ادویه لوبیا پلو + چاشنی‌هایی برای خوشمزه تر شدن این غذا

ادویه لوبیا پلو

ادویه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده فوت کوزه گری لوبیا پلو ادویه لوبیا پلو چشم بلبلی ادویه لوبیا پلو نی نی سایت ادویه لوبیا پلو ساناز سانیا

پخت یک لوبیا پلو مجلسی و لذیذ فوت و فن‌های فراوانی دارد که یکی از آن‌ها استفاده از ادویه مناسب است. ادویه این غذا ترکیبی از چند ادویه مختلف است که طعم و مزه‌ای متفاوت به این غذا می‌بخشند. ترکیبات مناسب در تهیه ادویه مخصوص لوبیا پلو، یکی از رازهای پخت این غذا است که تنها آشپزهای حرفه‌ای از آن اطلاع دارند، این ترکیب شامل نمک،فلفل سیاه، زردچوبه، هل، زیره، دارچین، زنجبیل و ادویه کاری است. در این مطلب اما این راز خوشمزه را به شما خواهیم گفت تا با مواد اولیه موجود در خانه، خوشمزه‌ترین لوبیا پلو در حد لوبیا پلوهای رستورانی را طبخ کنید.

چاشنی های لوبیا پلوی رستورانی

برای پخت لوبیا پلو به چه ادویه‌هایی نیاز است؟

ادویه‌ها طعم‌دهنده اصلی هر غذا هستند که در هر غذا نوع به خصوصی از آن‌ها استفاده می‌شود. این طعم‌دهنده‌های جادویی را در پخت پلوهای مخلوط هم استفاده می‌کنند. لوبیا پلو یکی از انواع پلوهای مخلوط است که ادویه‌ها، نقش اساسی در خوشمزگی آن را دارند. برای پخت این غذا از ادویه‌های مختلفی استفاده می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

نمک

نمک پای ثابت بیشتر غذاها است و کمتر غذایی را می‌توان پیدا کرد که نمک یکی از چاشنی‌ها یا ادویه‌های اصلی آن نباشد. این ادویه در پخت لوبیا پلو هم استفاده می‌شود و یکی از ادویه‌های اصلی در تهیه این غذا است. میزان استفاده از نمک سلیقه‌ای است و در مصرف آن باید به مضرات و آسیب‌های این طعم‌دهنده شور اما محبوب نیز توجه کرد.

ففل سیاه

بعد از نمک، پرکاربردترین ادویه در تهیه غذاهای مختلف فلفل سیاه است. این ادویه نیز جزو ادویه‌های محبوب برای پخت غذا است که بسیاری از افراد علاوه بر استفاده از آن در غذا، همراه با غذای خود نیز از آن استفاده می‌کنند. فلفل سیاه یکی از ادویه‌هایی است که علاوه بر طعم تند و لذیذ، عطر خوبی نیز به غذا می‌بخشد.

زردچوبه

زردچوبه دیگر ادویه لوبیا پلو است که علاوه بر طعم خوب، رنگ و عطر این غذا را نیز تغییر می‌دهد. از زردچوبه در ترکیبات لوبیا پلو با هدف گرفتن بوی زهم گوشت و خوش‌رنگ کردن برنج استفاده می‌شود. این ادویه جزو ادویه‌های اصلی لوبیا پلو است و برای حفظ عطر و طعم غذا نباید آن را حذف کرد.

هل

هل یکی از خوشبوترین ادویه‌ها در دنیا است که نقش زیادی در آشپزی ایرانی دارد. در پخت بسیاری از غذاهای اصیل ایرانی مانند قیمه یا لوبیا پلو از این ادویه استفاده می‌شود. این ادویه همچنین در تهیه دسرهای خوشمزه ایرانی مانند شله‌زرد یا شیربرنج هم کاربرد زیادی دارد. هل، عطر خوبی به لوبیا پلو می‌بخشد و در ایجاد طعمی مناسب برای این غذا هم بی‌تاثیر نیست.

زیره

یکی از ادویه‌های مهم در پخت این پلوی مخلوط، زیره است. زیره دارای دو نوع سبز و سیاه است که از هر دوی آن‌ها در آشپزی استفاده می‌شود. زیره علاوه بر عطر و طعمی که دارد به منظور کاهش نفخ غذا نیز استفاده می‌شود. به علاوه این ادویه گرم است و با توجه به اینکه برنج و لوبیا سبز مصرفی در این غذا طبع سردی دارند، این طبع را خنثی کرده و لوبیا پلو را به غذایی سالم تبدیل می‌کند.

دارچین

دارچین هم جزو ادویه‌های پرمصرف در غذاهای ایرانی است که به طور ویژه در لوبیا پلو هم استفاده می‌شود. هر چند این ادویه در طعم‌دهی به غذاها بی‌تاثیر نیست اما در پلوهای مخلوط برای عطر خوبی که دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ادویه کاری

ادویه کاری به عنوان ادویه لوبیا پلو، یک طعم‌دهنده سلیقه‌ای است؛ به این معنی که در صورت عدم تمایل امکان حذف آن از غذا وجود دارد. با این حال استفاده از این ادویه در پخت لوبیا پلو، طعم و عطر خاصی به این غذا می‌بخشد. البته در استفاده از ادویه کاری باید به این نکته دقت کنید که این ادویه، مزه تندی دارد و در کنار فلفل ممکن است مزه غذا را تند و تیز کند.

زنجبیل

دیگر ادویه‌ای که به دلیل طبع گرم و البته، مزه خوبی که دارد در این غذا استفاده می‌شود، زنجبیل است. این ادویه نیز سردی برنج و لوبیا سبز را خنثی می‌کند و در عین حال به هضم راحت‌تر این غذا کمک می‌کند. زنجبیل هم مزه تندی دارد و باید در مصرف آن احتیاط کرد.

روش استفاده از ادویه لوبیا پلو

بسته به اینکه کدام دستور پخت را برای غذای خود انتخاب کنید، روش استفاده از ادویه مخصوص این غذا تفاوت خواهد داشت. در بعضی دستورها ادویه لابلای برنج و همراه با مواد ریخته می‌شود اما در بعضی از دستورها، هر کدام از ادویه‌ها در یکی از مراحل پخت به غذا اضافه می‌شوند. حالت استاندارد و سنتی استفاده از ادویه در لوبیا پلو به این صورت است که در مرحله اول یعنی پخت گوشت مقداری زردچوبه به آن اضافه می‌کنند. بعد از پخت گوشت و تغییر بو و مزه آن و پس از اضافه کردن لوبیا به گوشت، ادویه‌های دیگر مانند نمک، فلفل، هل، زنجبیل و… به مواد اضافه می‌شوند.

ترکیب با برنج

بعد از آماده‌سازی مواد اولیه و آبکش کردن برنج، مواد لایه لایه میان برنج ریخته می‌شوند و روی هر لایه از آن‌ها مقداری دارچین و ادویه مخصوص ریخته می‌شود. در نهایت آخرین لایه از این غذا دارچین یا چوب دارچین است که عطر و طعم بسیار خوبی در غذا ایجاد می‌کند. روش گفته شده برای استفاده از ادویه لوبیا پلو، روش سنتی و اصلی انجام این کار است که در آشپزخانه‌های قدیمی نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت.

دسته بندی: نکات آشپزی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 11 خرداد 1402

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.