ،ولی متاسفانه توی روستا نمیدونم چطور خشک کردن که بوی طویله گرفته ،و الان دنبال رفع این بو هستم اگر میشه راهنمایی کنید ممنون
سلام
تنها راهی که به ذهنم میرسه این هست که مقداری اسانس گل محمدی به گل های خشک اضافه کنید.
مثلا اگر میخواهید مربا درست کنید، اول مقدار کمی مربا درست کنید و اسانس رو داخل قابلمه مربا بریزید.
اگر از عطر مربا راضی بودید، میتونید بقیه گلها رو هم به همین صورت استفاده کنید.