نکات مهم پخت غذا در ظروف مسی + خواص و زیان ظروف مسی

پخت غذا در ظروف مسی

خواص ظروف مسی مضرات خوردن آب در ظروف مسی چه غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت روش پخت برنج در قابلمه مسی فواید ظروف مسی روازاده

استفاده از ظروف مسی از دیرباز در فرهنگ ما رایج بوده و تا امروز ادامه دارد. اما این سوال مطرح میشود که پخت و پز در ظروف مسی برای سلامتی مضر است؟ آیا ممکن است در دراز مدت مشکلاتی برای ما ایجاد کند؟ برای حفظ سلامتی باید ظروف دیگری جایگزین ظروف مسی کنیم؟ شاید این سوالات برای افراد زیادی مطرح شده باشد و ذهن آنها را درگیر کرده باشد در این مقاله از تاثیرات ظروف مسی در بدن صحبت می کنیم و با استفاده از مستندات علمی پیرامون فواید و مضرات ظروف مسی به نتیجه ای در این مورد میرسیم.

چه غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت

اهمیت مس برای بدن

مس یکی از موادیست که برای حفظ سلامت بدن ضروریست. مس کارکردهای مختلفی در بدن ما دارد. یکی از این کارکردها این است که باعث به جذب بهتر کلسیم در بدن میشود و استخوان های شما را قویتر میکند. باید یه این نکته توجه داشته باشید که زیادی مس در بدن اصلا خوب نیست و ممکن است باعث اختلالاتی شود. یکی از فواید دیگر مس زمانی مشخص می شود که با روی ترکیب چون این ترکیب سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.

راه های تامین مس

یکی از راه های تامین مس مورد نیاز بدن پختن غذا در ظروف مسی است. همچنین آب خوردن در ظرف مسی هم باعث جذب این فلز در بدن میشود. خوردن مواد غذایی که حاوی مس مثل غذاهای دریایی، گوشت گاو، جگر، زرده تخم مرغ، قارچ، نخود و لوبیای قرمز راه دیگری برای جذب این فلز است.

پخت و پز در ظروف مسی

حالا پاسخ به این سوال که آیا پخت و پز در ظروف مسی برای سلامتی مضر است؟ بیشتر ظروف مسی لایه های فلزی مثل قلع یا استیل دارند و این باعث می شود مس زیادی وارد غذا نشود. جدا از پخت غذا در ظروف مسی خوردن غذا در ظروف مسی هم مفید است و همچنین زیبایی مس تاثیر خوبی برای روحیه دارد

غذاهای ممنوعه

توجه داشته باشید که غذاهای اسیدی را در ظروف مسی طبخ نکنید چون در این حالت مس زیادی وارد غذا میشود. حتما از ظروفی که درونشان لایه محافظ دارد استفاده کنید و به هیچ وجه غذاهای اسیدی که معمولا طعم های ترش دارند را درون قابلمه مسی بدون لایه محافظ طبخ نکنید.

مسمومیت با مس

مصرف بیش از حد مس می تواند باعث مسمویت شود. یکی از علائم مسمویت بی اشتهایی و کم اشتهایی می باشد. از علائم دیگر می توان به بی خوابی اشاره کرد. زیاد بودن مس در بدن می تواند باعث بروز بیماری هایی مانند استرس و اضطراب و اختلالات روحی شود. وقتی میزان مس بدن شما بیش از حد باشد کبد به درستی عمل نمی کند و سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود و نمی تواند در برابر بیماری ها از شما دفاع کند.

چکار کنیم؟

اگر یکی از علائم فوق را دارید حتما جدی بگیرید و در صدد درمان باشید چون مس بیش حد می تواند بسیار خطرناک باشد. برای درمان باید رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. برای اینکه به تعادل برسید باید غذاهایی که حاوی فلز روی مثل سبزیجات و پروتئین های حیوانی در رژیم غذایی خود قرار دهید. مصرف مکمل های حاوی روی هم پیشنهاد می شود. برای مدیریت اثرات ناشی از مسمومیت باید استرس و اضطراب خود را کاهش دهید تا ترشح آدرنالین در بدن افزایش پیدا کند چون افزایش آدرنالین به کم شدن مس اضافه موجود در بدن شما کمک میکند.

برای پیشگیری از مسمویت چه کنیم؟

باید مراقب میزان مس دریافتی به بدن خود باشید و به اندازه نیاز آب بنوشید. و حتما از ظروف مسی دارای لایه محافظ استفاده کنیدو تا حد امکان از آشپزی در ظروف مسی بدون لایه محافظ پرهیز کنید. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد.

مطالب پیشنهادی

دسته بندی: نکات آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 26 اسفند 1399
مطالب مرتبط
روش و مدت زمان نگهداری سالاد الویه در یخچال و فریزر خانگی

روش و مدت زمان نگهداری سالاد الویه در یخچال و فریزر خانگی

روش نگهداری سالاد الویه سالاد الویه از آن دست غذاها است که طرفداران بسیار زیاد دارد. امکان ندارد که فردی در جهان پیدا شود و بگوید که سالاد الویه را دوست ندارد …

چند روش برای رفع تندی انواع غذا و متعادل شدن طعم غذا

چند روش برای رفع تندی انواع غذا و متعادل شدن طعم غذا

رفع تندی غذا غذاهای تند، در همه جای دنیا طرفداران خودش را دارد. به همراه بسیاری از غذاها نیز، انواع سس تند سرو می شود. اما گاهی وقت ها ممکن است غذای …

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید + موارد استفاده

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید + موارد استفاده

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید بسیاری از افراد علاوه بر شکر سفید، از شکر قهوه‌ای نیز در سبد غذایی خود استفاده می‌کنند. تفاوت شکر قهوه‌ ای و شکر سفید باعث …

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.