9 مورد از مهم ترین خواص و مضرات شنگ برای سلامتی

خواص شنگ

خواص شنگ برای کبد خواص شنگ برای لاغری مضرات شنگ خواص شنگ خشک شده طریقه مصرف شنگ خواص شنگ برای قند خون خواص شنگ و موچه خواص شنگ برای پوست

اگر در ماه اردیبهشت تا تیر به دل طبیعت بروید گیاه شنگ را خواهید دید. پزشکان طب سنتی معتقد هستند این گیاه طبع سرد و خشکی دارد. به‌طور کلی شنگ طعم خواصی ندارد اما مردم آذربایجان و کرمانشاه با نمک و آبلیمو این گیاه را به‌صورت خام می‌خورند. گیاه شنگ که مردم خراسان به آن ریش بز خالدار می‌گویند، گیاهی سرشار از خاصیت است. درمان بسیاری از بیماری‌ها و راه جلوگیری بسیاری از امراض در گیاه شنگ وجود دارد. این گیاه خودرو در شهرهای کرمانشاه، ایلام، لرستان، خلخال و شهرهای کوهستانی آذربایجان رشد می‌کند. در ادامه خواص شنگ را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

خواص گیاه شنگ

سرشار از آنتی اکسیدان

خواص شنگ بسیار زیاد است و این مطلب باعث محبوبیت و اهمیت استفاده از این گیاه شده ‌است. شنگ، اثرات آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارد که باعث می‌شود خواص درمانی این گیاه بالا برود.

گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ در طب سنتی اهمیت زیادی دارد. دارای طبع سرد و خشکی است و از نظر طب سنتی و زکریای رازی این گیاه قاتل سموم بدن است. از ریشه این گیاه و حتی جوشاندن برگ آن استفاده‌های زیادی می‌شود. باید بدانید که ریشه این گیاه بسیار تلخ است اما خواص شنگ باعث می‌شود تحمل تلخی ریشه گیاه برای ما آسان‌تر شود. شایان‌ذکر است که ریشه گیاه شنگ برای کلیه مضر است و برای جلوگیری از بروز مشکل، بعد از مصرف ریشه شنگ بهتر است عناب بخورید.

فواید گیاه شنگ برای دستگاه گوارش

ممکن است به‌دلایل مختلفی درگیر اسهال شوید، اما اگر در فصل بهار هستید از معجزه شنگ برای رفع این مشکل غافل نشوید. برای رفع این مشکل، مقداری از شنگ را دم کرده و یا به‌صورت جوشانده مصرف کنید.

با گیاه شنگ معده خود را تقویت کنید

دم‌کرده و یا جوشانده گیاه شنگ باعث مقاوم شدن و تقویت دیواره معده می‌شود. این امر باعث می‌شود معده شما خونریزی نکند.

فواید ریشه گیاه شنگ

حال که با خواص گیاه شنگ آشنا شدید خوب است بدانید ریشه این گیاه هم خواص خودش را دارد. اگر اشتهای کمی دارید، از ریشه شنگ غافل نشوید. ریشه شنگ طعم تلخی دارد اما این تلخی باعث تحریک اشتهای شما می‌شود، همچنین زمانی که سرماخورده باشید استفاده از ریشه شنگ برای صاف شدن سینه شما بسیار مناسب است.

خواص شنگ برای کبد

یکی از خواص سبزی شنگ، توانایی آن در پاکسازی کبد است. کبد به عنوان یک عضو مهم در سیستم بدن برای تصفیه خون و دفع سموم و مواد زائد استفاده می‌شود. سبزی شنگ به علت ترکیبات خاصی که در آن وجود دارد، می‌تواند بهبود عملکرد کبد را تسهیل کند. از طریق افزایش تولید صفرا و تسهیل حرکت صفرا در مجرای صفراوی، سبزی شنگ می‌تواند به پاکسازی کبد کمک کند و عملکرد بهینه آن را حفظ کند. علاوه بر آن، ریشه‌ی شنگ که قسمت دیگری از این گیاه است، حاوی شیره‌ای سفید به نام قندرون است که خواص سم زدایی بیشتری دارد. این قندرون به عنوان یک ترکیب طبیعی، می‌تواند به پاکسازی و سم زدایی کبد کمک کند. با استفاده از قندرون موجود در ریشه‌ی شنگ، می‌توان بهبود عملکرد کبد را تسهیل کرد و بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب را درمان کرد.

مضرات شنگ

طبع سرد و خشک

باید بدانید که هر چیزی را زیاد مصرف کنید به‌جای اینکه برای بدن مفید باشد، به بدن شما ضرر می‌رساند. گیاه شنگ هم از این قاعده مستثنی نیست. گیاه شنگ طبع سرد و خشکی دارد. افرادی که مزاج سردی دارند نباید در مصرف این گیاه زیاده‌روی کنند.

مشکلات کلیوی

این گیاه برای کسانی که بیماری کلیوی دارند بسیار مضر است و به همین دلیل باید از مصرف آن خودداری کنند، یا حداقل با مشورت پزشک این گیاه را مصرف کنند.

بانوان باردار

بانوان باردار باید خیلی مراقب خورد و خوراک خود باشند. چون هیچ منبع معتبری درباره مفید یا مضر بودن این گیاه برای بانوان وجود ندارد. اگر در این دوران هوس کردید گیاه شنگ را بخورید، حتماً با پزشک مشورت کنید.

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...
31 دیدگاه
  • A_z 25 می 2023 at 16:29

    این گیاه توی اکثر جاها رشد میکنه،فقد مخصوص اون چن تا استان که ذکر شد نیسش،تو زبان ما که زبان آذری هستش بهش میگیم یِملیک

  • صبا 29 می 2023 at 21:53

    فکر نمیکردم همین اسمش باشه چون بع زبان محلی ها هم همین اسمه
    خیلی خوش طعمه

  • ناشناس 29 می 2023 at 22:48

    سلام،این سبزی توجنگلهای یلاقی مازندران هم داره وبهش میگیم،سبزی اَلیما

  • جهانگیر 30 می 2023 at 08:56

    شنگ را داخل پلو بریزید و بخورید بسیار خوشمزه است

  • ناشناس 30 می 2023 at 09:54

    خیلی این سبزی عالی هستش مثل جارو برقی در بدن انسان عمل میکنه موهای که نخواسته‌ در غذا وارد بدن میشه را بیرون میاره حتما نوش جان کنید با آبغوره ونمک به به‌دلم خواست

  • ناشناس 30 می 2023 at 10:30

    توشهرگردهم خییلی زیادهست توشهرکوچکی بنام گهروماباناردون سرخ میکنیم خوشمزه میشه

  • سید احمد 30 می 2023 at 11:16

    مفید بود

  • محمد 30 می 2023 at 11:39

    اسم این گیاه همان شنگ است و در صحرای فریدن اصفهان از آبی‌ تا دیمی همه جا سبز می‌شود

  • حمید 30 می 2023 at 11:45

    این فقط نصف خواصش بود انگل‌ها رو هم از بین میبره مث ریشه پایین تر از کنگر و بسیار ادرار اوره و خون‌ساز ولی متاسفانه خیلی‌ها نمیشناسن خصوصا در شهرهای بزرگ

  • ایرانی 30 می 2023 at 17:39

    این سبزی خوشمزه اطراف شیراز واردکان فارس در اکثر مناطق ودر فصل بهار میروید بیشتر در دمپخت وپلو استفاده میشود وبه شمشیره معروف است

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.