علت صدا دادن مفاصل و درد به هنگام راه رفتن + درمان خانگی

علت صدا دادن مفاصل و درد به هنگام راه رفتن + درمان خانگی

علت صدا دادن مفاصل صدا دادن مفصل به ساییده شدن غیر طبیعی بافت ها در کنار هم می گویند که در زمانی که تعاملی غیر طبیعی بین هوا و استخوان ایجاد می …

علائم تیروئید پرکار در زنان و مردان + روش های درمان

علائم تیروئید پرکار در زنان و مردان + روش های درمان

علائم تیروئید پرکار تیروئید پرکار یا هیپرتیروئیدیسم، یک بیماری است که در آن تیروئید، یک غده کوچک در قسمت جلویی گردن، بیش از حد هورمون تیروئید تولید می‌کند. این هورمون‌ها برای کنترل …

علائم تخمک گذاری موفق و لقاح + پیدا کردن زمان دقیق

علائم تخمک گذاری موفق و لقاح + پیدا کردن زمان دقیق

علائم تخمک گذاری اگر شما در حال آماده شدن برای تشکیل خانواده هستید و در حال یادگیری بیشتر در مورد باروری هستید، باید با تخمک گذاری آشنا شوید. زمان دقیقی که تخمک …

علائم پارگی دیسک کمر

ایا پارگی دیسک کمر با استراحت خوب میشود علائم پارگی دیسک کمر نی نی سایت مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر آیا پارگی دیسک باعث فلج شدن میشود فرق دیسک کمر با پارگی دیسک پرسش و پاسخ درباره پارگی دیسک کمر درمان پارگی دیسک 4و5

دیسک کمر یک ساختار نرم و گرد است که در فضای بین مهره‌های کمری (vertebrae) واقع شده است و وظیفه حفظ فاصله بین مهره‌ها و جذب شوک را بر عهده دارد. این دیسک شامل دو بخش است؛ هسته‌ی مرکزی (nucleus pulposus) و لایه‌ی بیرونی (annulus fibrosus). هسته‌ی مرکزی دیسک کمر دارای یک ماده ژلاتینی است که برای جذب شوک استفاده می‌شود، در حالی که لایه‌ی بیرونی دیسک کمر شامل چندین لایه از بافت همبستر (connective tissue) است که برای حفظ دیسک در محل خود و جلوگیری از فشار بیش از حد بر دیسک، به کار می‌رود. برای مشاهده برخی از علائم پارگی دیسک کمر در ادامه با چی شی همراه باشید.

نشانه های پارگی دیسک کمر

دلایل پارکی دیسک کمر

پارگی دیسک کمر به معنای ترکیدن و شکستن یکی از دیسک‌های فضای بین مهره‌های کمری است. علائم پارگی دیسک کمر می‌تواند به شدت متفاوت باشد و در بسترهای مختلف برای هر فرد متفاوت است. پارگی دیسک کمر یکی از مشکلات شایع در افرادی است که فعالیت‌هایی انجام می‌دهند که به آن‌ها فشار زیادی بر دیسک‌های کمری وارد می‌شود، مانند انجام ورزش‌های سنگین، باربری سنگین، بلند کردن اشیاء سنگین، حرکات خطرناک و نامناسب، یا صنعت‌های سنگین. پارگی دیسک کمر می‌تواند در نتیجه ترکیدن یا شکستن دیسک‌های فضای بین مهره‌های کمری رخ دهد. تشخیص پارگی دیسک کمر نیاز به بررسی‌های پزشکی دقیق دارد، از جمله تصویربرداری مانند MRI، تست‌های فیزیکی، و آزمایش‌های دیگر.

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر شامل مراقبت‌های خانگی، تغییر در شیوه زندگی، داروها، تراپی فیزیکی، و در صورت نیاز، جراحی است. به دلیل شدت و عوارض جانبی شدیدی که ممکن است در پارگی دیسک کمر به وجود آید، بهترین راهکار پیشگیری از این مشکل پیشگیری از وقوع آن است. به عنوان مثال، استفاده از تکنیک‌های درست بلند کردن، انجام تمرینات تقویت عضلات کمر و شکم، حفظ وزن سالم، و کاهش استفاده از سیگار، می‌تواند به کاهش خطر پارگی دیسک کمر کمک کند. با ما در چی شی همراه باشید تا این علایم را باهم مرور کنیم.

درد کمر، گردن و یا بازوها و پاها

درد شدید در ناحیه پشت کمر، گردن و یا بازوها و پاها می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله پارگی دیسک کمر، ستون فقرات گردنی، تورم عضلانی، التهاب مفاصل، التهاب عصبی، کمربندی عصبی، اسپاسم عضلانی و دیگر اختلالات. در صورتی که درد شدید همراه با سوزش یا تیزی باشد، ممکن است ناشی از ایجاد فشار روی ریشه عصبی در اثر پارگی دیسک کمر باشد. در این حالت، درد معمولاً از ناحیه کمر به سمت یک یا دو پا منتقل می‌شود و ممکن است همراه با تحریک یا کاهش حس در پاها باشد.

تورم و ورم در ناحیه پشت کمر و پاها

در صورتی که دیسک کمر دچار پارگی شود، هسته‌ی مرکزی دیسک کمر ممکن است از داخل لایه‌ی بیرونی خارج شود و فشار بر روی ریشه‌های عصبی که از میان دیسک عبور می‌کنند ایجاد شود. این فشار باعث تحریک و التهاب ریشه عصبی می‌شود که به دنبال آن تورم و ورم در ناحیه پشت کمر و پاها ایجاد می‌شود. همچنین، در صورتی که پارگی دیسک در نزدیکی مهره‌های کمری رخ دهد، ممکن است باعث فشار بر رگ‌های خونی که از میان مهره‌های کمری عبور می‌کنند شود، که باعث تحریک و التهاب در این ناحیه شده و علائمی مانند درد، تورم و ورم ایجاد می‌کند.

مشکلات عضلانی

هنگامی که دیسک کمر پاره می‌شود و باعث فشار بر روی ریشه‌های عصبی می‌شود، می‌تواند باعث کاهش عملکرد عضلاتی در نواحی مربوطه شود. برای مثال، اگر ریشه عصبی مربوط به پا تحت فشار قرار بگیرد، ممکن است باعث کاهش قدرت و تحلیل عضلات پایی شود. همچنین، کشیدگی یا فشار بر روی ریشه‌های عصبی می‌تواند باعث درد و ناراحتی در منطقه مربوطه شود. در بعضی موارد، ممکن است عضلات در نواحی مربوطه نیز به شدت تحریک شوند و منجر به تشنج و یا اسپاسم عضلات شوند.

مشکلات لامسه و بی حسی کامل

وقتی دیسک کمر پاره می‌شود، ممکن است فشار روی ریشه‌های عصبی مربوطه باعث کاهش حس در منطقه مربوطه شود. در بعضی موارد، این کاهش حس می‌تواند به شدت احساس شود و منجر به کم‌تر شدن لامسه در ناحیه پشت کمر، پاها و بازوها شود. در بعضی موارد، بی‌حسی کامل نیز ممکن است رخ دهد که به دلیل فشار شدید بر روی ریشه عصبی است. اگر چنین علایمی را تجربه می‌کنید، باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید تا علت دقیق آن بررسی شود و درمان مناسب انجام شود.

مشکلات حرکتی

پارگی دیسک کمر می‌تواند به کاهش کنترل حرکتی در پاها و بازوها منجر شود. این مشکل می‌تواند در برخی فعالیت‌های روزمره مانند رانندگی یا راه رفتن دشواری‌هایی ایجاد کند. به طور معمول، این مشکل با درمان پارگی دیسک کمر و کنترل درد و التهاب‌های مربوطه بهبود می‌یابد. به هر حال، در صورتی که این علایم به طور مداوم حضور داشته باشند، باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید تا علت دقیق آن بررسی شود و درمان مناسب انجام شود.

مشکلات کنترل عضلات تحتانی

هنگامی که پارگی دیسک کمر به ناحیه تحتانی می‌رسد، ممکن است باعث فشار بر روی عصب‌هایی که مسئول کنترل مثانه و روده هستند، شود. این مشکلات معمولاً به علت ناتوانی در کنترل عضلات تحتانی ناحیه کمر و مشکلات احساسی مرتبط با آنها، ایجاد می‌شوند. به علاوه، در پارگی‌های شدید دیسک کمر، ممکن است باعث فشار روی ریشه‌های عصبی شود که مسئول حس و حرکت ناحیه کمر هستند. این مشکلات ممکن است باعث درد شدید به هنگام تحریک جنسی، ناتوانی در ایستادن یا تغییر وضعیت جسمی و حتی ناتوانی در کنترل مثانه و روده شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 5 فروردین 1402
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.