خواص خیار ، ۱۰ مورد از خاصیت ها و مضرات مصرف خیار

خواص خیار ، ۱۰ مورد از خاصیت ها و مضرات مصرف خیار

خواص خیار خیار یکی از انواع میوه های بسیار محبوب و پر مصرف در سراسر جهان است که انواع بسیار متنوعی مثل خیار بوته ای، خیار درختی، خیار خاردار و خیار چنبر …

خواص لیمو ترش ، ۹ مورد از خاصیت ها و مضرات لیمو ترش

خواص لیمو ترش ، ۹ مورد از خاصیت ها و مضرات لیمو ترش

خواص لیمو ترش لیمو ترش یکی از انواع میوه های بسیار مفید و محبوب در سراسر جهان است که علاوه بر اینکه به عنوان یک طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد، …

خواص بادام زمینی ، ۱۰ مورد از خاصیت ها و مضرات پسته شامی

خواص بادام زمینی ، ۱۰ مورد از خاصیت ها و مضرات پسته شامی

خواص بادام زمینی بادام زمینی که با نام های بادام کوهی و پسته شامی هم شناخته می شود یکی از انواع میوه های تیره باقلاییان است، برای آشنایی بیشتر با خواص و …

خواص مارچوبه

طبع و خواص مارچوبه برای لاغری واژن درمانی مارچوبه در طب سنتی مارچوبه خوراکی چیست نحوه مصرف پودر مارچوبه در بارداری

مارچوبه یکی از سبزیجات محبوب و پر مصرف در سراسر جهان می باشد که در دسته بندی گیاهان علفی چند ساله قرار می گیرد. جالب است بدانید گل های موجود بر روی این گیاه نر و ماده هستند، که نرها رنگی زرد مایل به سبز دارند و گل های ماده قرمز رنگ هستند. مهم ترین مراکز کاشت مارچوبه در کشورمان ایرانی شهرهای دزفول، اراک، اصفهان، قزوین، خوی، تبریز و .. هستند. مارچوبه معمولا به صورت کنسروی در فروشگاه ها موجود می باشد، البته آنرا مانند دیگر سبزیجات می توان به سلیقه خود به صورت پخته یا خام مصرف کرد، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات مارچوبه در ادامه با چی شی همراه باشید.

خاصیت های مارچوبه

کاهش فشار خون

اگر با فشار خون بالا مواجه هستید می توانید از مارچوبه استفاده کنید. مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم می باشد می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند که در نتیجه باعث می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی کاهش یابد.

پیشگیری از پوکی استخوان

مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K می باشد می تواند به روند جذب کلسیم کمک کند. علاوه بر این مصرف مارچوبه باعث می شود که مقدار کلسیم دفع شده توسط ادرار نیز کاهش یابد که در نتیجه به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند.

سلامت دستگاه گوارش

مارچوبه از گیاهانی محسوب می شود که برای دستگاه گوارش بسیار مفید باشد. مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از فیبر می باشد برای درمان نفخ شکم، درد معده و افزایش باکتری های مفید موجود در روده بسیار مفید است.

سلامت چشم

یکی از دلایلی که مارچوبه می تواند به سلامت چشم ها و تقویت بینایی کمک کند این است که این گیاه حاوی مقادیر سرشار از ویتامین A می باشد و علاوه بر سلامت چشم ها می تواند خطر ابتلا به بیماری های مثل آب مروارید و شب کوری را نیز به طور محسوسی کاهش دهد.

لاغری و کاهش وزن

مارچوبه از سبزیجاتی می باشد که کالری بسیار پایینی دارد و یک گزینه مناسب برای رژیم های لاغری می باشد. علاوه بر این فیبر موجود در مارچوبه می تواند پس از مصرف باعث کاهش اشتها شود و از پرخورش جلوگیری کند.

مفید برای بارداری

در دوران بارداری هم می توانید روی کمک مارچوبه حساب کنید. مارچوبه حاوی مقادیر غنی از فولات می باشد و به همین جهت می تواند به سلامت و افزایش رشد جنین کمک شایانی کند. یکی از دیگر از خاصیت های مارچوبه در دوران بارداری این است که می تواند خطر ابتلای جنین به نقص لوله عصبی را کاهش دهد.

درمان یبوست

یبوست معمولا به این دلیل به وجود می آید که فیبر کافی برای حرکات روده ای در بدن موجود نباشد، مارچوبه حاوی مقادیر غنی از فیبر نامحلول می باشد و به همین جهت می تواند باعث بهبود حرکات روده شود که در نتیجه به درمان و پیشگیری از یبوست کمک کند.

خواص ضد سرطانی

جالب است بدانید که مارچوبه خواص ضد سرطانی دارد. مارچوبه حاوی مقادیر غنی از آنتی اکسیدان گلوتاتیون می باشد که می تواند به سم زدایی بدن کمک کند و باعث کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان های شایع مثل سرطان پستان و ریه شود.

زیان های مارچوبه

تداخل دارویی

همانطور که در بالا توضیح دادیم مارچوبه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K می باشد و به همین دلیل می تواند باعث رقیق تر شدن خون شود. اگر از داروهایی مثل وارفارین که به رقیق تر شدن خون کمک می کنند استفاده می کنید بهتر است از مصرف زیاد مارچوبه خودداری کنید.

حساسیت و آلرژی

مارچوبه از سبزیجاتی محسوب می شود که می تواند باعث حساسیت و آلرژی شود و به همین دلیل اگر با لمس یا مصرف مارچوبه دچار مشکلاتی مانند خارش گلو، تنگی نفس و یا خارش و قرمزی پوشت شدید ممکن است به ان حساسیت داشته باشید.

به همین دلیل بهتر است اگر به این گیاه آلرژی دارید یا از مصرف آن صرف نظر کنید، یا آنرا به صورت پخته شده مصرف کنید. البته ممکن است به صورت پخته شده هم باعث حساسیت شود و قبل از مصرف زیاد حتما مقدار کمی مصرف کنید تا مطمئن شوید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 13 دی 1399
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.