مطالب پر بازدید
خواص پسته تازه برای بارداری، پوست، مردان و لاغری!

خواص پسته تازه برای بارداری، پوست، مردان و لاغری!

خواص پسته تازه پسته تازه سرشار از پتاسیم و اسیدهای چرب اشباع نشده است که به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کنند. پسته، با جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون و کاهش خطر سکته …

بررسی خواص دارویی و عوارض ناشی از مصرف ریوند چینی

بررسی خواص دارویی و عوارض ناشی از مصرف ریوند چینی

خواص ریوند چینی گیاه ریوند چینی به دلیل خواص فراوانی که دارد در زمینه‌های مختلفی مانند تقویت سیستم ایمنی، اثرات ضدباکتریایی، افزایش اشتها، کمک به رفع کم‌خونی، تقویت اعصاب و افزایش نشاط، …

خواص انار ناشتا برای تصفیه خون، سم‌زدایی و چربی‌سوزی!

خواص انار ناشتا برای تصفیه خون، سم‌زدایی و چربی‌سوزی!

خواص انار ناشتا یکی از شگفت‌انگیزترین میوه‌ها برای حفظ سلامتی، انار است. انار، با داشتن آنتی‌اکسیدان‌های فراوان، به مقابله با عوامل التهابی و دردناک کمک کرده و مزایای چشمگیری برای بدن به …

11 مورد از مهم ترین خواص و مضرات گیلاس قهوه برای سلامتی

خواص گیلاس قهوه

خواص گیلاس قهوه فواید گیلاس قهوه

گیلاس قهوه یا Coffee Cherries میوه‌هایی هستند که بر روی درخت قهوه رشد می‌کنند. این میوه‌ها برای تولید دانه‌های قهوه استفاده می‌شوند. گیلاس قهوه اصطلاحی است که به میوه قهوه‌ای باقیمانده پس از برداشت دانه‌های قهوه اطلاق می‌شود.این میوه به طور عمده از دو بخش تشکیل شده است. پوست بیرونی میوه که قرمز، زرد یا سبز رنگ است و داخل آن پوسته‌ی چرمی سفید یا سبز رنگ قرار دارد. دانه‌های قهوه درون پوسته‌ی چرمی قرار دارند. از مهم‌ترین خواص گیلاس قهوه می‌توان به خاصیت ضد اکسیدانی، حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی، اثرات ضد التهابی، افزایش انرژی بدن، حفظ سلامت قلب و عروق، اثرات ضد قند خون و اثرات ضد پیری اشاره کرد، برای مشاهده مضرات و خواص قهوه گیلاس در ادامه با چی شی همراه باشید.

خواص گیلاس

خاصیت ضد اکسیدان

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گیلاس قهوه شامل پلی‌فنول‌ها، اسید کلروژنیک، اسید فرولیک، اسید کافئیک و کوئینیک، اسید چلوروژنیک و سایر ترکیبات فنولیک هستند. این آنتی‌اکسیدان‌ها به صورت فعال با رادیکال‌های آزاد در بدن واکنش می‌دهند و آن‌ها را غیرفعال می‌سازند. بدین ترتیب می‌توانند از آسیب سلولی و بافتی که توسط رادیکال‌های آزاد ایجاد می‌شود، جلوگیری کنند.

حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی

ویتامین‌ها و مواد مغذی نیز یکی دیگر از خواص مهم گیلاس قهوه یا Coffee Cherries هستند. این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین‌ها و مواد مغذی نظیر ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم، فسفر، آهن و ریبوفلاوین (ویتامین B2) است که برای سلامتی بدن ضروری هستند.

اثرات ضد التهابی

مواد فنولیک موجود در گیلاس قهوه شامل اسید کلروژنیک، اسید فرولیک، اسید کافئیک و کوئینیک و اسید چلوروژنیک می‌شوند.این ترکیبات فنولیک می‌توانند به کاهش التهاب‌های موجود در بدن کمک کنند. آن‌ها با کاهش فعالیت آنزیم‌ها و مولکول‌هایی که در فرایند التهابی نقش دارند، عمل می‌کنند. علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گیلاس قهوه نیز می‌توانند به کاهش التهاب‌ها و کاهش آسیب‌های ناشی از آنها کمک کنند.

مصرف گیلاس قهوه و مواد مشتق شده از آن می‌تواند در کاهش علائم بیماری‌های التهابی مانند التهاب مفاصل، آسم، التهاب روده و غیره مفید باشد. همچنین، اثرات ضدالتهابی گیلاس قهوه می‌تواند در بهبود درد و التهاب پس از ورزش یا زخم‌ها نیز موثر باشد.

افزایش انرژی

گیلاس قهوه یا Coffee Cherries می‌تواند به افزایش انرژی کمک کند. این میوه دارای مقدار قابل توجهی کافئین است که یک ماده محرک طبیعی است. کافئین موجود در گیلاس قهوه می‌تواند به سیستم عصبی مرکزی اثر کند و برای افزایش آمادگی، تمرکز و انرژی فیزیکی بهره‌ور باشد. مصرف کافئین در گیلاس قهوه می‌تواند باعث افزایش استعداد بدن برای انجام فعالیت‌های روزمره و ورزشی شود.

حفظ سلامت قلب و عروق

وجود آنتی‌اکسیدان‌ها، اسید کلروژنیک، فیبر، و سایر مواد معدنی در گیلاس قهوه موجب شده است تا این میوه در حفظ سلامت قلب مفید باشد. کافئین موجود در این میوه می‌تواند در کاهش فشار خون موثر باشد.

اثرات ضد قند خون

گیلاس قهوه یا Coffee Cherries دارای اثرات ضد قند خون نیز باشد. همانطور که گفتیم گیلاس قهوه دارای مقدار قابل توجهی فیبر است که می‌تواند در کنترل قند خون موثر باشد. فیبر، جذب قند را کندتر کرده و افزایش گلوکز خون را به طور پایدارتر کنترل می‌کند. این موضوع می‌تواند در پیشگیری از افزایش ناگهانی قند خون پس از وعده‌های غذایی و کنترل قند خون در مراحل بعدی کمک کند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که گیلاس قهوه ممکن است به بهبود مقاومت به انسولین کمک کند.

اثرات ضد پیری

گیلاس قهوه حاوی مقدار قابل توجهی آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌توانند در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو در بدن محافظت کنند. آسیب‌های اکسیداتیو می‌توانند به علائم پیری زودرس، ایجاد چین و چروک پوست، ضعف سیستم ایمنی و مشکلات سلامتی دیگر منجر شوند. با مصرف گیلاس قهوه، میزان آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن افزایش می‌یابد و می‌تواند به کاهش آسیب‌های اکسیداتیو و علائم پیری کمک کند.

عوارض و مضرات گیلاس

حساسیت پوستی

گیلاس قهوه یا Coffee Cherries ممکن است در برخی افراد باعث حساسیت پوستی شود. علائم حساسیت پوستی می‌تواند شامل قرمزی و التهاب پوست و آلرژی پوستی باشد. در صورت تجربه هرگونه علائم حساسیت پوستی پس از مصرف گیلاس قهوه، توصیه می‌شود به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید.

بی خوابی

دلیل این امر ارتباط آن با محتوای کافئین در گیلاس قهوه است. کافئین یک ماده محرک است و می‌تواند سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند و اثرات مانند بی خوابی و افزایش ضربان قلب را به همراه داشته باشد. مصرف مقدار زیادی کافئین در طول روز، به خصوص در ساعات بعد از ظهر و شب، می‌تواند به کاهش کیفیت خواب و ایجاد مشکلات در خواب منجر شود. افراد حساس به کافئین ممکن است تأثیرات بیشتری از جمله بی خوابی و عدم قدرت برای خوابیدن تجربه کنند.

تحریک معده

دلیل این امر نیز مربوط به محتوای کافئین در گیلاس قهوه است. کافئین می‌تواند تحریک مستقیم روی پوشش داخلی معده داشته باشد و ممکن است باعث ترشح اسید معده بیش از حد شود. بعضی از افراد می‌توانند در پاسخ به مصرف گیلاس قهوه احساس سوزش یا ترشح اضافی اسید معده کنند، که ممکن است به علائمی مانند سوزش معده، درد معده، احساس نفخ و تهوع منجر شود. این امر به خصوص در افرادی که قبلاً مشکلات معده مانند زخم معده یا بیماری‌های گوارشی داشته‌اند، می‌تواند به مشکلات بیشتری منجر شود.

مشکلات گوارشی

مصرف گیلاس قهوه می‌تواند منجر به تحریک مستقیم روی روده‌ها و عضلات گوارشی داشته باشد. این امر ممکن است باعث تشدید علائمی مانند سوء هاضمه، اسهال، یبوست، نفخ، درد شکم، احساس تهوع و استفراغ شود. برخی افراد ممکن است به علت حساسیت یا قابلیت هضم بدن خود نسبت به ترکیبات موجود در گیلاس قهوه، حساسیت یا ناراحتی گوارشی بیشتری داشته باشند.

در صورت تجربه هرگونه مشکلات گوارشی پس از مصرف گیلاس قهوه، توصیه می‌شود مصرف کافئین را محدود کنید یا به طور کامل از آن خودداری کنید. ممکن است تغییر در نحوه مصرف گیلاس قهوه، مثل مصرف با غذا، دریافت مقدار کمتری یا استفاده از نسخه‌های کمتر کافئین مفید باشد. در صورت استمرار یا شدت بیشتر علائم، مشاوره پزشک یا متخصص گوارش می‌تواند به شما راهنمایی کند و درمان مناسب را تجویز کند.

دسته بندی: خواص مواد غذایی
آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 11 خرداد 1402

توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.