نکات ساده برای خوشمزه تر شدن انواع خورش های معروف ایرانی

نکات ساده برای خوشمزه تر شدن انواع خورش های معروف ایرانی

نکات خورش های ایرانی اغلب افراد کتاب های آشپزی و یا مطالب سایت ها را به عنوان مرجعی برای یافتن سوالات خودشان در زمینه طبخ انواع غذاها می دانند، در نتیجه ابتدا …

نکات دم کردن چای و روش های ساده برای خوش طعم شدن چای

نکات دم کردن چای و روش های ساده برای خوش طعم شدن چای

نکات دم کردن چای چای، نوشیدنی جدا نشدنی از زندگی ما ایرانیان است که در تمامی مجالس و مهمانی ها یا حتی در هنگام استراحت و برا رفع خستگی انتخاب مناسبی است …

نکات مهم نگهداری از روغن های خوراکی مایع و جامد در خانه

نکات مهم نگهداری از روغن های خوراکی مایع و جامد در خانه

نکات نگهداری از روغن خوراکی قبلا درباره نگهداری انواع مواد غذایی، میوه ها، سبزیجات و خیلی چیزهای دیگر صحبت کرده ایم. اما در این مقاله قصد داریم درباره نگهداری روغن خوراکی صحبت …

نکات دلمه

طرز تهیه سبزی دلمه خرید سبزی دلمه سبزی دلمه مو سبزی دلمه کلم برگ سبزی دلمه کردستان سبزی دلمه بادمجان سیاه ترکیب سبزی دلمه کلم سبزی دلمه نی نی سایت

از زمان های قدیم دلمه های رنگارنگ زینت بخش سفره های ایرانیان بوده است.جالب است بدانید که این خوراک خوشمزه علاوه بر ایران در سایر کشور های همسایه و همین طور در آسیای مرکزی نیز طبخ می شود. انواع و اقسام دلمه ها با چاشنی های مختلفی وجود دارند. به طور کلی ویژگی مشترک دلمه ها این است که درون انواع و اقسام سبزیجات را با مواد گوشتی و سبزی تازه پر می کنند. دلمه ها را می توان در انواع و اقسام سس های مختلف طعم دار کنید. می توانید مواد تهیه شده را در انواع و اقسام سبزیجات بریزید. از محبوب ترین دلمه ها می توان به دلمه برگ مو، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه گوجه فرنگی، دلمه سیب زمینی، دلمه کلم، دلمه بادمجان و دلمه کدو اشاره کرد. ما در این مقاله برخی از نکات طلایی تهیه دلمه را به شما آموزش می دهیم.

نکات طلایی پخت دلمه

برنج مناسب

در مواد میانی دلمه ها معمولا از مقداری برنج استفاده می شود. بهتر است برای برنج دلمه از برنج ایرانی استفاده کنید، چون این برنج علاوه بر عطر خوبش، باعث خوشمزه تر شدن دلمه می شود. می توانید از برنج نیم دانه برای دلمه استفاده کنید. ( چگونه برنج ایرانی اصل را تسخیص دهیم؟ )

استفاده از لپه

در انواع دلمه های ایرانی مثل دلمه برگ مو معمولا از لپه پخته استفاده می کنند. برای گرفتن نفخ لپه بهتر است آنرا از شب قبل بخیسانید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. بعد از پخت لپه حتما آن را آب بکشید، چون آب لپه می تواند طعم دلمه را خراب کند.

زرشک و کشمش

در برخی از شهرهای کشور در تهیه انواع دلمه ها زا موادی مانند زرشک و کشمش نیز استفاده می شود. در صورتی که ما هم از زرشک و کشمش در دلمه استفاده می کنید، حتما آن ها را از قبل در آب بخیسانید تا گرد و خاک آن کاملا خارج شود.

سبزی دلمه

بهتر است برای تهیه انواع دلمه ها از سبزی تازه استفاده کنید. سبزی تازه علاوه بر اینکه عطر و بوی بسیار خوبی به دلمه ها می دهد، باعث می شود دلمه های خوشمزه تری درست کنیم. البته در صورت نبود سبزی تازه می توانیم از سبزی فریز شده یا سبزی خشک نیز استفاده کنیم.

سبزی خشک در دلمه

در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه در ازای هر ۱۰۰ گرم سبزی تازه از ۱۰ گرم سبزی خشک استفاده کنید. سبزی خشک را ابتدا ۲ ساعت در آب به خوبی بخیسانید و پس از آب کشی با سایر سبزی ها مخلوط کنید.

سبزی دلمه برگ مو

سبزی دلمه برگ مو شامل پیازچه، گشنیز، شوید،تره و مرزه می باشد. در این دلمه نباید ریحان بریزید. البته در برخی شهرها از سبزی های متنوع تری برای تهیه دلمه برگ مو استفاده می شود، مثلا در شهرهای شمالی به سبزی دلمه چوچاق و خالواش نیز اضافه می کنند، که شما هم به سلیقه خود می توانید از سبزیجات محلی شهر خود استفاده کنید.

سبزی دلمه بادمجان

سبزی دلمه بادمجان شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخان و مرزه است.

بزی دلمه فلفل دلمه ای

برای دلمه فلفل دلمه از سبزی های تره، جعفری، شوید، ریحان، مرزه ، ترخان و نعناع استفاده کنید.

می توانید مواد دلمه را بدون گوشت و به شکل کاملا گیاهی تهیه کنید.

می توانید گوشت و سویا را با هم درون دلمه بریزید.

می توانید به جای گوشت از انواع مرغ و ماکیان نیز استفاده کنید.

در صورت تمایل می توانید سس دلمه را با کمی شکر شیرین کنید.

اگر می خواهید کمی سرکه به عنوان چاشنی در دلمه بریزید آن را در انتها و بعد از پخت اضافه کنید. سرکه می تواند باعث نپختن دلمه شود.

برای دلمه برگ مو از برگ های جوان و تازه استفاده کنید.

برگ های مناسب برای دلمه بهتر است به اندازه کف دست باشند.

برگ های دلمه را ابتدا به خوبی بشویی و سپس به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شود و بتوانید راحت تر آن را بپیچید.

هنگام پر کردن دلمه برگ مو باید برگ ها را از پشت روی بشقاب پهن کرده و روی پشتش مواد بریزید و بپیچید. به شکلی که آوند های برگ به داخل باشد.

بعد از چیدن دلمه های برگ مو در قابلمه حتما رویش یک بشقابسنگین قرار دهید.

می توانید از رب انار و گوجه فرنگی به عنوان چاشنی سس استفاده کنید.

در صورت تمایل می توانید از آبلیمو و یا آبغوره نیز به عنوان چاشنی سس استفاده کنید.

برای تهیه دلمه برگ کلم نیز، برگ های کلم را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شوند.

رگبرگ های ضخیم پشت برگ های کلم را می توانید با یک چاقوی تیز ببرید.

از بادمجان های چاق و سالم برای دلمه استفاده کنید.

درون بادمجان ها را بسیار با احتیاط و با یک قاشق خالی کنید.

می توانید با دمجان ها را با پوست میل کنید.

برای تهیه دلمه گوجه فرنگی از گوجه های درشت و سفت استفاده کنید.

حتما کل تخم های داخل گوجه فرنگی را خارج کنید.

در صورت نیاز به آب هنگام پختن دلمه ها تنها آب جوش به آن اضافه کنید.

مطالب پیشنهادی

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 19 اسفند 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.