مطالب پیشنهادی
پریود مردانه چیست؟ همه چیزهایی که نمی دانستید!

پریود مردانه چیست؟ همه چیزهایی که نمی دانستید!

پریود مردانه چیست؟ عده‌ای از زنان شاید با خبر نباشند که مردان نیز تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار می‌گیرند، اگرچه آنها علائمی متفاوت از زنان را تجربه می‌کنند. به ویژه، این تغییرات …

علائم دیابت در ادرار + تمام آن چیزی که باید بدانید!

علائم دیابت در ادرار + تمام آن چیزی که باید بدانید!

علائم دیابت در ادرار از آنجا که دیابت به سرعت در سطح جهانی در حال افزایش است، می‌توان گفت که تقریبا هر خانواده ای حداقل یک عضو دارد که با این مشکل …

چه میوه هایی ویتامین b12 دارند؟ + اهمیت آن برای بدن

چه میوه هایی ویتامین b12 دارند؟ + اهمیت آن برای بدن

چه میوه هایی ویتامین b12 دارند ویتامین B12 یکی از ویتامین‌های حیاتی و محلول در آب است که بیشتر در محصولات حیوانی وجود دارد. این عنصر غذایی برای ساخت گلبول‌های قرمز خون …

مهم ترین دلایل درد در ناحیه قفسه سینه و تنگی نفس

درد در ناحیه قفسه سینه

درد در ناحیه قفسه سینه

یکی از استرس آورترین دردهای ناگهانی در بدن، درد در ناحیه قفسه سینه می باشد که هر شخصی را با این مساله رو به رو می کند که دچار حمله قلبی شده است. اما در هر زمان ممکن این درد نمی تواند تنها ناشی از بیماری قلبی باشد بلکه می تواند از دیگر اندام های داخلی نیز نشات بگیرد. در اینجا به برخی علل و عوامل بروز ناگهانی درد در قفسه سینه اشاره می کنیم. که البته باید خاطر نشان کرد که برخی از این علل که هنگام تنفس ظاهر می شود شما را دچار مشکلات جدی می کند و بهتر است به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

شناسایی علل بروز درد در قفسه سینه

آب آوردن ریه (پلورال افیوژن)

جمع شدن بیش از حد مایع در فضای جنب جداره ریه که به صورت غیر معمول باشد در هنگام تنفس، سرفه و نفس عمیق باعث بروز درد می شود. فضای جنب همان پلورال یا لایه جداری نامیده می شود.

آمبولی ریوی

ایجاد لخته خون در ناحیه تحتانی بدن و حرکت آن به سمت عروق ریوی باعث ایجاد آمبولی در ریه می شود. که علائم این بیماری همیشه درد  در قفسه سینه نمی باشد بلکه سرگیجه، حالت تهوع و … را نیز به دلیل تبادل نا صحیح اکسیژن شامل می شود.

حملاتی عصبی ناشی از استرس زیاد

افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، تعریق غیر معمول و احساس خفگی از جمله عوامل مازاد بر درد در ناحیه قفسه سینه است که از جمله نشانه های ناشی از اضطراب زیاد و یا ترک ناگهانی دخانیات و الکل و داروهای خاص است. به این درد ها اصطلاحا حملات هراس گفته می شود که بر اثر اضطراب و یا ترس شدید رخ می دهد و  احتمال آن دارد که فرد از دیرباز به این بیماری مبتلا بوده باشد.

آسیب در ناحیه دنده

تصادفات با وسایل نقلیه موتوری، سقوط از ارتفاع و بسیاری عوامل دیگر می تواند باعث آسیب به دنده ها شود که شکستگی، ترک و یا به اصطلاح مو برداشتن و یا کبودی را عارض می شود که پس از این اتفاق با سرفه، تنفس های عمیق،حرکات گاها سبک در نیم تنه بالایی فرد آسیب دیده، درد در قفسه سینه ظاهر می شود.

ذات الریه

عفونت تنفسی ذات الریه باعث التهاب در یک و یا هر دو کیسه هوایی ریه شود. به این صورت که این کیسه های هوایی با عفونت ناشی از ذات الریه انباشته می شوند و باعث سرفه های شدید عفونی می شوند که می تواند بسیار خطرآفرین باشد بنایرابن باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرد. تب، لرز، تهوع و خستگی مفرط از جمله دیگر عوامل این بیماری است که بیتر می تواند خود را در ناحیه قفسه سینه به معرض نمایش بگذارد.

فشار خون ریوی (هیپرتانسیون)

نارسایی قلب، سیروز کبدی، استفاده بیش از حد از برخی از داروها می تواند باعث بالا رفتن فشار خون ریه ها شود و درد در قفسه سینه را به وجود بیاورد. حتی تغییر رنگ پوست به آبی را نیز این فشار خون بالا موجب می شود.

 التهاب در پرده ریوی (پلورزی)

پرده جنب، غشایی دو لایه است که یکی از لایه ها ناحیه داخلی قفسه سینه و لایه دیگر ریه ها را احاطه می کند که اگر این پرده های غشایی دچار التهاب باشند باعث درد در قفسه سینه به هنگام تنفس می شوند. در حقیقت با دم و بازدم می توان به حضور این بیماری پی برد. فرد مبتلا سعی می کند تنفس خود را بسیار آرام انجام دهد تا از این درد بکاهد. گاهی نیز مایعی بین دو لایه پلور جمع می شود  و ریه را تحت فشار قرار می دهد و باعث ایجاد سرفه و یا گاها تنگی نفس می شود.

فروافت ریه (پنوموتوراکس)

به هنگام گریز هوا از ریه و جانشینی آن بین دنده ها و خود ریه این بیماری وقوع پیدا می کند.افزایش ضربان قلب، سرگیجه، تنگی نفس نیز از دیگر عوامل است. چراا که این تجمع هوا فشار زیادی به ریه وارد می کند و مانع از تنفس صحیح و معمولی می شود.

کوستوکندریت

التهاب مابین غضروف های بین دنده ای و استخوان قفسه سینه رخ می دهد باعث ایجاد دردی شدید در ناحیه قفسه سینه می شود و آنقدر درد شدیدی دارد که با حمله قلبی عمدتا اشتباه گرفته می شود. اما به طور معمول این بیماری پس از گذشت چند هفته خود به خود بهبود می یابد.

بیماری معده (زخم معده)

درد های معده و یا بالا رفتن اسید معده در اثر مصرف مواد غذایی که باعث التهاب معده می شود، درد در قفسه سینه را به همراه دارد. درد معده حتی تا درد در قسمت پشت کتف را نیز شامل می شود که عمدتا با عارضه قلبی اشتباه گرفته می شود.

پریکاردیت

پریکارد، غشایی است که قلب را در بر گرفته است و در صورت التهاب، مایعات بین لایه های غشایی را افزایش می دهد و پمپاژ قلب را دچار اختلال می کند. و این بیماری که ربط اصلی با قلب دارد بهتر است جدی گرفته شود و به پزشک مراجعه شود. چرا که تب و درد در قسمت چپ سینه از عوامل شایع این بیماری می باشد.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 17 آذر 1401
توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.