علائم میگرن در زنان و مردان + نشانه های اولیه

علائم میگرن

علائم میگرن چشمی درد میگرن کجای سر است انواع میگرن علائم میگرن نی نی سایت علائم میگرن قاعدگی دشمن میگرن علت میگرن در خانمها علائم میگرن در نوجوانان

میگرن نوعی از سردرد است که معمولا دارای نشانه درد شدید ضربان دار یا احساس نبض دردناک در یک طرف یا در تمام سر بیمار است. حملات میگرن ممکن است از چند ساعت تا چندین روز ادامه داشته باشند و باعث ایجاد اختلال در فعالیت های روزمره شخص شود. گاهی در حملات میگرنی شدید، شخص بیمار دچار حالت تهوع و حالت حساسیت به نور و صدا می‌شود که بسیار آزار دهنده است. در مواردی و در بعضی از اشخاص ممکن است قبل از شروع حملات میگرنی، علامت هشدار دهنده‌ای که به آن <<هاله>> می‌گویند رخ دهد، که این هاله را میتوان شامل اختلالاتی مانند احساس گزگز در صورت یا در دست و پا، اخلال در صحبت کردن و یا اختلالات بینایی مانند دیدن شوک های نوری مانند فلش و یا ایجاد نقاط کور در دید باشد. معمولا برای کنترل و بهبود علائم میگرن دارو‌هایی تجویز میگردد که در کنار تغییرات در سبک زندگی می‌توانند تا حد مورد قبولی بیماری میگرن را کنترل نمایند.

نشانه‌ های ابتلا به میگرن

مراحل میگرن

به طور کلی حملات میگرنی در افراد معمولا دارای چهار مرحله است که به ترتیب: ایجاد علائم اولیه، ایجاد هاله، زمان حمله میگرن و پس از حمله نامگذاری می‌شوند. البته ممکن است تمام افرادی که دچار میگرن می‌شوند این مراحل را طی نکنند.

مرحله اول: ایجاد علام اولیه میگرن

معمولا در یک یا دوروز پیش از ایجاد حملات میگرنی ممکن است شما دچار علایمی شوید که از احتمال ایجاد حمله میگرنی در آینده خبر می‌دهند که این علائم عبارت اند از:

🟢 مشکلات گوارشی و یبوست

🟢 تغییرات در اخلاق و رفتار که ممکن است از ناراحتی تا خوشحالی متغیر باشد

🟢 ایجاد هوس های غذایی غیر طبیعی

🟢 گرفتگی و سفت شدن عضلات گردن

🟢 تکرر و افزایش ادرار

🟢 ایجاد تورم توسط مایعات در نقاطی از بدن

🟢 احساس خواب آلودگی و خمیازه های غیرطبیعی

مرحله دوم: هاله

علایمی که اصطلاحا به آن هاله می‌گوییم ممکن در افراد مختلف قبل از حمله یا در حین حمله میگرن رخ دهد. هاله معمولا دارای علایمی است که به بینایی مربوط هستند، اما در موارد هم ممکن است حالت های دیگر را شامل شود. علائم هاله معمولا نشانه‌هایی از ری اکشن سیستم عصبی هستند که ممکن از از چندین دقیقه تا چند ساعت ادامه داشته باشند. در ادامه چندین مورد از نشانه‌های هاله را نام خواهیم برد:

🟢 مشکل در تکلم و صحبت کردن

🟢 احساس ضعف، بی حسی، یا عدم کنرل بخشی از صورت یا بدن

🟢 حس گزگز یا سوزن، سوزن شدن در دست و پا

🟢 کم بینایی یا نابینایی موقتی

🟢 مشاهده کردن نور های غیر طبیعی مانند فلش عکاسی یا ذره های نورانی

مرحله سوم: زمان حمله میگرن

درصورتی که بعد شخص مستعد میگرن پس از مشاهده نشانه‌های بالا اقدامی برای پیشگیری انجام ندهد محتمل است که دچار حمله میگرنی شود. که معموملا از چندین ساعت تا چندین روز ممکن است ادامه داشته باشد. البته باید به این نکته توجه داشت که این مورد ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد و تعداد حملات در افراد یکسان نخواهد بود.
نشانه های اصلی در زمان حمله میگرن عبارت اند از:

🟢 درد نبض دار در سر به طوری که مانند تپش قلب در یک سرف سر احساس می‌شود.

🟢 درد کلی در یک طرف یا در دو طرف سر

🟢 حالت تهوع و استفراغ که ممکن است شدید یا خفیف باشد

🟢 حساسیت به نور، بو، صدا و حتی در برخی موارد به لمس کردن یک شی

مرحله چهارم: پس از حمله میگرنی

بعد از حملات میگرنی شدید معمولا شخص وارد مرحله پس از حمله میشود که دارای علایمی مانند احساس خالی شدن، رهایی،گیجی و یا حتی شادی داشته باشند. البته در این زمان نیز ممکن است شخص بیمار با حرکت دادن سریع سر یا موارد مشابه دوباره احساس سردرد کند که معمولا موقتی است.

مراجعه به پزشک در زمان حملات میگرن

این بیماری اغلب به راحتی قابل شناسایی نبوده و نمیتوان به صورت قطعی هر شخص دارای این علایم را یک بیمار میگرن نامید. اما اگر شما این نشانه ها را دارید بهتر است مواردی را که به نظرتان عامل ایجاد نشانه های سردر هستند را یادداشت کرده و درزمان مشورت با پزشک با ایشان مطرح نمایید.

مشورت با پزشک

باید در نظر داشته باشید که همه سردرد ها، میگرن نمیباشند و صرفا داشتن چند نشانه از موارد بالا علایم قطعی میگرن نیست به هر حال ما در ادامه مواردی را ذکر خواهیم کرد که اگر شما دچار آن هستید بهتر است با پزشک مشورت کنید و تشخیص بیماری را به وی بسپارید:

🟢 سردرد های شدیدی که بعد از سن پنجاه سالگی اتفاق می‌افتند.

🟢 سردرد های همیشگی و پنهان که با فعالیت هایی مانند سرفه یا عطسه و یا تکان های سریع سر، شدید می‌شوند

🟢 سردرد های غیر طبیعی بعد از وارد شده ضربه به سر به طوری که شدت درد با ضربه هم‌خوانی نداشته باشد

🟢 ایجاد سریع و شدید سردرد بدون هیچ دلیلی

🟢 سردرد همراه با علایم دیگری مانند تب، دوبینی،بی حسی و تشنج

علت سردرد های میگرن چیست؟

از مهم ترین علت‌هایی که برای میگرن تا به حال توسط دانشمندان کشف شده است میتوان به تاثیرات ژنتیکی و تاثیرات عوامل محیطی بر شخص اشاره نمود. به طور تخصصی تر هم میتوان از عللی مانند تغییرات در ساقه مغز و یا عدم تعادل در مواد شیمیایی لازم در مغز مانند هرمون سروتونین اشاره نمود که وظیفه آن کنترل درد در بدن است. همچنین در تحقیقات جدید اثبات شده که است که علاوه یر سروتونین، پپتید نیز در ایجاد میگرن نقش دارد.

محرک های سردرد های میگرن

درست است که بخش عمده ای از شرایط ایجاد میگرن در افراد به صورت ژنتیکی ایجاد می‌گردد اما نمیتوان مورد محرک های محیطی را در نظر نگرفت. در ادامه مواردی را بررسی خواهیم کرد که شخص دارای سردرد میگرنی با رعایت و مدیریت و شناخت آنها می‌تواند تا حد رضایت بخشی بیماری خود را کنترل کند. این موارد عبارت اند از:

🟢 خواب: کم‌خوابی یا خوب زیاد ممکن است در شروع یا ادامه دار شدن سردرد های میگرنی موثر باشد.

🟢 خوراکی‌‌ها: غذاهای شور، تند یا غذاهای فرآوری شده و هر خوراکی ای که طبق تجربه شخص، ممکن است باعث میگرن شود.

🟢 نوشیدنی‌ها: نوشیدنی های الکلی، قهوه و نوشیدنی های دارای کافئین نیز محرک میگرن هستند.

🟢 استرس و اضطراب: فشار های روحی در محیط خانه یا محل کار میتواند باعث سردرد شود.

🟢 تغییرات هورمونی: نوسان هورمون های زنانه مانند استروژن که معمولا در زمان بارداری یا زمان قاعدگی و یائسگی میتوانند باعث ایجاد علایم میگرن شوند.

🟢 محرک های حسی: نور های چشمک زن یا فلش های پرنور، بو ها و صداهای قوی از محرک های اصلی میگرن در افراد مستعد هستند.

🟢 فعالیت های فیزیکی: فعالیت های بدنی شدید مانند ورزش های سریع و سنگین یا رابطه جنسی از چیز هایی است که در بعضی افراد سردرد ایجاد می‌کند.

🟢  دارو ها: خوردن بعضی از دارو ها مانند دارو های ضد بارداری یا دارو های بازکننده عروق(مانند نیتروگلیسیرین) میتواند شدت دهنده نشانه های میگرن باشد.

🟢  آب و هوا: تغییرات فشار هوا، تغییرات اکسیژن و به طور کلی تغییرات آب و هوا می‌تواند عامل میگرن در افراد باشد.

🟢  افزودنی های مواد غذایی: شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام و نگهدارنده‌هایی مانند مونو سدیم گلوتامات که در موارد غذایی فرآوری شده استفاده میشوند نیز از محرک های میگرن هستند.

چه افرادی در خطر ابتلا به میگرن هستند؟

🟢 سوابق خانوادگی: اگر شما در خانواده خود افرادی یا فردی را دارید که دچار بیماری میگرن است می‌تواند نشانه این باشد که شما نیز مستعد ابتلا به میگرن هستید.

🟢 جنسیت: تحقیقات نشان می‌دهد که زنان سه برابر بیشتر از مردان در خطر ابتلا به سردرد های میگرنی هستند.

🟢 سن: بیماری میگرن سن خاصی ندارد اما معمولا در نوجوانی شروع شده، در سی سالگی به اوج خود میرسد و بعد از آن روند کاهشی خواهد داشت.

🟢 هورمون: در بانوان ممکن است سردرد های میگرن در زمان تغییرات هورمونی افزایش پیدا کند. و معمولا میگرن در بانوان در بعد از سن یائسگی بهبود می‌یابد.

عوارض استفاده از دارو

اگر شما بیشتر از نیمی از ماه، هر روز از مسکن هایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ریزاتریپتان را برای کنترل سردرد میگرنی مصرف می‌کنید و یا در مصرف دارو ها ترکیباتی مانند آسپرین و دارو های کافئین دار  به همران مسکن ها را دارید ممکن است دچار سردرد های ناشی از مصرف بیشاز حد دارو شوید. این سردرد ها معمولا به دلیل مصرف بالای دارو ها مسکن و کنترل کننده درد ایجاد می‌شوند به طوری که بدن بیمار به دارو ها واکنش مناسب را نشان نمید‌هد و شخص مجبور به مصرف بیشتر دارو می‌شود و این چرخه ادامه دار خواهد شد.

دوست داشتی؟ share کن!
توجه: مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت چی‌شی با هدف اطلاع‌رسانی و آموزشی ارائه شده‌اند و نباید به‌عنوان توصیه پزشکی تخصصی در نظر گرفته شوند. این مطالب صرفاً ترجمه‌شده از منابع معتبر هستند و جایگزینی برای مراجعه به پزشک جهت تشخیص یا درمان نخواهند بود.
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.