علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن + نکات مهم

علت کف کردن روغن

علت کف کردن روغن روش جلوگیری از کف روغن جلوگیری از کف کردن روغن بامیه نی نی سایت علت کف کردن روغن ارده کنجد علت جذب روغن در کتلت چگونه کف روغن را از بین ببریم علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن قطاب علت کف کردن روغن صنعتی روغن مخصوص فلافل

سرخ کردن مواد غذایی با روغن و یا بعضاً کره باعث خوشمزه‌تر شدن غذای شما می‌شود و از طرفی بین مردم طرفداران خاص خود را دارد. اما گاهی پیش می‌آید که بعد از ریختن روغن در ماهیتابه روغن کف می‌کند. اگر چنین چیزی برای شما پیش آمد، اصلاً نگران نباشید روغن کاملاً سالم است. علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن چیز دیگری است. به طورکلی آشپزی با اینکه کار بسیار شیرین و لذت‌بخشی است ترفندهای ریزی دارد که با دانستن آن‌ها انجام این کار برای شما جذاب‌تر هم خواهد شد.

دلایل کف کردن روغن سرخ کردنی

چرا روغن در ماهیتابه کف می‌کند؟

این مسئله را در نظر داشته ‌باشید که مواد غذایی تا حدی رطوبت دارند و این خود باعث ایجاد کف هنگام سرخ کردن می‌شود. اما گاهی ممکن است روغن به‌حد نگران کننده‌ای کف کند در این هنگام شما باید به‌دنبال راه حل بگردید. کف کردن روغن موقع سرخ کردن برای سلامتی مضر است؛ پس باید تا حدودی این موضوع رفع شود. این اتفاق دلایل مختلفی دارد که ما در اینجا چند نمونه از این دلایل را بیان می‌کنیم.

روغن از قبل استفاده شده ‌است

گاهی اوقات شما تصمیم می‌گیرید برای صرفه‌جویی در مصرف روغن، از روغنی که قبلاً استفاده کرده‌اید مجدداً استفاده‌ کنید. این کار یکی از رایج‌ترین دلایل کف کردن روغن موقع سرخ کردن بوده و برای سلامت شما بسیار مضر است. بهتر است که برای حفظ سلامتی و جلوگیری از کف کردن روغن، آن را مرتب عوض کنید.

داغی یا سردی روغن

اگر روغن به قدرکافی داغ نشده باشد و ماده غذایی را داخل ماهیتابه بگذاریم، علاوه‌بر اینکه غذا به تابه می‌چسبد، روغن هم کف خواهد کرد. اگر روغن بیش از حد داغ شود، روغن هم کف می‌کند و هم رنگ عوض کرده و تیره می‌شود.

استفاده از روغن بی‌کیفیت

اگر بعد از ریختن روغن در ماهیتابه در دمای بالا روغن شما کف کرد، به‌احتمال‌زیاد روغن بی‌کیفیت و فاسد است.

سرخ کردن تخم مرغ در روغن

آیا می‌دانستید که روغن در لایه‌های سفیده تخم مرغ‌گیر می‌کند و باعث کف کردن روغن موقع سرخ کردن می‌شود؟ هرچه دما بالاتر برود، کف کردن روغن موقع سرخ کردن تخم مرغ هم بیشتر می‌شود.

ریختن آب درون ماهیتابه

حالت‌های مختلفی برای این امر وجود دارد. ممکن است دست آشپز خیس بوده باشد و یا اجاق در نزدیکی سینک ظرفشویی قرار داشته‌ باشد. آب که داخل ماهیتابه بریزد، باعث کف کردن روغن و حتی ایجاد صدای جیلیز و ویلیز می‌شود.

استفاده صحیح از سرخ‌کن

هنگام استفاده از سرخ‌کن مراقب باشید که بیش از نیمی از سرخ‌کن را پر از روغن نکرده باشید. قبل از ریختن مواد غذایی مثل سیب‌زمینی خلالی و چیزهایی از این قبیل حتماً رطوبت ماده غذایی را با دستمال بگیرید. حتی می‌توانید این مواد غذایی را به آرد سوخاری آغشته کنید که تا حد زیادی رطوبت را می‌گیرد.

مخلوط کردن روغن‌ها

گاهی دیده ‌می‌شود بعضی از مردم دو نوع روغن را با هم مخلوط می‌کنند. مثلاً روغن کنجد و آفتابگردان را با هم مخلوط کرده و شروع به پخت غذا می‌کنند. این کار اشتباه است؛ چراکه برای درست کردن هرکدام از این روغن‌ها از فرمول خاصی استفاده شده ‌است. شما با مخلوط کردن آنها یک ترکیب جدید ایجاد می‌کنید که شاید ضرر دوچندانی به بدن شما وارد کند.

مدت زمان سرخ کردن

هرچه بیشتر روغن را روی حرارت بگذارید، بیشتر کف کرده و حتی گاهی دود رقیقی در آشپزخانه ایجاد می‌شود. بهتر است از راهکارهایی استفاده کنید که زمان طبخ غذا را پایین بیاورد.

از روغنی که خریداری کرده‌اید درست نگهداری می‌کنید؟

روی بسته‌بندی تمام روغن‌ها روش نگهداری نوشته شده ‌است. تاکنون به این روش‌ها دقت کرده‌اید؟ رعایت این دستورالعمل‌ها باعث سالم‌تر ماندن روغن شما می‌شود. حتماً روغن را در جایی خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگه‌ دارید.

از بستن درب ماهیتابه خودداری کنید

آیا می‌دانستید اگر درب ماهیتابه را هنگام سرخ کردن مواد غذایی ببندید، رطوبت ایجاد شده از درب ماهیتابه به داخل روغن ریخته و کف می‌کند؟ پیشنهاد می‌کنیم درب ماهیتابه را بردارید و در عوض شعله گاز را کم کنید تا غذا به آرامی بپزد و روغن کف نکند.

راهکارهایی برای جلوگیری از کف کردن روغن

⚪ برای پخت غذا بهتر است شعله گاز را تا حد امکان کم کنید. بالا بردن دما باعث ایجاد کف می‌شود. سعی کنید دمای ماهیتابه را معتدل نگه‌دارید.

⚪ ماهیتابه را قبل از مصرف به‌خوبی بشویید و سپس با دستمال، کامل پاک کنید.

⚪ در نظر داشته ‌باشید روغن بی‌کیفیت علاوه بر کف کردن تأثیرات مخربی بر سلامتی شما دارد. از قدیم می‌گویند هیچ‌چیز ارزانی بی‌حکمت نیست. سعی کنید روغن باکیفیت و مخصوص سرخ کردنی استفاده ‌کنید تا هم سلامتتان به خطر نیفتد و هم روغن کف نکند.

⚪ مواد غذایی که نشاسته داخلشان وجود دارد، باعث کف کردن روغن می‌شوند. بهتر است هنگام پخت غذاهایی مثل کتلت، کوکو سبزی و امثال آن، قبل از سرخ کردن آب سیب‌زمینی و پیاز را بگیرید تا روغن کف نکند.

در چه شرایطی باید روغن مصرف شده را دور انداخت؟

به‌طور کلی نباید از روغن به دفعات متعدد استفاده‌ کرد؛ چرا که برای سلامتی بسیار مضر است. روغن سالم موقع سرخ کردن کف نمی‌کند. این‌گونه ترسی از خراب بودن روغن هم به دلتان راه پیدا نخواهد کرد. با رعایت همین نکاتِ به ظاهر ساده هم آشپزی برای شما ساده‌تر خواهد شد هم سلامت شما تضمین می‌شود.

دسته بندی: نکات آشپزی
بروز رسانی توسط در چهارشنبه 24 خرداد 1402
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.