17 مورد از مهم ترین خواص و مضرات ماهی قزل آلا برای سلامتی
خواص ماهی قزل آلا در دنیای غذایی امروز، ماهی قزل آلا با نام علمی Rainbow Trout، به عنوان یکی از محبوبترین انواع ماهیهای آب شیرین شناخته میشود. این ماهی، که با ذائقه …
ترفندهای رفع ترشی غذا + 9 روش ساده و کاربردی
رفع ترشی غذا فرقی ندارد که شما جزو عاشقان آَشپزی باشید و یا فقط به منظور رفع نیاز گرسنگی به اجبار هر چند بار به سراغ آشپزی بروید. احتمالا برای شما هم …
روش تمیز کردن حرفه ای کله پاچه در منزل به روش کله پاچه ای
تمیز کردن کله پاچه در روزگاران قدیم، تنها بازاری ها صبح ها برای خوردن کله پاچه به سمت کله پزی ها می رفتند و خانواده ها با صبر و حوصله خودشان در …
نکات زولبیا بامیه + رمز و راز خوشمزگی به روش بازاری
نکات زولبیا بامیه
زولبیا بامیه ریشه هندی دارد که بزرگان هندی برای ناصرالدین شاه قاجار بهعنوان پیشکش آورده بودند. در زمان قدیم مواد اولیه پخت زولبیا بامیه بهراحتی یافت نمیشد برای همین این شیرینی بسیار کمیاب بود. در دوره قاجار از این دو نوع شیرینی که بسیار اعیانی پسند هم بوده در ماه مبارک رمضان استفاده میشده است. دلیل آن هم این بوده که شهد زعفرانی این شیرینیها ضعف ناشی از روزه گرفتن را تا حد زیادی میگرفت. روش پخت این شیرینیها در این سالها یعنی از زمان قاجار تاکنون تغییر چندانی نداشتهاست. ما در اینجا تمام نکاتی که برای شناخت و پخت این شیرینیها نیاز دارید را به شما خواهیم گفت و نکات زولبیا بامیه را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
نکات زولبیا بامیه
عضو ثابت سفرههای افطار
این دو نوع شیرینی که بیشتر در ماه مبارک رمضان پخته و مصرف میشود، دو مدل از پرطرفدارترین شیرینیهای خاورمیانه هستند. گاهی افراد بهاشتباه این شیرینیها را بهدلیل شهد زعفرانی شان با شیرینیهای ترکیهای اشتباه میگیرند. باید بدانید این شیرینیها ریشه هندی دارند و بعد از ورودشان به ایران دستخوش تغییرات کوچکی شدهاند و اکنون کاملاً ایرانی هستند. این شیرینیها را بهراحتی میتوانید در منزل درست کنید.
چرا زولبیا بامیه؟
در زمانهای قدیم کشمش و خرما مانند این روزها بهوفور یافت نمیشد و بهدلیل شرایط سخت صادرات آنها مردم ترجیح میدادند خرما و کشمش نخورند اما هر ایرانی عاشق شیرینی است و نمیتواند از آن بگذرد. شرینیهای زولبیا و بامیه به عنوان جایگزین خرما و کشمش، پا به سفره ایرانیان گذاشتند.
دستور پخت زولبیای خوشمزه و اصیل
اگر به کار شیرینیپزی علاقه دارید، پخت زولبیا کار بسیار لذتبخشی برای شما خواهد بود. نشاسته، ماست، بیکینگپودر، گلاب، زعفران، روغن و آرد را آماده کنید تا در کنار هم یک شیرینی بینظیر بپزیم.
⚫ نشاسته و ماست را بهخوبی ترکیب کنید، سپس زعفران را دم کنید و با گلاب، روغن و آرد را به مخلوط بهدست آمده اضافه کنید.
⚫ آنقدر بهم بزنید تا کامل مخلوط شود و از حالت سفتی در بیاید.
⚫ حال مواد را در ظرف در دار دیگری ریخته و اجازه دهید بهمدت ۴ ساعت در یخچال استراحت کند.
⚫ بعد از گذشت ۴ ساعت روغن فراوان را داخل ماهیتابه ریخته تا کامل داغ شود.
⚫ مواد زولبیا را بهکمک یک ماسوره بهشکل یک دایره، با اشکال مارپیچ درونش شکل دهید و بهطور کامل دو طرف را سرخ کنید تا طلایی شود. سپس زولبیا را از روغن خارج کنید و روغن اضافی آن را بگیرید.
⚫ زولبیا سرخ شده را داخل شربت بگذارید و خوب آغشته کنید.
⚫ زولبیا را در ظرف بچینید و از میل کردن این شیرینی لذت ببرید.
روش پخت بامیهای که دهان همه را آب می اندازد!
زولبیا همیشه در کنار بامیه سرو میشود و این دو شیرینی در فرهنگ ایرانی کنار هممعنا پیدا میکند. هرچند دستور پخت بامیه نسبت به گذشته اندکی تغییر کرده است که نکات زولبیا بامیه را برایتان توضیح میدهیم.
⚫ برای پخت بامیه به آرد، آب، تخممرغ، کره و شکر نیاز دارید.
⚫ در یک قابلمه آب و کره بریزید و با حرارت ملایم شروع به آب کردن کره کنید.
⚫ درحالیکه مرتب این ترکیب را بهم میزنید، شکر و آرد را اضافه کنید. بهاندازه ۲ قاشق غذاخوری شربت به این مخلوط اضافه کرده و حسابی بهم بزنید تا یک حالت خمیر شکل و یک دست به شما بدهد.
⚫ با حرارت ملایم و بهم زدن مداوم خمیر بهدست آمده را بپزید.
⚫ خمیر را کنار بگذارید تا خنک شود پس از آن تخممرغ را داخل خمیر بشکنید و خوب ورز دهید تا یک دست شود.
⚫ داخل ماهیتابه روغن فراوان بریزید تا حسابی داغ شود.
⚫ خمیر را در ماسوره بریزی و بهاندازه دلخواه خمیر را درون روغن قیچی کنید.
⚫ بامیهها را کامل سرخ کرده و مراقب باشید که بهم نچسبند.
⚫ روغن آن را بگیرید و همان طور داغ شربت را رویش بریزید. اگر بامیهها سرد شود شربت را جذب نمیکند.
بامیه ترکی، بامیه لبنانی، بامیه عربی و گوش فیل از انواع مختلف بامیه است. طرز تهیه گوش فیل خیلی شبیه بامیه است با اندکی تفاوت که خیلی هم محسوس نیست.
شربت بامیه را چگونه تهیه کنید؟
یکی از نکات زولبیا بامیه در شربت آن است. شما باید به این بخش مثل فوت کوزهگری نگاه کنید. شربت نباید رقیق و قوام آمده باشد. همیشه سعی کنید شربت را قبل از آماده کردن خمیر زولبیا بامیه، آماده کنید تا کاملاً قوام بیاید. مراقب باشید شربت شکرک نزند و از همه مهمتر یکدست باشد.
چگونه زولببا بامیه را زیباتر کنیم؟
یکی از مزیتها و نکات زولبیا بامیه خانگی این است که شما برای تزئین شیرینیهای خود دستتان باز است و میتوانید سلیقه خود را به رخ بکشید و سفره افطار خود را رنگیتر کنید. هنگام سرو خرما هم میتوانید کنار شیرینی بگذارید و یا زمانی که شیرینیها را به شربت آغشته کردید رویش پودر نارگیل و خلال پسته بریزید.
زولبیا بامیه چه ضررهایی دارد؟
از آنجایی که امروزه سلامتی مقوله مهمی در زندگی ما است، میخواهیم نظر پزشکان را در این باره بررسی کنیم. آنها معتقد هستند این شیرینی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده است. زولبیا بامیه در روغن فراوان سرخ میشوند و اگر از قنادی تهیه شود امکان دارد روغن بهموقع عوض نشده باشد. این مورد تهدید بزرگی برای سلامتی شماست.