10 مورد از مهم ترین خواص و مضرات پسته برای سلامتی بدن
خواص پسته
پسته، یکی از دانههای خوراکی است که از ویژگیهای فراوانی برخوردار است. از مهمترین خواص پسته میتوان به تاثیرات مثبت آن در کاهش وزن، حفظ سلامت روده، تنظیم سطح قند خون و حفظ سلامت قلب اشاره کرد.
فواید پسته
مهم ترین خواص پسته
- ✅ ایجاد احساس سیری طولانی مدت
- ✅ جلوگیری از آسیبهای سلولی
- ✅ کاهش کلسترول بد
- ✅ حفظ سلامت عروق خونی
- ✅ افزایش کلسترول خوب
- ✅ بهبود و تنظیم سطح قند خون
- ✅ پیشگیری از تباهی لکه زرد چشم
- ✅ پیشگیری از بیماریهای قلبی
- ✅ کاهش خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی
خواص پسته برای سرطان
آنتیاکسیدانها موادی هستند که نقش حیاتی در حفظ و تقویت سلامتی انسان دارند. این مواد موجب جلوگیری از آسیبهای سلولی میشوند و در کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی چون سرطان مؤثر هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده، پسته منبع غنی از آنتیاکسیدانها است و در مقایسه با سایر دانهها و مغزها، مقدار بالاتری از این مواد مفید را درون خود جای داده است.
فواید پسته برای چشم
یکی از مواد موجود در پسته، لوتئین و زآگزانتین است که هر دو به عنوان آنتیاکسیدانهای قوی شناخته میشوند و برای سلامت چشم بسیار مهم هستند. این مواد موجب محافظت چشمها در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی و همچنین دژنراسیون ماکولا میشوند، که در آن، قابلیت دید مرکزی تهدید میشود.
خواص پسته برای لاغری
با وجود اینکه آجیلها به عنوان منابع پرانرژی شناخته میشوند، پسته به خصوص به دلیل داشتن فیبر و پروتئین، یک گزینه عالی برای کسانی است که به دنبال کاهش وزن هستند. این مواد موجب ایجاد احساس سیری میشوند و به شما کمک میکنند تا مقدار کمتری غذا مصرف کنید.
خواص پسته برای دستگاه گوارش
پسته، منبع غنی از فیبر است و هر وعده مصرفی از آن حاوی حدود ۳ گرم فیبر است. فیبر در سیستم گوارش به شکل هضمنشده حرکت میکند و توسط باکتریهای مفید روده هضم میشود. این باکتریها فیبر را تخمیر کرده و به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تبدیل میکنند. این فرآیند میتواند مزایای سلامتی متعددی، از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی، سرطان و بیماریهای قلبی داشته باشد.
خواص پسته برای قلب
پسته با داشتن ویژگیهای متعدد، میتواند به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک کند. این دانه خوراکی نه تنها غنی از آنتیاکسیدانها است، بلکه توانایی کاهش کلسترول خون و بهبود فشار خون را نیز دارد.
برخی از تحقیقات نشاندهنده اثرات مثبت پسته در کاهش کلسترول خون هستند. اغلب این مطالعات با جایگزین کردن بخشی از کالریهای روزانه با پسته انجام شدهاند و نتایج آنها کاهش کلسترول کل و بد، و افزایش کلسترول خوب را نشان میدهند.
فواید پسته برای عروق خونی
اندوتلیوم، لایهای داخلی در رگهای خونی است که نقش حیاتی در سلامت قلب و عروق دارد. اختلال در عملکرد این لایه میتواند به امراض قلبی منجر شود. یکی از عوامل مهم در سلامت اندوتلیوم، اکسید نیتریک است که به گشاد شدن عروق خونی کمک میکند. پسته، به عنوان یک منبع غنی از اسید آمینه ال-آرژنین، میتواند به تولید اکسید نیتریک در بدن کمک کند و بدین ترتیب به حفظ سلامت عروق خونی کمک کند.
خواص پسته برای قند خون
با وجود اینکه پسته دارای مقدار زیادی کربوهیدرات است، اما شاخص گلیسمی آن پایین است، یعنی باعث افزایش ناگهانی قند خون نمیشود. طبق بررسی سایت چی شی، تحقیقات نشان دادهاند که مصرف پسته میتواند در بهبود و تنظیم سطح قند خون موثر باشد.
خواص پسته برای مردان
مطالعات اخیر نشان میدهند که مصرف پسته ممکن است تأثیر مثبتی بر باروری داشته باشد، اگرچه برای اثبات این ادعا به تحقیقات گستردهتری نیاز است. تحقیقات نشان دادهاند که پسته میتواند نقش محرک جنسی را ایفا کند.
در یک مطالعه مشخص شد که مصرف روزانه پسته به مدت سه هفته باعث افزایش میل جنسی در مردان شده است. ترکیبات موجود در پسته، مانند آرژنین، فیتواسترولها و آنتیاکسیدانها، برای سلامت جنسی مفید تشخیص داده شدهاند.
عوارض و مضرات پسته
در حالی که پسته به عنوان یک ماده غذایی مغذی شناخته شده است، مصرف بیش از حد آن میتواند عوارض جانبی نامطلوبی داشته باشد. میزان زیاد فیبر در پسته میتواند سبب بروز ناراحتیهای گوارشی مانند درد شکم، یبوست، و اسهال شود.
همچنین، برخی از مطالعات ارتباط بین مصرف زیاد پسته و خطر افزایش سنگ کلیه در افراد مستعد را مورد بررسی قرار دادهاند. علاوه بر این، مصرف بیش از حد پستهی بوداده که معمولاً حاوی سدیم بالایی است، میتواند منجر به افزایش فشار خون شود. بنابراین، توصیه میشود حتی در مورد مواد غذایی مفید مانند پسته نیز میزان مصرف را در حد تعادل نگه دارید تا از فواید آن بدون بروز عوارض جانبی بهرهمند شوید.
نتبجه گیری : خواص پسته
پسته، یکی از دانههای خوراکی با ویژگیهای فراوان است که نقش مهمی در حفظ و تقویت سلامتی انسان دارد. این دانه خوراکی با داشتن آنتیاکسیدانها، توانایی کاهش کلسترول و بهبود فشار خون را دارد، که این خصوصیات به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند.
همچنین، پسته با داشتن اسید آمینه ال-آرژنین، به تولید اکسید نیتریک در بدن کمک کرده و به حفظ سلامت عروق خونی میپردازد. علاوه بر این، با وجود مقدار زیاد کربوهیدرات در پسته، شاخص گلیسمی آن پایین است و به تنظیم قند خون کمک میکند. در نتیجه، مصرف منظم پسته میتواند به ارتقاء سلامتی و پیشگیری از بیماریها کمک کند.
شاید دوست داشته باشید!
- خواص پسته برای زنان + چیزهایی که تا حالا نمیدانستید!
- روزانه چند عدد پسته بخوریم؟ + نکات تغذیهای بسیار مهم!
- خواص پسته در بدنسازی + افزایش انرژی و تقویت عضلات!
- خواص پسته خام برای کم خونی + فوایدی که باید بدانید!
- خواص پسته خام برای قلب + نکات بسیار مهم و ضروری!
مطالب جذاب از سراسر وب
- ۱۵ مدل النگو آیینه ای طلا مد روز؛ بهترین مدلها برای استایلهای مدرن
- آرایش ملایم دخترانه ساده | شیک و مناسب برای هر موقعیت + گالری تصاویر
- طرز تهیه بامیه پلو به روش سنتی با طعم فوق العاده خوشمزه
- ۱۵ طرح متفاوت طرح سنگ فرش باغ و حیاط ؛ هر قدم یه حس خوب
- ۱۵ مدل بنگل طلا مینیمال؛ طراحیهای شیک و مدرن برای استایلهای مینیمالیستی