15 مورد از مهم ترین خواص و مضرات سه پستان برای سلامتی
خواص سه پستان
میوهی سهپستان (Tripe fruit) یا درخت اسپینیا (Spondias purpurea)، یک درخت میوهای گرمسیری است که در آمریکای جنوبی و مرکزی یافت میشود. میوه این درخت شبیه به مانگو است، اما در اندازه کوچکتر و به شکلی دیگر رشد میکند. میوه سه پستان دارای پوستی سبز روشن با خطوط برجسته سبز تیره است که پس از رسیدن به شکل کامل، به رنگ زرد تبدیل میشود. این میوه دارای هستهای بزرگ و تقریباً بیارزش است که بسیاری از متخصصان تغذیه مصرف آن را منع کردهاند. اما پوست و میوه اصلی سه پستان که طعمی ملس (ترش و شیرین) دارد برای تهیهی آبمیوه و کمپوت به کار میرود. در ادامه برخی از مهمترین خواص سه پستان را به شما عزیزان معرفی میکنیم.
خواص میوه سه پستان
تقویت سیستم ایمنی
میوه سه پستان دارای خواص تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. این میوه دارای مقادیر بالایی از ویتامین C و آنتیاکسیدانهای قوی مانند فلاونوئیدها، توکوفرولها، کاروتنوئیدها و اسید آسکوربیک است که برای حفظ سلامت سلولهای بدن و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید هستند.
ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که به عنوان یک ماده محافظتی برای سلولها عمل میکند و باعث تقویت سیستم ایمنی میشود. همچنین، ویتامین C نقش مهمی در تولید سلولهای سفید خون مانند لنفوسیتها، نوتروفیلها و فاگوسیتها ایفا میکند که به طور مستقیم با سیستم ایمنی مرتبط هستند.
کاهش التهابات
میوه سه پستان دارای خواص ضد التهابی بسیار قدرتمندی است. این میوه حاوی مقادیر زیادی از فلاونوئیدها، تانینها و اسید الیاگیک است که به طور مستقیم باعث کاهش التهابات در بدن میشوند.
فلاونوئیدها یک نوع آنتیاکسیدان هستند که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، توانایی کاهش التهابات بدن را نیز دارند. این ترکیبات علاوه بر کاهش التهابات، به عنوان یک ماده ضدسرطانی نیز شناخته میشوند.
تانینها نیز یک نوع ترکیبات فنولیک هستند که در میوه سه پستان به میزان قابل توجهی یافت میشوند. این ترکیبات قادرند به صورت مستقیم به سلولهای التهابی در بدن واکنش نشان دهند و باعث کاهش التهابات شوند.
کاهش فشار خون
میوه سه پستان حاوی مقادیر زیادی از پتاسیم است که به عنوان یک ماده معدنی مفید برای حفظ فشار خون سالم در بدن شناخته میشود. پتاسیم یک نوع الکترولیت است که برای حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن بسیار مهم است. این الکترولیت باعث تحریک عضلات قلب میشود و در نتیجه به حفظ فشار خون مناسب کمک میکند.
علاوه بر پتاسیم، میوه سه پستان حاوی مقادیر زیادی از فلاونوئیدها و تانینها است که به عنوان یک ماده ضد التهابی و ضد اکسیدان شناخته میشود. این ترکیبات باعث کاهش استرس اکسیداتیو (اصلیترین دلیل بروز ضعف رگها و افزایش فشار خون) میشوند.
تنظیم گلوکز خون
یکی از مهمترین خواص سه پستان ، تنظیم گلوکز خون میباشد. نامتعادل بودن سطح گلوکز در خون یکی از عواملی است که در بروز بیماریهای قند خونی مانند دیابت نقش دارد.
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، میوه سه پستان دارای مقادیر قابل توجهی فیبر است که میتواند به تنظیم سطح گلوکز در بدن کمک کند. فیبر از گروه کربوهیدراتهای پیچیده است که در جریان هضم به قندهای ساده تبدیل نمیشود و در نتیجه افزایش قند خون را ندارد. همچنین، فیبر به دلیل قابلیت جذب آب در دستگاه گوارش، میتواند باعث کاهش سرعت جذب قند از روده شود و در نتیجه کنترل قند خون را بهبود بخشد.
حفظ سلامت پوست
میوه سه پستان میتواند به حفظ سلامت پوست کمک کند. این میوه حاوی مقادیر زیادی از ویتامین C، آنتوسیانینها و فیتوشیمیکالهای دیگر است که میتواند به افزایش تولید کلاژن، جلوگیری از پیری پوست، کاهش التهاب پوست و حفظ سلامت پوست کمک کند.
ویتامین C یک ماده ضروری برای تولید کلاژن در بدن است. کلاژن یک پروتئین حیاتی است که در پوست، استخوان و بافتهای مختلف بدن وجود دارد. افزایش تولید کلاژن میتواند به حفظ سلامت پوست کمک کند، زیرا کلاژن به عنوان یک ماده اصلی سازنده پوست عمل میکند و به پوست کمک میکند تا جوان و سلامت بماند.
بهبود بیماری روده
یکی از مزایای استفاده از گیاه سه پستان بهبود بیماریهای روده، کاهش التهاب در دستگاه گوارش است. همچنین، تحریک ترشح مخاط دستگاه گوارش و کاهش افزایش ترشح سیالات درونی مانند آب و الکترولیتها از دیگر مزایای استفاده از این گیاه است. این گیاه به طور خاص به عنوان یک ضد باکتری و ضد ویروس نیز شناخته شده است.
درمان سوزاک
سوزاک یا دیسنتری باکتریایی، یکی از بیماریهایی است که ممکن است با علائمی مانند اسهال، درد شکم، تب و تشنج همراه باشد. درمان سوزاک به وسیله آنتی بیوتیکها انجام میشود، اما در برخی موارد، مصرف گیاهات دارویی میتواند در کاهش علائم و بهبود بیماری موثر باشد.
گیاه سه پستان، به عنوان یکی از گیاهان دارویی مورد استفاده در درمان سنتی برای درمان سوزاک شناخته شده است. تحقیقات نشان دادهاند که اسن گیاه دارای ترکیبات فعالی است که می تواند درمان سوزاک را تسریع کند.
درمان سرفه و گرفتگی صدا
گیاه سه پستان یکی از گیاهان دارویی است که میتواند در درمان سرفه و گرفتگی صدا موثر باشد. این گیاه دارای خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و ضد تب است که در کاهش التهاب و تحریک دستگاه تنفسی موثر است.
برای مصرف گیاه سه پستان در درمان سرفه و گرفتگی صدا، میتوانید از دم کردن برگهای آن به صورت چای استفاده کنید. برای تهیه چای سه پستان، برگهای گیاه را در آب جوش قرار داده و حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید.
سپس چای را از روی حرارت بردارید و با اضافه کردن عسل به آن کمی آن را شیرین کنید. همچنین، میتوانید از عصاره گیاه سه پستان یا کپسولهای حاوی آن استفاده کنید که در داروخانهها یا فروشگاههای تجهیزات پزشکی موجود هستند.
بهبود زخم
با توجه به تحقیقات صورت گرفته، استفاده از برگهای گیاه سه پستان میتواند در درمان برخی از زخمها موثر باشد. ترکیبات موجود در گیاه سپستان میتوانند به عنوان ضد التهابی عمل کرده و به کاهش التهاب در زخمهای پوستی کمک کنند.
از بین بردن کرم روده و معده
تحقیقات نشان داده است که مواد موجود در برگهای گیاه سه پستان میتوانند به عنوان ضد انگل عمل کنند و به کاهش فعالیت کرمها در روده و معده کمک کنند. برای استفاده از گیاه سه پستان در کمک به از بین بردن کرمهای روده و معده، میتوانید از برگهای خشک یا تازه آن استفاده کنید.
درمان گرفتگی صدا
یکی از خاصیتهای این درخت پر فایده این است که میتواند به درمان گرفتگی صدا کمک کند. برای رفع گرفتگی صدا میتوانیم برگهای این گیاه را مانند جوشانده یا دمنوش آماده کنیم تا صدایمان بهتر شود.
مضرات سه پستان
مصرف طولانی مدت
در برخی موارد مصرف طولانی مدت گیاه سه پستان میتواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند نفخ، سوء هاضمه و اسهال شود.
فشار خون و دیابت
مصرف زیاد این گیاه ممکن است باعث کاهش فشارخون و سطح گلوکز خون شود. بنابراین افرادی که قبلاً مبتلا به کاهش فشارخون و یا دیابت بودهاند، قبل از استفاده از این گیاه باید با پزشک خود مشورت کنند.
دوران باداری و شیردهی
مصرف گیاه سه پستان برای زنان باردار و شیرده به عنوان یک گیاه دارویی ممنوع است، زیرا اثرات آن روی سلامتی جنین و یا کودک نازای شیرده نامعلوم است.
تداخل دارویی
در برخی موارد مصرف گیاه سه پستان ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته و باعث افزایش یا کاهش اثربخشی داروها شود. بنابراین پیش از استفاده از آن باید با پزشک خود مشورت کنید.
مضرات کافئین برای مردان، زنان، فشار خون و قاعدگی!
مضرات کافئین کافئین، مادهای طبیعی و محرک است که در چای، قهوه و کاکائو یافت میشود. این ترکیب با فعال سازی مغز و سیستم عصبی مرکزی، به ما کمک میکند تا هوشیار …
خواص کشمش ناشتا + فوایدی که تا حالا نمیدانستید!
خواص کشمش ناشتا اگر به دنبال یک شروع روز پرانرژی هستید، “خواص کشمش ناشتا” را فراموش نکنید. کشمش، که در واقع همان انگور خشک شده است، یک منبع ارزشمند از ویتامینها و …
خواص لبو برای مردان، هر آن چیزی که لازم است بدانید!
خواص لبو برای مردان لبو، که با چغندر و اسفناج در یک خانواده قرار دارد، به دلیل خواص متعددی که برای سلامت مردان دارد، از اهمیت ویژهای برخوردار است. این مقاله به …
من گرفتگی صدا داشتم ولی با مصرف سپستون دو روزه کل صدام خوب شد. .. ممنون از کارشناس عزیز
سلام
ممنون از به اشتراک گذاشتن تجربه تون
ضمناً پیرو۲نظرقبلی بنام(ن ا ص ر)هرچندواقف هستید،امّاتکراروازدیاد تجربه ها میتواندتثبیت کننده موضوعی باشه،فلذا قبلاًبسیارمشاهده کردم که خصوصاً درسرماخوردگی کودکان یابزرگسالان باسرفه های شدیدوگرفتگی نای ونایژکها خشک شده میوه این درخت که برنگ سیاه درمیایدرومیجوشانندوبعدازعبورازصافی مثلاً یک پارچه تمیزوبصورت نیمه ولرم مینوشیدندیامینوشاندند(کودکان) که سریع وآنی موجب رفع سرفه یاکمترکردنش ونرمی سینه وبازشدن حنجره میشدکه معمولاخیلی ازخانواده ها درفصل باروری میوه رسیده وکامل این درخت که شامل پوست محتویات بعدی وشیره چسبناکش باهسته روجمع آوری میکردندودرآفتاب خشک کرده وبه انداره لازمه احتیاطی بمدت یکسال دردمای طبیعی منزل نگهداری میکردند
پیرو(ن ا ص ر)طبق تجربه محلیها لازم بتوضیح است که رسیده میوه این درخت شیرین ومانندخرمالو ی نرسیده درمصرف زیادزفت ومنقبض کنتده دهان وبزاق است ودرموقع مصرف حتماً هسته وشیره روی آن وپوست بایستی جداشوندکه این کاربراحتی بافشاردادن میوه انجام میشودوبراحتی جدامیگردند
گاهی اوقات مهمترین مواردطبیعی سرشارازانواع ویتامینها،پروتئینهاو…ودیگرخواص مفیددردرمان طبیعی دردها،مرضها و…عملاً گمنام وبفراموشی سپرده میشوند،این اتفاقی است که بندرت قابل بازیافت ویاتشکیل پرونده اندمنظورم بعنوان اطلاع رسانی ممتدعمومیست،گرچه عملاً درمنطقه زندگی ماچنددرخت بامزایای بسیار بصورت کشت صنعتی دوباره واردچرخه حیات شده اندوچقدخوب ازجمله درختی بانام محلی(کنار)که صادرات ومشتریان بسیاری نیزداردوووازجمله یکی ازدرختان مفیدی که کمترمورداهمیّت واقع شده درخت سه پستانک بانام محلی منطقه ما(اَنبُووُک)که عملاًدرکنترزمان ممکن میتواندمفیدبودن خودشو بامیوه خوشمزه اش اثبات نماید،گرچه تاحالاچیزی درموردمضرات میوه این درخت نشنیده ام امّا ازبرگ برای پرس وگرم کردن بدن منلسب ومیوه آن استفاده میشود وقبلاً زمان بچگی ازشیره وسط هسته ومیوه برای بادبادک سازی استفاده میکردیم وبرای شناخت ونصرف میوه این درخت نیازی نیست به آمریکای جنوبی یامرکزی بروید،زیرادرهرمزگان ایران براحتی یافت میشود
با تشکر از مقاله مفیدتان بسیارخوب ازتوضیعاتتان بهره بردیم مادر شهرستان لامرد بهش میگیم بمبر
ما بندرماهشهریم بهش میگیم سپستون
سلام میوه رسیده این درخت نافع در سوزش سر دل میباشد.
خودم به شخصه چند روز سوزش سر دل داشتم همینطوری یا از روی غریزه چند تا از میوه رسیده خوردم سوزش سر دلم سریع خوب شد.
باشکر از نویسندی مقاله بسیار عالی بود در اهواز نام این میوه بمبر است و خیلی از مردم حد اقل یک بار درفصل رسیدن ان را مصرف میکنن
با تشکر فراوان از راهنمایی مفید تان ما شهرستان پارسیان از استان هرمزگان بهش میگیم بمبر ب باصدای /
سلامممنون از مطالب عالی شما در مورد این گیاه ،
ما در استان کرمان ،شهرستان جیرفت به این میوه می گوییم : پوهیل
بسیار عالی مچکرم
سلام ممنون از اطلاعات جامع و مفید ما تو جزیره قشم بهش میگیم امبو
سلام در بلوچستان هم زیاده بهش میگن بوزیچک از میوه نرسیده اش ترشی درست می کنند میوه اش را خشک می کنند برا سرما خوردگی مفیده…
تشکر از اطلاع رسانی شما
ایکاش اداره کشاورزی در دیگر مناطق گرم و خشک این میوه ی دارویی را پرورش میداد
سلام در بوشهر هم زیاده بهش میگن. (سه پسو ) خشک میکنند با چهار تخم به درد گلو درد میخوره .
رسیده اش زرد رنگ شده هم خیلی خوشمزه است ما با هسته می خوریم تمام روده را پاک می کنه موقعی که یبوست داشته باشی شکلم را راه می ا ندازه ،موقعی که سبزه باهاش ترشی درست می کنیم ،
ممنون ازتوضیح که دادی عالی بودازاون ترشی هم درست کردیم خوشمزه 👌🌹
با تشکر ازاطلاعات بسیار مفیدتون
متشکرم این درخت در مازندران خیلی خوب رشد میکنه و مردم از میوه آن بهره میبرند ما در مازندران میگوئیم گلابی وحشی بسیار خوشمزه هست حیف حجم بیشتر آنرا هسته های درشت تشکیل داده البته به لذتش می ارزه
سورج هستم .در بندر انزلی بیشتر به نام میوه ژاپنی نام برده میشه. و در اکثر خونه های اینجا وجود دارد.باتوجه به اطلاعاتون از این درخت نگهداری بیشتری میکنیم.ممنون
سلام
کاشتن این درخت خیلی ساده است. فقط لازمه در اواخر فصل تابستون تا اوایل ابان، و یا در فروردین و اردیبهشت دونه اش رو، بکاریم معمولا بعد از 2 تا 3 هفته جوونه میزنه. البته من در خوزستان در چنین ماه هایی میکارم.
سعی کنید از نوع میوه درشت، بکارید تا درخت اون هم، میوه درشت و برگهای درشت تر و زیباتر بده. من هر سال نذر دارم و می کارم َ، دونه های کاشته شده معمولا بعد از 3 سال گل و میوه می دهند. رشد گیاه عالی است.
با سلام این درخت تو بندرعباس هم هست وقتی میوه اش نارس وسبز هست و هیچ مزه ای نداره اونو میپزن و بعد ترشی درست میکنن ازش با سرکه و قره قورت خیلی خوشمزه هست من ترشی ۴ سالشو دارم
سلام در اهواز بش میگن سه پستان چسبندگی فوق العاده ای داره برای ساخت بادبادک کاغذی زمان که بچه بودم استفاده میکردم یادش بخیر
در روستا های دشتستان از پانزده خرداد این میوه خوشمزه شروع به رسیدن میکنه. سایه بسیار عالی داره. به طور عجیبی زنبور عسل وحشی رو جذب خودش میکنه که هرسال چندتا کندو داخلش میسازن. برای تکثیر این درخت از دانه و قلمه در دیماه میشه استفاده کرد
اگه اشتباه نکنم این درخت همون سیسه باشهتو محدوده استان فارس و کهگیلو
در بوشهر هم زیاد است و من اولین بار بوشهر از درختچه اش کندم و خوردم و حالت گس به دهان میدهد اما جالبه ولی زیاد جذاب نبود
در آبادان قبل جنگ ما بچه ها به جای سریش باهاش بادبادک درست میکردیم چون خیلی چسبناکه
سلام من از میوه سه پستان ترشی درست میکنم خیلی هم عالی وپر طرفداره
در جنوب فارس زیاد هست ولی حالتی لزج و بدخور داره
تو شهرهای جنوبی خوزستان پیدا می شود و در پارک ها و فضای سبز کاشته می شود درخت ان دارای برگ های پهن می باشد و میوه مزه ی خاصی دارد که در فصل تابستان می رسد
سلام ما بهش هم سه پستان هم لمپچ و انبوو میگیم نارس واسه ترشی میزاریم
چقدر شبیه ازگیل ژاپنی هست
هرمزگان
در باغهای میناب به وفور پیدا میشه
سه پستان یا( بمبر )به عربی میوه ای خوشمزه است که در خوزستان زیاد یافت می شود و خواص زیادی دارد .بیشتر برای درمان گلودرد و سرماخوردگی استفاده می شود.ترشی آن هم بسیار خوشمزه است
قبل از جنگ که آبادان بودیم از میوه سه پستون استفاده میکردیم و به هنگامی که نارس و سبز و سفت بود میچیدیم و قاچش میکردیم و به جای چسب در ساختن بادبادک کاغذی ازش استفاده میکردیم
چه دورانی بود
ما طلع بمبر صار صیدلیه
کشت این درخت توی خوزستان الان زیاد شده تقریبا اکثر باغ ویلاها و باغچه ها ازشون هست خاصیت دارویی داره
من یک بار خوردم .اونقدر خوشم اومد کل این سالها مزش یادم نرفته .خدایا شکر به خاطر این همه زیبایی و شگفتی
نویسنده عزیز،خود سپستان برا انگل روده و معده خوبه نه برگ آن، میوه ی خشک ان همراه با عناب ،بهترین بهترین داروی درمان سینه درد و گلودرد زمستان هس،میوه اش رو در تابستان خشک کنید برا زمستان،تو استان بوشهر داره کمیاب میشه ،قبلنا خیلی زیاد بود
سلام ماابادانیها بهش میگیم بالهجه عربی بمبرخیلی خوشمزس
درخت گرمسیری هستش فقط جنوب
سلام توی گیلان زیاده لاهیجان .لنگرود میوه خوبیه .
السلام علیکم
هذه الشجره تسمى البمبر فی مدینه الاهواز و ثمارها جدا لذیذ و شهی و فیه فوائد کثیره
سلام
خونه پسر داییم اهواز یکی داره چقدر هم بار میده بهش میگیم بمبر خیلی خوشمزه است
درود
دوستی که گفت در شمال هم وجود داره. اسم محلی اون در شمال چیه؟ چون من خودم مازندران هستم تا حالا ندیدم.
سلام این که مثل ازگیل هست
خیلی جالبه این درخت گرمسیری شمال هم هست اولین بار ایرانشهر دیدم که سه پستان میگن و ترشی هم داره و خوشمزه هست
ممنون اطلاعات مفید بود نمیدوستم اینقدر فایده داره
تو رشت تو حیاط خیلی از خونه ها هست،ما تو رشت بهش میگیم انبه ،رنگش زرد که میشه شیرین هست و خوش عطر
نام دیگر آن بمبرو هست
این درخت اصالتا از بلوچستان هست وبیشتر از سایه اش استفاده میکنند تا خوردن، چون بدلیل گرمای تابستان سایه اش خیلی سرد هست بدلیل برگهای پهنی که دارد جلوی آفتاب را میگیرد وزیرش سایه هست
شبیه ازگیل هست هسته بزرگی داره زرد وشیرینه شمال خوردم
سلام.در سیستان و بلوچستان هست ،بهش میگن(لیوار) کسی زیاد استفاده نمیکنه.ولی من ترشی لیوار وانبه رو با هم درست کردم.خیلی خیلی خوشمزه هست.البته کالش رو ترشی درست میکنم.رسیده لیوار هم شیرین وهم خوشمزه س،چون لزج هس ،خیلی کم میخورن
درود بر دوستان.تشکر از در اختیار گذاشتن معلومات ارزندتون.این درخت اصالتا متعلق به شهرستان گناوه میباشد و از اینجا به تمام نقاط برده شده.خیلی خواص داره و رسیده اش خوشمزه هست.جالب هست که اکثرا با اون بادبادک درست میکردن.اینجا هم باهاش ترشی و مربا درست میکنن.درخت خیلی مقاومی داره.با کمترین آب زنده میمونه.سایه خوبی هم داره.چه شیرین بود ظهر تابستون تو تعطیلی مدارس و موقع خواب پدر و مادر و درست کردن بادبادک زیر سایه خنک سپستون…
سلام برج ۱ که برگ درخت زرد میشه میریزه وقت قلمه زدنش هست قلمه هایی به ضخامت انگشت دست و به طول ۲۰ تا ۳۰ سانت
در شمال هم خیلی زیاده این درخت قبلاً که خونه ها ویلایی بود تو اکثر خونه ها بودو به اسم امبو یا انبوه میشناسن و از میوه رسیده و به رنگ زرد میشه استفاده میکنن و هسته میوه رو در شمال تو باغ بکاری درخت میشه
سلام،توی تنکابن مازندران زیاد داریم مابهش میگیم ازگیل وقتی زرد شد مخوریم یامربامیپزیم ولی زودخراب میشه،خداروشکر این نعمت روبه ما داد
شهرستان رودان هرمزگان از این درختها تو هر خونه و باغی هست که بیشتر از میوه مکالش برای ترشی استفاده میکنند واسم درختش تو رودان پوهیل نام دارد . البتت در هرمزگان به نام پوهیل و سه پستون و لمپچ و انباءو هم شناخته میشه
سلام،تومازندران تادلتون بخاه زیاده،اردیبهشت ،رسیده میشه،قبل ازعیدگل دهیش،خیلی خوشمزس،مث درخت توت همینجورزیادمیشه
سلام بله دراستان بوشهر این درخت بخوبی رشدمیکنه وچندین نوع از این میوه دراینجاهست
سلام به ایران، و سلام گرم به جنوبی های خون گرم، مهمان نواز، از بندر عباس تابه خوزستان. محبتتان به گرمی آفتاب سوزان جنوبه. مهر و عاطفه اتان به چسبندگی درخت سه پستانه. مادر سرزمین ایران. جنوبی که سر تا پا غیر تی. به شما افتخار می کنیم که با صداقت اطلاعاتتان را در اختیار سرزمین ایران پهناور می گذارید.
جیرفت بهش میگن پهیل ترشیش خیلی خوشمزه هست هر چه ترشیش بماند خوشمزه تر میشه جوشانده اش برای سرماخوردگی وگلو درد استفاده میکنند
توی منوجان و چراغ آباد و هشتبندی هم زیاده جلوی هر خانه یکی کاشتیم بهش میگیم پهیل ترشی درست میکنیم باهاش . ترشی اش خوشمزیه
کلا یک میوه ی گرمسیری هست خیلی خو شمزه و مقوی ما درختش داشتیم خیلی تنومند همون اسمش سپستون هست وقتی میرسید شیرین بود ماده ی داخلش چسبناک باهاش بادبادک درست میکردیم درخت جنوبی یادش بخیر ممنون از اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشتی
ماهم داریم درختش دوتا داریم هم ترشی میزاریم هم رسیدش میخوریم هم خشک میکنیم برای زمستون برای سرماخوردگی ازش استفاده میکنیم بندرعباس
سلام ترشیش به کنار مرباشو درست کنین ببینید چه خوشمزه است
با سلام درجنوب استان فارس زیاد می کارند که بهش میگیم بمبر از نرسیدش برای ترشی استفاده میکنیم رسیدش هم زرد رنگ هست وسطش مایع چسپناکی هست که شاید بعضی ها خوششون نیاد ولی در کل خیلی خوشمزه هست….
سلام کاملا میوه رسیده سه پستان شیرین وچسپناک هست اصلا ترش مزه نیست.اگر بُرش بخوره ودر معرض هوا قراربگیره قهوه ای میشه ماده که ازش بیرون میرزنه.میوه اون هم رو خشک میکنن واسه فصل زمستان واسه عفونت ها.برگ اون رو اشتباهی بجای میوه اش نوشتن خواص داره.اصلا ازگیل نیست این میوه بعضی دوستان اطلاع کافی ندارن ونوشتن همان ازگیل هستش.
سلام ممنون از اطلاعاتتون توی بوشهر هم زیاد هست
سلام تو جیرفت و کهنوج به اسم پوهیل میشنایند…میوه رسیده اش خیلی شیرینه .و چسپتاک
سلام، بله اهواز هست میگن تو کیش ه هست ولی هر چی گشتم تو کیش پیدا نکردم کاش نحوه کاشتش رو هم میگفتید تا در باغچه خون کیش بکارم
سلام خدمت شما دوستان آبادان هم زیاد هست از این درخت میوه خیلی خوشمزه ای هست تو حیاط خونه ما هم هست فقط خیلی چسبناک هست
با تشکر در گیلان هم هست که بعد از رسیدن (زرد شدن) میخورن که اکثرا ترش و شیرین هست. ما هم مثل بندر عباسی ها به نام امبو (انبوه) میشناسیم.
در شمال کشور منطقه تالش فراوان هست. محلی ها بهش ازگیل خارجی میگن!
سلام
تشکر از اطلاع رسانی شما.دربسیاری ازنواحی استان بوشهر.این درخت دیده میشود.به دونوع.ریزو درشت است.دوران ثمردهی آن اواخربهارتانیمه های تابستان می باشد.مردم این سامان با بسیاری از خواص آن آشنا هستند و ازان استفاده می کنند
سلام.
من یکی از دوستام چند سال پیش اورد واسم. گفت بخور، زردآلو خارجیه. خخخخ
خوردم. انصافا خوشمزه بود. بعد بهش گفتم چی بود من که خوشم اومد. گفتش که، سه پسونه.
دمش گرم واقعا. از اون سال تا الان که خیال کنم ده سالی می گذره. من هرسال پیدا میکنم و می خورم.
از شما هم ممنونم که خواصشو گفتین.سپاس
جیرفت ما زیاده بهش میگیم پوهیل ترشیش عالیه خودشم خشک میکنیم برا جوشونده نه برگشو برگش که خاصیتی نداره.
میوه خوشمزه ایه تو اهواز هم هست ممنون از اطلاعاتتون
سلام
توی بندرعباس به این درخت «أمباوو» یا «انباوو» میگن که از میوه نرسیدش «ترشی اَمبائو» درست میکنن.
سالهای پیش بچه ها از شیره میوه رسیدهش و حتی نرسیده و کالش واسه درست کردن بادبادک به جای چسب استفاده میکردن.
درضمن میوه کاملا رسیدهش طعم شیرین و معطری داره و اصلا ترش و ملس نیست.(بر خلاف اونچه در مقاله گفته شده) طعم و عطر خیلی خوب و ملایمی داره
میوه رسیدهش در صورت شکافته شدن و در مجاورت هوا ، در زمان کمی قهوه ای تیره و مایل به سیاه میشه. (اکسید میشه) که احتمالا نشوندهنده آهن بالای این میوه است.
وجه تسمیه «سه پستان» ؛
«سه پستان» از دو کلمه «سه» به معنی «ترسناک» و «پستان» تشکیل شده.
«سِه» با «سَهمناک» که در اصل «سِهمناک» بوده هم خانواده و هم ریشه است. و هنوز هم در بسیاری لهجه های قدیمی از کلمه «سِه» با معنای «ترس» و خصوصا برای بیان «ترسی ناشناخته و مرموز» استفاده میشه. ( به عنوان مثال در لهجه «سورو»یی در بندرعباس هنوز هم این کلمه با همین معنا استعمال میشه.)
گفته میشه این نامگذاری غالبا به خاطر این بوده که با نگاه به میوه این درخت از زیر درخت حالتی از ترس تداعی میشده. خصوصا وقتی که میوه ها نرسیده باشن.
سلام، ممنون از اطلاعات مفید شما
سلام ماهم در اهواز تو دانشگاه کشاورزی ملاسانی خیلی داشت برا دمنوش خشک میکردیم اما نمی دانستیم چه خواصی داره یادش به خیر در ملاسانی نارنج نارس خیلی خوش مزه بود یاد یاران خوش باد در بهاران خوش باد سلام به ملاسانی های دانشجو
ما بهش میگیم لبزی و ترشی درست می کنیم. زیاده استان هرمزگان
با سلام، ممنون از اطلاعاتتون
سلام ممنون این درخت روشهرداری توخیابان مازدثمرهم گرفت تاپارسال کسی نمیدونست خوردنین بازهم ممنون ازاطلاع رسونیتون
سلام، ممنون از نظر شما.
از این درختا توی شهرستان کهنوج زیاده ما بهش میگیم پوهیل و باهاش ترشی درست میکنیم خیلیم خوشمزه است 😋😋
با سلام
ممنون از اطلاعات مفیدی که دادید.
اطلاع رسانی خوبی بود ممنون وقبول کردم