نحوه صحیح تشخیص عسل طبیعی + چند نکته مهم

تشخیص عسل طبیعی

تشخیص عسل طبیعی دکتر خیراندیش روش تشخیص عسل طبیعی با آب تشخیص عسل طبیعی با سرکه فیلم تشخیص عسل طبیعی تشخیص عسل طبیعی با دستمال کاغذی تشخیص عسل طبیعی با مورچه فیلم تشخیص عسل طبیعی با اب سرد تشخیص عسل طبیعی نی نی سایت

به دلیل تقلب‌ها و روش‌های غلطی که هر ساله طی تهیه و تولید عسل صورت می‌گیرد، از جمله دغدغه‌های افراد در زمان خرید آن به خصوص اگر در پی خواص درمانی عسل باشند، این است که آیا عسلی که خریداری می‌کنند طبیعی است یا خیر. بر همین اساس اغلب افراد به دنبال روش‌هایی مطمئن جهت تشخیص عسل طبیعی هستند. در ادامه این مطلب به بررسی بیشتر عسل طبیعی خواهیم پرداخت.

چگونه اصلی طبیعی را تشخیص دهیم

به چه عسلی طبیعی گفته می‌شود؟

عسل طبیعی همان شهد گل‌هایی است که زنبور بعد از تغذیه از گل‌ها و گیاهان گوناگون به فرآوری و تغلیظ آن پرداخته و شروع به ذخیره‌سازی آن در کندو می‌کند. چنانچه زنبور به جای آنکه از شهد گل‌ها و گیاهان تغذیه کند از قند سفید و یا شکر و یا انواع آب میوه‌ها تغذیه شده باشد‌، این محصول عسل طبیعی محسوب نمی‌شود.

بنابراین نه تنها بایستی عسل توسط زنبور تولید شده باشد، بلکه طبیعی بودن منبع شهد هم عامل مهمی است که وجه تمایز عسل طبیعی از غیرطبیعی خواهد بود. جالب است بدانید که عسل طبیعی متفاوت از عسل ارگانیک است. امکان دارد عسل طبیعی ارگانیک یا غیر ارگانیک باشد.

انواع عسل غیرطبیعی یا تقلبی

جهت تشخیص صحیح عسل طبیعی از غیر طبیعی، ابتدا لازم است بدانیم که عسل تقلبی با چه روش‌هایی تولید می‌شود، چرا که شیوه‌های تشخیص هر یک از آن‌ها متفاوت است. به صورت کلی سه شیوه برای تولید عسل تقلبی وجود دارد و کلیه عسل‌های تقلبی موجود در بازار نیز توسط یکی از همین سه روش تولید می‌شوند. در ادامه مبحث تشخیص عسل طبیعی این سه روش را بیان خواهیم کرد.

عسل تغذیه‌ای

در این روش کندودار علاوه بر تغذیه زنبورها از شهد گیاهان و گل‌ها به تغذیه آن‌ها با مواد مصنوعی مختلفی از جمله قند، شکر، شیره خرما و یا شیرین‌کننده‌های صنعتی از جمله ساخارین اقدام می‌کند. با این شرایط اگرچه عسل توسط زنبور تولید می‌شود، ولی منبع شهد طبیعی نیست.

دلیل آن هم این است که زنبور در این روش (تغذیه با مواد مصنوعی) عسل بیشتری تولید خواهد کرد و اصلاحا باروری کندو افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. این شیوه یک شیوه غیر مستقیم در تولید غیرطبیعی محسوب می‌شود.

البته امکان دارد زنبوردار به منظور حفظ زنبور‌ها در بعضی از فصل‌های سال که گل و گیاه در منطقه کاهش می‌یابد، نسبت به تغذیه مصنوعی آن‌ها اقدام نماید، که در این حالت اشکالی وجود ندارد. ولی نباید این عسل را به عنوان عسل طبیعی به فروش رساند و فقط باید جهت تغذیه زنبورها در فصل سرما استفاده شود.

عسل مخلوط

در تشخیص عسل طبیعی با این روش زنبوردار بدین منظور که حجم عسل را افزایش دهد، عسل به دست آمده را با مواد گلوکزی (شربت قند و شکر) و یا شیره‌ میوه‌ها مخلوط کرده و به جای عسل خالص به فروش می‌رساند.

به این خاطر که افزودن هر نوع مواد خارجی به عسل به ویژه اگر در ترکیب آن‌ها از آب استفاده شده باشد موجب تخمیر و ترش شدن آن می‌گردد و مطمئنا برای خریدار هم قابل تشخیص خواهد بود به همین جهت درصد تولید این نوع عسل بسیار اندک است. زیرا با این کار همان میزان عسل طبیعی هم از بین خواهد رفت.

عسل کاملا تقلبی

در این روش عسل به دست آمده کاملا غیر طبیعی بوده و از تغلیظ شیره‌ بعضی از میوه‌ها اعم از خرما، توت و بعضا ملاس چغندر و یا حتی از حرارت دادن مواد گلوکزی (شربت قند) و مواد نشاسته‌ای به منظور قوام دادن به آن تولید می‌گردد. در برخی از موارد از یک‌سری اسانس‌های مشابه با عسل استفاده می‌شود تا عطر و طعمی مشابه آن را پیدا کند.

راه‌های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

همانطور که بیان شد، شیوه‌های گوناگونی جهت تولید و عرضه عسل تقلبی وجود دارد که در اکثر مواقع تشخیص آن‌ها برای خریدار معمولی امری دشوار و حتی غیرممکن است. در ادامه به دو شیوه مطمئن جهت تشخیص صحیح عسل طبیعی اشاره خواهیم کرد.

خرید از فروشنده و زنبوردار مطمئن

ممکن است ساده به نظر برسد، ولی یکی از بهترین راه‌ها به منظور اطمینان یافتن از طبیعی بودن عسل، خرید آن از افرادی است که به آن‌ها مطمئن هستیم و اعتماد داریم که عسل را با مواد دیگری ترکیب نکرده و یا زنبور، تغذیه مصنوعی نداشته است. خرید از زنبوردار معتمد که به صداقت و درستی او اعتماد دارید، می‌تواند مطمئن‌ترین راه جهت تشخیص عسل طبیعی و خرید آن باشد.

تشخیص عسل طبیعی با آزمایش

از جمله راه‌های مطمئن دیگر جهت تشخیص طبیعی بودن عسل آزمایش آن از طریق آزمایشگاه‌های معتبر است. ولی از آن‌جایی که این روش هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد، در مواردی پیشنهاد می‌شود که اگر قصد دارید به صورت عمده عسل خریداری نمایید. آزمایش عسل نه تنها می‌تواند طبیعی یا غیر طبیعی بودن عسل را نشان دهد، بلکه قادر است میزان کیفیت عسل که به عواملی همچون رطوبت، میزان ساکارز و غیره وابسته است را هم مشخص کند.

آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟

کلیه عسل‌های طبیعی پس از یک مدت دچار شکرک می‌شوند. ولی زمان شکرک زدن عسل با توجه به نوع گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه نموده است ممکن است از ۲ هفته تا ۲ سال متغیر باشد. نکته حائز اهمیتی که در این خصوص وجود دارد این است که اگر چه عسل طبیعی دچار شکرک می‌شود، ولی نمی‌توان گفت هر عسلی که شکرک می‌زند کاملا طبیعی است. زیرا عسل تغذیه‌ای ( زنبور تغذیه شده با شکر) هم دچار شکرک می‌شود. در نهایت شکرک زدن عسل معیار مناسبی برای تشخیص طبیعی بودن عسل نخواهد بود. البته امکان دارد زنبوردار از پیش، عسل را در معرض حرارت قرار داده باشد که در این شرایط احتمال دارد عسل اصلا شکرک نزند و یا شکرک زدن آن دیرتر رخ دهد. ولی لازم است بدانید که با این کار بعضی از خواص عسل هم از بین خواهد رفت.

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...
25 دیدگاه
  • مصیب 21 ژوئن 2023 at 06:42

    درود .
    از نحوه تسخیص هیچ موردی نگفتید تست ازمایشگاه که هر ادم نادونی هم میدوند متاسفانه این مطالب همه بی ارزش بود یکی از روشها اینکه عسل طبیعی در فریزر بگذارید یخ نمی زند .
    روش دیگر هم روی یک برگ کاغذ A4 بصورت نواری بریزید بلافاصله باید گلوله گلوله شود .
    یا بک قطره روی زمین خاکی بیندازید اگر اب در اون باشد ازلبه اون خاک نمناک میشود.

  • داریوش 20 ژوئن 2023 at 23:15

    بعضی ها می‌گویند چند قطره از عسل روی زمین یا خاک بریزید بصورت قطره ،خاک دور عسل میپیچد و وارد خود عسل نمی‌شود ،یا ظرف عسل را درون فریزر بگزارید ظرف عسل بر عکس آب یخ می‌زند یعنی عسل از وسط و مغز ظرف شروع به یخ زدن می‌کند اما ظرف آب از اطراف شروع به یخ زدن می‌کند و وسط ظرف آب بصورت برفکی در می‌آید و بعد در آخرین مرحله وسط ظرف آب دچاریخ زدگی میشود،یا قاشق عسل وقتی از ظرف عسل در می‌آورید وقتی در حال ریزش است آخر عسل به صورت بالا جمع می‌شود یا در دهان که عسل میگزارید سریع با بزاق دهان مخلوط شده و وشیرینی عسل قبل از بلع همه دهان را فرا می‌گیرد یعنی سریع در دهان آب شده با بزاق دهان مخلوط شده .سعی کنید عسل را در شیشه بخرید بهتر است تا ظروف پلاستیک زیرا بعضی تولید کنندگان برای اینکه رنگ عسل کمی تیره و خوش رنگ شود عسل را بالای 70 یا 80درجه حرارت داده و مقداری رطوبت وآب ان گرفته یا برای اینکه راحت تر عسل روان شده تاآن را در ظرف کنند ،واین درجه حرارت عسل را بی خاصیت می‌کند و حتی برای سلامتی مضر است ..البته بنده هم شنیده ام راست و دروغ آن با خدا است….

  • امین 12 ژوئن 2023 at 18:33

    به عنوان یک زنبوردار قبول دارم که تنها راه تشخیص آزمایش عسله هیچ راه دیگه ای نیست

  • رضا 12 ژوئن 2023 at 13:49

    بنظر من اگه میخواهیم سرت کلاه نره اصلا عسل استفاده نکنین بهترین کار مصرف مربا هویج هم خوشمزه هم ارزونه هم اصلا غصه نمی‌خوری که اصله یا تقلبی😂

  • ابی 12 ژوئن 2023 at 09:59

    مثلاً راه تشخیص را شرح دادی! آزمایشگاه ، اینو که بچه هم میدونه، به غیر آزمایشگاه اگر راهی برای تشخیص هست بفرمایید وگرنه وقت ملت و هدر ندهید.

  • ناشناس 9 ژوئن 2023 at 09:43

    سلام اصلا مطلب گنگ وبازی با کلمات بود واشاره به دونکته کلی

  • سید حمید رضا 8 ژوئن 2023 at 21:49

    سلام و علیکم
    از نظر فنی در مبحث شکرک زدن عسل جا برای پرداختن بیشتر هست.
    ضمن اینکه راهنمایی برای تشخیص عسل به روش خانگی بد نیست آزمایش عسل و آب را انجام دهید. البته گلوکوز صنعتی بهتر است مورد مصرف انسانی قرار نگیرد. حتی المقدور.

  • ایمان 8 ژوئن 2023 at 16:25

    اتفاقن بسیار درست نوشتن وعالی ومورد پسند من زنبوردار بود

  • ناشناس 8 ژوئن 2023 at 15:54

    تنها چیزی که توضیح ندادی راه تشخیص بود

    • ادمین 8 ژوئن 2023 at 17:26

      با سلام
      اتفاقا ذکر شد که عسل طبیعی را فقط از طریق آزمایشگاه می‌توانید تشخیص دهید.
      به دلیل اینکه متقلبین هر روز آپدیت می‌شوند و عسل‌های تقلبی را کاملا شبیه به عسل طبیعی درست می‌کنند، هیچ راه دیگری وجود ندارد.

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.