چکار کنیم رب گوجه قرمز شود؟ + مهم‌ترین نکات را بدانید!

چکار کنیم رب گوجه قرمز شود؟ + مهم‌ترین نکات را بدانید!

چکار کنیم رب گوجه قرمز شود؟ رب گوجه‌فرنگی، یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در آشپزخانه‌ها و به ویژه در غذاهای ایتالیایی است. این ماده اولیه اصلی توسط ایتالیایی‌ها ابداع شده است. آنها …

مقدار مرغ برای جوجه کباب هر نفر + با استخوان و بدون استخوان

مقدار مرغ برای جوجه کباب هر نفر + با استخوان و بدون استخوان

مقدار مرغ برای جوجه کباب هنگام تصمیم به تهیه جوجه‌کباب، یکی از مسائل مهم و چالش‌برانگیز این است که چه مقدار مرغ برای مهمانان باید تهیه کنیم. در این مقاله از سایت …

اشتباهات فریز کردن گوشت + نکات و راهکارهای مهم

اشتباهات فریز کردن گوشت + نکات و راهکارهای مهم

اشتباهات فریز کردن گوشت گوشت قرمز، علاوه بر طعم لذیذی که دارد، محتوای غذایی بسیار مفیدی نیز ارائه می‌کند. اما برای حفظ این مفید بودن، باید با دقت به آماده کردن و …

روش تشخیص میگوی سالم

روش تشخیص میگوی سالم و تازه علت له شدن میگو هنگام پخت میگو بو میده روش تشخیص میگو دریایی از پرورشی

میگوها غذاهای دریایی کوچکی هستند که طعم بسیار خوشمزه‌ای دارند. اما اگر کهنه یا مانده باشند، ممکن است طعم خوبی نداشته ‌باشند. پس سالم بودن آنها بسیار مهم است. اما وقتی برای خرید به بازار می‌رویم، چگونه بفهمیم که کدام میگو را بگیریم که سالم و تازه باشد؟ وقتی برای خرید میگو می‌روید، چندین روش تشخیص میگوی سالم وجود دارد که نشان‌دهنده سالم بودن آنها هستند. توجه به ‌رنگ، بو، حالت فیزیکی و بافت میگوها می‌تواند شما را برای خرید راهنمایی کند. با دانستن مشخصه‌های میگوی سالم، شما می‌توانید به‌راحتی میگوی خود را انتخاب کنید. برای اطمینان از کیفیت میگو در مرحله اول باید از سالم و تازه بودن آن مطمئن شوید. در ادامه چند روش تشخیص میگوی سالم آمده است.

تشخیص میگوهای تازه و سالم

متصل بودن سر میگو به تنه آن

یکی از نشانه‌ها این است که سر میگو به بدنش متصل باشد. به مغازه غذای دریایی که می‌روید، خیلی از میگوها هستند که هنوز سردارند. اگر سر میگو لق بزند و از بدن آویزان باشد، نشان ‌می‌دهد که میگو تازه نیست. چون سر میگو خیلی زودتر نسبت به بقیه اجزای آن خراب می‌شود. پس اگر سر آن به‌راحتی جدا می‌شود و یا آویزان است، نشان‌دهنده این است که میگو دیگر تازه و سالم نیست. پس فهمیدید که سر میگو زودتر خراب می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید میگو را برای مدتی درون فریزر نگه‌دارید، سرش را جدا کرده و خودش را فریز کنید.

پوسته سفت و محکم

دیگر روش تشخیص میگوی سالم، پوسته سخت آن است. پوسته میگو نباید هیچ اثری از آسیب‌دیدگی و شکستگی داشته ‌باشد. میگو سالم پوسته سفت و محکمی دارد و پوسته میگوی تازه اصلاً شل نیست. اگر پوسته میگو دچار شکستگی یا آسیب شده، نشان‌دهنده این است که میگو اصلاً تازه نیست.

بوی میگو نشانه‌ای مهم است

از بوی میگو هم می‌توان فهمید که آیا میگو تازه است یا خیر. اگر میگو تازه باشد، باید بوی خوشایند آب دریا را بدهد. میگویی که به‌شدت بوی تند ماهی بدهد، تازه نیست. بوی تند و بیش از حد میگو، نشان ‌می‌دهد که خراب شده و اصلاً نباید آن را خریداری کرد. زمانی که باکتری‌ها درون میگو رشد کنند، بوی بدی را ایجاد می‌کنند. بنابراین ممکن است باعث مسمومیت غذایی بشوند. میگو به‌هیچ‌وجه نباید بوی سولفید هیدروژن، آمونیاک و سفیدکننده بدهد.

رنگ روشن نشان ‌می‌دهد از جنس درون!

مهم‌ترین روش تشخیص میگوی سالم، رنگ روشن بدنه میگو است. رنگ میگو رابطه مستقیمی با تازه بودن آن دارد. میگو تازه معمولاً رنگ صورتی یا طوسی دارند. اگر میگو کدر شده باشد یا روی آن لکه تیره و یا سیاه به وجود آمده باشد، می‌توان فهمید که میگو کهنه شده ‌است. البته منظور از لکه، خال‌های سیاه رنگی که به‌صورت طبیعی هم روی بدن میگو هستند، نیست. اما اگر این لکه‌ها و کدری‌ها نامعمول بودند، نشان‌می‌دهد که میگو خراب شده و سالم و تازه نیست.

به چشمان میگو توجه کنید

میگو تازه چشمانی روشن و براق، بدون تیرگی و رنگ و رو رفتگی دارد. اگر چشم میگو خاکستری و آسیب‌دیده باشد، نشان ‌می‌دهد که میگو تازه نیست. پس در هنگام خرید با توجه به این روش تشخیص میگوی سالم، از خریدن میگو کهنه و خراب جلوگیری کنید.

بافت میگو اهمیت دارد

بافت میگو باید سفت و محکم بوده و سطح میگو تازه و سالم نباید لزج باشد. میگوهایی که نرم و لزج هستند، سالم و تازه نیستند و خراب‌شده‌اند. همچنین اگر تنه میگو را فشار دهید، سریع به‌حالت اول درمی‌آید؛ چون میگو سالم انعطاف‌پذیر است.

روش تشخیص میگوی سالم از روی پاها

پاهای میگوی سالم، محکم هستند و به محکمی جمع شده‌اند. همچنین پای میگو باید به تنه آن وصل باشد. پای میگوی سالم پس از حرکت به وضعیت اول خودش برمی‌گردد. اگر پای میگو منعطف نباشد و حالت آویزان از تنه را داشته ‌باشد، آن میگو کهنه و خراب شده ‌است.

صورتی شدن میگو

روش‌هایی که تا الان گفته شدند، برای قبل از خرید و پخت میگو بودند. ولی در هنگام پخت هم می‌توان سالم بودن آن را متوجه شد. میگویی که تازه و سالم باشد، بعد از پخت به‌رنگ صورتی درمی‌آید. به میزان صورتی شدن میگو کیفیت آن بهتر است. یعنی هرچه میزان رنگ صورتی آن کمتر باشد، کیفیت میگو هم به نسبت کمتر است.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 10 خرداد 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.