مطالب پر بازدید
خواص فلفل سیاه برای مغز، فوایدی که تا به حال نمی‌دانستید!

خواص فلفل سیاه برای مغز، فوایدی که تا به حال نمی‌دانستید!

خواص فلفل سیاه برای مغز فلفل سیاه، به عنوان یکی از محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین ادویه‌ها در جهان شناخته می‌شود. این گیاه شگفت‌انگیز در مناطق جنوبی کشور هند رشد می‌کند. فلفل سیاه، منبع …

24 مورد از مهم ترین خواص و مضرات جوی دوسر برای سلامتی

24 مورد از مهم ترین خواص و مضرات جوی دوسر برای سلامتی

خواص جوی دوسر جو دوسر، یک از انواع غلات بی‌نظیر و بدون گلوتن است که بیشتر در صبحانه مصرف می‌شود. این غلات، غنی از فیبر غذایی (بتاگلوکان) و مواد معدنی است که …

خواص بامیه برای دیابت + فوایدی که تا حالا نمی‌دانستید!

خواص بامیه برای دیابت + فوایدی که تا حالا نمی‌دانستید!

خواص بامیه برای دیابت بامیه، گیاهی سبز  و بسیار پرفایده است که در مناطقی با هوای گرم رشد می‌کند. تاریخچه‌ای طولانی در استفاده از این گیاه به منظور کنترل سطح قند خون …

10 مورد از مهم ترین خواص و مضرات کیوی برای سلامتی

خواص کیوی

خواص اعجاب انگیز کیوی

با شروع فصل سرما نیاز افراد به برخورداری بدن از ویتامین های مختلف برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های شایع در این فصل افزایش پیدا می کند. اما بیشتر از هر ویتامینی، دریافت ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بیش از بقیه مورد توجه است. از جمله میوه هایی که در این فصل سرشار از این نوع ویتامین است، کیوی است. در این مقاله سعی در معرفی و بررسی ارزش های غذایی و خواص کیوی را برای شما داریم.

خواص کیوی برای سلامت بدن

آشنایی با میوه کیوی

کیوی میوه بومی کشور چین است و پالپ های داخلی آن به رنگ های سبز و قرمز در بازار میوه موجود است. باید این نکته را حائز اهمیت قرار داد که کیوی چندین برابر بیشتر از پرتقال دارای ویتامین C است. به طوری که کیوی به بهبود سلامت گوارشی و قلب و عروق و بی خوابی و دیابت کمک شایانی می کند. باید گفت که کیوی باعث بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. در ادامه به بررسی جداگانه خواص و مضرات کیوی می پردازیم:

خوردن کیوی با پوست

در هر نوع میوه ای شمار زیادی از ویتامین ها یافت می شود و به همین دلیل است که میوه ها جزو مواد غذایی مغذی محسوب می شوند و به تناول میوه جات بسیار تاکید شده است. به همین دلیل، ویتامین E که بیشتر در پوست کیوی موجود است، بعضی را مبادرت به خوردن کیوی با پوست می کند. و حتی می توان گفت که پوست کیوی برای زخم ها و دردهای معده بسیار مفید فایده است.

کیوی و جذب آهن

دانشمندان در مورد کیوی به این نتیجه رسیده اند که به دلیل میزان بالای ویتامین C در این میوه، میزان جذب آهن بدن بالاتر می رود و از کمبود آهن جلوگیری می شود. همانطور که پزشکان تاکید کرده اند پس از خوردن قرص مکمل آهن برای جلوگیری از حالت تهوع و جذب بهتر این قرص، بهتر است که ویتامین C مصرف کرد، بنابراین پس از مصرف قرص آهن، خوردن یک عدد کیوی میزان جذب آهن را تا درصد زیادی بالا می برد.

کیوی و کمک به دستگاه گوارش

این میوه سرشار از فیبر است و به همین دلیل در بهبود اختلالات روده کمک موثری دارد. کیوی باعث تحریک سیستم گوارشی می شود و برای افرادی که دارای یبوست هستند بسیار مفید فایده خواهد بود. چرا که کیوی باعث افزایش رشد اسید لاکتیک می شود و مانع از رشد باکتری های مضر بدن می شود و در حفظ سلامت گوارش موثر است.

مصرف کیوی برای زنان باردار

دارا بودن ویتامین های گروه B و K در این میوه، کیوی را به منبع غذایی بسیار خوبی برای خانم های باردار تبدیل کرده است. همچنین فولیک اسید موجود در کیوی برای رشد مغز جنین حایز اهمیت است و به طور کلی این میوه در رشد سالم و سلامت کلی جنین و مادر بسیار مفید است.

تاثیرات کیوی بر روی پوست

کیوی روند کلاژن سازی پوست را افزایش می دهد. البته قبل از استفاده از این میوه اگر به صورت ماسک بر روی پوست قرار بگیرد باید بر روی بازو دست تست شود و سپس به صورت مستقیم بر روی پوست گذاشته شود. چرا که هم از پوره شده این میوه و هم پوست کیوی می توان به عنوان ماسک صورت استفاده کرد.  اما به دلیل وجود آنتی اکسیدان در کیوی از پیری زود رس و خطرات ناشی از تابش اشعه ماورا بنفش خورشید در برابر شما محافظت می کند.

کیوی و سرطان

در طب سنتی چینی از کیوی برای بهبود سرطان هایی چون کبد، ریه و معده سود می برند. چرا که عصاره کیوی خاصیت جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی را دارد و به مبارزه با سلول های آلوده و برعکس تکثیر سلول های سالم در بدن می پردازد و از بروز آسیب به DNA  بدن جلوگیری می کند.

فصل سرما

در آخر باید خاطر نشان شد که در این فصل سرما در صورت بروز بیماری های عفونی و ویروسی چون آنفولانزا و یک سرماخوردگی ساده از خوردن کیوی غافل نشوید چرا که چندین برابر میوه های دیگر که برای کاهش علائم این بیماری ها و بهبود یافتن معرفی شده اند دارای ویتامین های مفید و آنتی اکسیدان است.

سلامت دستگاه گوارش

کیوی به دلیل دارا بودن انواع آنتی اکسیدان و منابع غنی فیبر از میوه هایی محسوب می شود که می تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند و علاوه بر این برای درمان بیماری هایی مثل سندروم روده تحریک پذیر و التهاب روده نیز مفید باشد. اگر در هضم غذا نیز مشکل دارید می توانید مصرف کیوی بعد از غذا را امتحان کنید، چون این کار می تواند به هضم راحت تر غذا کمک کند.

مضرات کیوی

کیوی و حساسیت

به این دلیل که کیوی میوه بومی کشور ما نیست بنابراین درصد بالای حساسیت افراد به این میوه زیاد دور از ذهن نیست. باید به این نکته توجه کرد نه تنها خود میوه داخلی کیوی باعث بروز حساسیت آلرژیک برای برخی افراد می شود بلکه پوست کیوی و دیگر خوراکی هایی (مثل ترشک یا مربای کیوی) که با آن درست می شوند نیز از این قائده مستثنی نیست.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 18 آذر 1401
توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.