علائم آنفولانزا در بزرگسالان و کودکان + روش های درمان
علائم آنفولانزا
آنفولانزا ویروسی است که باعث بروز و گسترش بیماری های عفونی در دستگاه تنفسی میشود. برای بیشتر افراد آنفلوانزا خود به خود رفع می شود اما آنفولانزا و عوارض آن میتواند خطرناک و کشنده باشد. این بیماری بیشتر در اوایل فصل پاییز شایع می شود و تا ابتدای فصل بهار ادامه پیدا میکند. آنفولانزا همیشه هست و همه ساله در زمانی که هوا رو به سردی می رود شیوع بیشتری پیدا می کند. حال ویروس آنفولانزا در همه گیری از کرونا پیشی گرفته است و با توجه به افزایشی بودن آمار مبتلایان، پزشکان توصیه کرده اند که در محیط های شلوغ و سربسته از ماسک استفاده کنید. همچنین افراد در معرض خطر، مانند سالمندان و کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند واکسن آنفولانزا تزریق نمایند.
دلیل ابتلا به آنفولانزا
فهرست محتوا
علائم بیماری
در ابتدا، بیماری شبیه سرماخوردگی معمولی می باشد که شامل آبریزش از بینی، گرفتگی بینی و گلو درد است ولی سرما خوردگی به آهستگی شروع می شود در حالی که آنفولانزا بطور ناگهانی شروع می شود. حال به بررسی علایم شایع آنفولانزا می پردازیم: تب و لرز و تعریق زیاد، تب بالای ۳۸ درجه، گرفتگی بینی، گلو درد، خستگی و ضعف، درد های عضلانی، سرفه های خشک و مداوم.
تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی
سرماخوردگی ساده و آنفولانزا ممکن است در ابتدا بسیار شبیه به یکدیگر باشند. اما هر دو جزو دسته بیماری های تنفسی هستند و می توانند باعث ایجاد علایم مشابهی باشند. اما باید دانست که دو ویروس مختلف عامل ایجاد این بیماری ها است. علایمی که در بیمار وجود دارد تفاوت بین سرماخوردگی و آنفولانزا را نشان می دهد. سرماخوردگی و آنفولانزا چند علایم مشترک دارند که به شرح زیر است.
علائم مشترک آنفولانزا و سرماخوردگی
عطسه کردن، بدن درد، خستگی عمومی، آبریزش و گرفتگی بینی اما همیشه علایم آنفولانزا از سرماخوردگی شدیدتر است. باید عنوان کرد که جدی بودن بیماری آنفولانزا نیز از جمله هشدارهای مهم این بیماری است. سرماخوردگی اصولا منجر به بیماری های دیگر نمی شود و در همان مراحل اولیه بهبود می یابد اما آنفولانزا منجر به بروز سینوزیت، عفونت گوش، ذاتالریه و عفونت های خون می شود.
داروهای مناسب
درمان های پزشکی این دو بیماری شامل استفاده از داروهای سرماخوردگی بدون نیاز به نسخه پزشک، هیدراته کردن بدن و استراحت زیاد است. اما مصرف دارو های آنفولانزا در اوایل بیماری میتواند از شدت بروز علایم بعدی بکاهد و به کوتاه شدن دوره بیماری کمک می کند. این بیماری نیز درست مثل سرماخوردگی دورانی دارد که باید زمان بگذرد تا ویروس از بدن دفع شود.
ابتلا به بیماری های دیگر
اکثر بیماران مبتلا به آنفولانزا بدون درمان در عرض یک هفته بهبود پیدا می کنند اما علایم سرفه خشک ممکن است چندین هفته با بیمار همراه باشد. کسانی که بیماری شدیدتری دارند در معرض عوارض بیماری مثل عفونت ریه، برونشیت و یا سینوزیت هستند یا مواردی که به بیماری مزمن مبتل هستند مانند آسم یا نارسایی احتقانی قلب که بهتر است برای طولانی نشدن بیماری به پزشک مراجعه کنند و داروهای ضد ویروسی دریافت کنند.
سرفه های طولانی
سرفه هایی که در جریان روند بیماری آنفولانزا در اثر عفونت های ریوی و یا گلو دردهای مزمن ایجاد می شود و ممکن است چندین هفته به طول بینجامد باید جدی گرفته شود چرا که می تواند منجر به بیماری های بعدی شود و یا اگر فرد بیمار دچار بیماری های زمینه ای است بهتر است که سریعتر روند درمان را آغاز کند.
علائم اولیه آنفولانزا
سرفههای خشک و مداوم میتواند از علایم اولیه بیماری باشد. این سرفهها می تواند جزو علایم آنفولانزا باشد. آنفلوانزا میتواند خسخس سینه و تنگی نفس را نیز ایجاد کند. ممکن است سرفه های شما خلط دار باشد. اگرچه سرفه های خلط دار در مراحل اولیه آنفلوانزا ایجاد نمی شوند و درصورتی که به مشکلات تنفسی از جمله آسم مبتلا هستید و احساس میکنید بازدم شما بد بو است و یا خلط شما رنگی شده ابتلا به برونشیت یا ذات الریه میتواند سبب بروز این علایم شده باشد که از عوارض آنفلوانزا نیز هست.
تب
تب نشان می دهد که بدن شما در حال مبارزه با عفونت ها است. تب های مربوط به بیماری آنفلوانزا بیش از ۳۸ درجه سانتی گراد است. چرا که تب یکی از نشانه های معمول آنفولانزا است، اما هر فردی که به این بیماری مبتلا شود تب نمیکند. همچنین وقتی به این ویروس مبتلا شوید احتمال دارد احساس لرز نیز داشته باشید اما تب نکنید. برای پایین آمدن درجه تب، ایبوپروفن و استامینوفن برای این حالت مناسب هستند، اما این داروها مقطعی هستند و به بهبود کامل منجر نمی شوند.
نوسان در این بیماری
آنفلوانزا بیماری است که میتواند بدتر شود چرا که حالات این بیماری دارای نوسان است. افراد به صورت یکسان نسبت به این بیماری واکنش نشان نمیدهند. وضعیت کلی سلامتی شما میتواند شدت این بیماری را مشخص کند. ویروس بیماری آنفولانزا میتواند خفیف یا شدید باشد. اما درصورتی که علایم زیر را داشتید باید مراقبت های پزشکی انجام دهید: درد در ناحیه قفسه سینه، مشکلات تنفسی، متمایل شدن رنگ پوست و لب ها به کبودی، کم آبی شدید، سرگیجه، تب شدید و بدتر شدن سرفه ها.
دوره نقاهت
اگر به بیماری آنفولانزا مبتلا شده باشید پس از دوره نقاهت به بهبود می رسید. توصیه میشود که در صورت ابتلا به آنفلوانزا تا زمانی که به مدت ۲۴ ساعت بدون مصرف تببُرها تب نداشتید، مرخصی گرفته و سرکار نروید. حتی در صورتی که تب ندارید، تا زمانی که سایر علایم اولیه از بین بروند باید در خانه استراحت کنید. بهتر است زمانی که بهتر شدید و احساس خستگی نداشتید به محل کار یا مدرسه برگردید چرا که دوره نقاهت و دوره بهبودی برای افراد مختلف متفاوت است. همچنین دارو های ضد ویروس می توانند زمان بهبودی را سریع تر کرده و بیماری را کنترل کنند. احتمال دارد پس از بهبودی نیز برای چند هفته احساس خستگی و سرفه داشته باشید که این علایم پس از طی مدتی از بین می روند.
درمان آنفولانزا
استفاده از سوپ مرغ، استفاده از معجون سرما خوردگی که ترکیبی از یک حبه سیر تازه رنده شده، کمی زنجبیل تازه رنده شده، چوب دارچین، آب یک عدد لیمو ترش تازه، آب یک عدد لیمو شیرین تازه و یک قاشق عسل که این معجون را می توان درست کرد و در یک شیشه دربسته در یخچال نگهداری کرد و روزانه ۱ الی ۲ قاشق از آن را مصرف کرد. مصرف زیاد مایعات و نوشیدنی های داغ و دمنوش های گیاهی که از بهترین آنها می توان به نعناع و آویشن اشاره کرد.
مطالب جذاب از سراسر وب
- سرویس خواب دخترانه فانتزی جدید؛ ۱۵ طرح که هر دختری دوست داره
- آینه کنسول مدرن شیک؛ ۱۵ ایده خاص برای تزئین فضای داخلی منزل
- ۱۵ طرح لباس راحتی جذاب؛ ترکیب راحتی و زیبایی
- انگشتر فانتزی رنگی؛ ۱۵ مدل برای شیکتر شدن استایل روزانه
- مدل لاک ناخن عید شیک و جدید برای بانوان خاص پسند و خوش استایل
- جدیدترین ترندهای مدل کیک تولد جدید + عکس