روش ساده برای شستن خاکشیر به صورت مرحله به مرحله با نکات

روش شستن خاکشیر

شستن خاکشیر نی نی سایت طرز شستشوی خاکشیر نحوه نگهداری خاکشیر شسته شده

خاکشیر، یکی از محبوب ترین نوشیدنی های سنتی ایرانی است. اوج مصرف این نوشیدنی به دلیل خاصیت رفع عطش آن، در روزهای ماه رمضان است. این گیاه خوشمزه به دو رنگ قرمز و قهوه ای وجود دارد که البته خاکشیر قرمز طعم تلخی دارد. اگر از خواص خاکشیر مطلع باشید حتما آن را در برنامه غذایی خود قرار خواهید داد. خاکشیر خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد و حتی آکنه و جوش را نیز درمان می کند. برای درمان تب بالا و خارش پوست نوزادان نیز می توانید از خاکشیر کمک بگیرید.هنگامی که این دانه خوشمزه را خریداری می کنید، می بینید که لا به لای دانه های خاکشیر املاح و شن ریزه هایی وجود دارد. این خیلی مهم است که بتوانید خاکشیر را به خوبی پاک کنید.

فوت و فن های شستشوی خاکشیر

نحوه شستن خاکشیر

اصطلاح جالبی که برای تمیزکردن خاکشیر استفاده می شود، ریگ شوری است! این اصطلاح اشاره به وجود داشتن دانه های ریز ریگ و شن در بین دانه های خاکشیر دارد.

مرحله اول

مقدار مورد نیاز از خاکشیر را در یک کاسه ریخته و بعد روی آن، آب بریزید. بعد از اضافه کردن آب، می بینید که خاکشیر گوله می شود. حتما باید به آرامی با یک قاشق یا چنگال تمیز، خاکشیرها را هم بزنید. با هم زدن خاکشیر، به مرور ته نشین می شود.

مرحله دوم

باید کمی منتظر باشید. در نظر داشته باشید که در بسیاری از موارد، مقداری خس و خاشاک سبک هم در بین خاکشیر وجود دارد. بعد از یک مدت می بینید که این خاشاک به روی آب می آید. بعد از اینکه آب را از روی خاکشیر به آرامی خارج کردید نمی توانید مطمئن شوید که کاملا تمیز شده است. این کار را باید تا چندین بار ادامه دهید. زمانی که آب روی خاکشیر کاملا صاف و زلال بود، کافی است.

مرحله سوم

باید بگویم که هنوز کار شست و شوی شما تمام نشده! حالا باید یک ظرف بزرگتر بردارید و هنگام منتقل کردن خاکشیر به داخل ظرف بزرگتر، آن را هم می زنید و به آرامی داخل ظرف بزرگ می ریزید. این کار به شما کمک می کند تا ریگ و شن هایی که سنگین تر هستند و ته ظرف ته نشین شده اند، در همان ظرف قبلی بمانند و به ظرف جدید منتقل نشود. بهتر است ظرف دوم، از جنس روی باشد. این مرحله را نیز باید چندین مرتبه تکرار کنید. تا خیالتان از بابت تمیز شدن خاکشیر راحت شود.

نکته طلایی

اگر بعد از خواندن این توضیحات به این نتیجه رسیده اید که از خیر شستن خاکشیر بگذرید، باید به شما خاطر نشان کنیم که امروزه اکثر خاکشیرهای بسته بندی استاندارد، پاک شده هستند و نیازی نیست تا چندی بار هر مرحله را تکرار کنید.

مطالب پیشنهادی

دسته بندی: نکات آشپزی
بروز رسانی توسط در شنبه 30 اسفند 1399
مطالب مرتبط
نکات سرخ کردن بادمجان و فوت و فن سرخ کردن با روغن کم

نکات سرخ کردن بادمجان و فوت و فن سرخ کردن با روغن کم

نکات سرخ کردن بادمجان بادمجان یکی از انواع صیفی جاتی است که در بسیاری از خورش های سنتی ایرانی و همین طور غذاهای فرنگی یافت می شود. بسیاری از گیاهخواران در خورش …

نکات خوشمزه شدن لازانیا و رازهای طلایی لازانیا مجلسی

نکات خوشمزه شدن لازانیا و رازهای طلایی لازانیا مجلسی

نکات لازانیا لازانیا از آن دسته غذاهایی است که خیلی بعید است نتوانید آن را خوشمزه بپزید! خمیر استفاده شده در تهیه لازانیا، فرآوری شده است و به خوبی با انواع و …

نکات نگهداری از آجیل و ظرف مناسب برای نگهداری آجیل

نکات نگهداری از آجیل و ظرف مناسب برای نگهداری آجیل

نکات نگهداری از آجیل با فرا رسیدن ایام عید اکثر افراد دغدغه ی خریدن آجیل را دارند. اما پس از مدتی که از دوران تعطیلات عید می‌گذرد، ممکن است مقداری از آجیل …

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.